keskiviikkona, lokakuuta 15, 2008

Au revoir!

Edessä on muutama ihana lomapäivä Pariisissa ennen joulusesongin alkua, ihanaa!

Voin mielessäni maistaa jo maitokahvin sekä tuoreen croisantin....puhumattakaan ihanien bistrojen ja kahviloiden herkuista. Niin ja täytyyhän sitä tutustua juustokauppohin, viinikellareihin ja konditorioihin, listani taitaa olla muutamaksi päiväksi hieman pitkä :).
Ostoslistani on tietenkin lähes kilometrin mittainen; ruokakirjoja, joululahjoja, tuliaisia, herkkulahjoja jne...unohtamatta ranskalaisia viinejä.

Nyt suunta Kajaanista kohti etelää, jee :)

Kuva sivulta http://www.tour-eiffel.fr/teiffel/uk/

torstaina, lokakuuta 02, 2008

Kana-caesarsalaatti


Ehdoton lempisalaattini on kana-ceasarsalaatti ja sitä tulikin tehtyä kesällä useasti :). Mikä onkaan ihanampaa työpäivän jälkeen kuin nauttia nopeasti valmistuvaa ja erittäin herkullista salaattia!!

Vielä kun saamme nauttia muutamista aurinkoisista viikonlopun päivistä, kannatta tämäkin salaatti nauttia terassilla vaikka hyvän cava-lasillisen kera!

Kana-caesarsalaatti
  • Romaine-salaattia
  • broiskun rintafilettä (1 file per annos)
  • Parmesan-raastetta (tuoretta eli suoraan "kolmiosta" raastettuna)
  • paahtoleipää (1/1,5 paahtoleipä siivua per annos)
  • aromi-suolaa
  • valmista caesar-kastiketta (mielellään amerikkalaista!)

Ota broiskun fileisiin väri kuumalla pannulla ja mausta pinta grillimausteella heti, kun pinta on saanut väriä. Lisää joukkoon esim. vichyä, alkoholitonta siideriä tai vettä ja anna fileiden kypsyä pienellä lämmöllä. Neste imeytyy fileisiin ja fileistä tulee ihanan pulleita!
Kun fileet ovat kypsiä, leikkaa ne joko pieniksi kuutioiksi tai ohuiksi viipaleiksi.

Huuhtele Romaine-salaatti kevyesti ja revi salaattikulhoon. Sekoita salaatin joukkoon valmis caesar-kastike.
Toki voit valmistaa kastikkeen myös itse mutta amerikkalaiset valmiit kastikkeet ovat erittäin hyviä ja suosittelen tutustumaan mm. City-marketin valikoimiin. Heiltä löytyy ns. "jenkkihylly" täynnä ihania amerikkalaisia elintarvikkeita ja sieltä löydät parhaat kastikkeet. Suomalaisilta valmistajilta en valitettavasti ole löytänyt yhtään valmista, hyvää ja oikeanlaista kastiketta. Harmi sinänsä...

Leikkaa paahtoleivästä kantit pois ja leikkaa ne pieniksi, noin 2 cm x 2 cm kuutioiksi. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paahda paahtoleipäkuutiot rapeiksi. Mausta aromi-suolalla.

Nosta lautaselle kasa salaattia kastikkeen kera sekä lisää broiskun filekuutiot /-viipaleet. Lisää pinnalle rapeat leipäkuutiot ja viimeistele annos raastamalla pinnalle Parmesan-juustoa.

Nauti heti, hyvässä seurassa!