tiistaina, helmikuuta 14, 2023

Sydämelliset mokkapalat

 

Ihanaa Ystävänpäivää kaikille lukijoilleni💗

Minä olen edelleen kipeänä, en tiedä mitä tai mikä on mutta toivottavasti alkaisi kuume pysymään poissa! Empä ole siis jaksanut leipoa enkä tehdä mitään Ystävänpäivän eteen, harmittaa kyllä. Toki syötiin miehen kanssa aamupalaa yhdessä, hän toi tulppaanikimpun ja lähti töihin. Ihanaa😍

Mutta Ystävänpäivä lahjaksi teille tässä ihanien, muhkeiden mokkapalojen ohje ja vähän erilaisen kuorrutuksen pursotuksen muodossa.

Sydämelliset mokkapalat

  • 8 keskikokoista kananmunaa
  • 6 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 5 tl leivinjauhetta
  • 300g voita
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä sulatettu voi.
Sekoittele taikina varovasti tasaiseksi. 
Paista noin 190 asteessa 20 minuuttia tai kunnes pohja tuntuu kypsältä, älä ylikypsennä niin pohja pysyy mehevänä.

Vinkki! Jos haluat mokkapaloista korkeammat niin paista pohja korkeareunaisessa, suorakaiteen muotoisessa vuoassa pellin sijaan.

Kuorrutus:
  • noin 1 pkt tavallista tomusokeria 
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 4 rkl sulatettua voita
  • 5 rkl kylmää kahvia 
  • 1 rkl vaniljasokeria
Sekoita kaikki ainekset vispilällä sekaisin pehmeäksi kuorrutteeksi.

Jos haluat tehdä erimakuisia ja -värisiä pursotuksia, käytä makutomusokeria pakkauksen ohjeen mukaan. Värjää kuorrutteesta osa haluamallasi sävyllä pastaväreillä.  Käytin tässä pinkkiä ja osan kuorrutuksesta jätin luonnonvalkoiseksi.

Laita haluamasi pursotinterät pusseihin, täytä kuorrutteella ja pursota erilaisia pursotuksia; ruusukkeita, tähtiä jne. mokkapalalevyn päälle.
Koristele halutessasi vielä nomparelleilla, koristerakeilla tai strösseleillä.


Herkullisia hetkiä!

lauantaina, helmikuuta 11, 2023

Pehmoiset suolasarvet

Tänään heräsin ja tunsin että kaikki ei ole ok. Mittasin kuumeen, näytti 38.3😪. Ja siitäpä se nousi tunnissa 40.0 asteeseen. Olin aivan tööt!
Mies toi vettä ja mustikkakeittoa, päätin jäädä "sänkyurheilemaan" eli katsomaan hiihtolajeja telkkarista.
Tässäpä onkin koko päivä luvassa Suomen Cupin hiihtoja, alppihiihdon MM-kisoja, ampumahiihdon MM-kisaa, yhdistettyä, rallia, Liiga-pelikin tulee ja halliyleisurheilua😊. Että sinällään, joutaa nyt kuumeilla vaikka suunnitelmissa oli ulkoilla kun siellä on niin ihana auringon paiste mutta eipä voi mitään.

Kuumeesta huolimatta, aion kyllä tänään tehdä näitä aivan ihania, pehmoisia suolasarvia illalla. Näiden väliin lämpöisenä kermajuustoa niin kyllä maistuu!

 Pehmoiset suolasarvet:

  • noin 10 dl vehnäjauhoja
  • 300 g voita
  • 4 dl kevyt maitoa
  • 2/3 pakettia hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 2 tl suolaa
Nypi pehmeä voi sekä jauho ryynimäiseksi seokseksi.
Liuota kylmään maitoon hiiva. Lisää joukkoon rikottu kananmuna sekä suola. Sekoita jauho-voiseokseen nopeasti.
Anna taikinan levätä kylmässä noin 20 minuuttia.

Kaulitse taikina isoksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Laskostele taikina kolmanneksen kokoiseksi (käännä vasemmasta reunasta 1/3 levyä vasten ja oikea reuna sitä vasten), käännä ja kauli jälleen isoksi levyksi. Laskostele jälleen. Toista tämä kaksi kertaa.
Anna taikinan levätä kylmässä vielä noin 2o minuuttia.

Jaa taikina kahteen osaan.
Pyöritä taikina kevyesti pallon muotoon ja kaulitse kaulimella pyöreäksi levyksi, vajaan sentin paksuiseksi. Leikkaa levy taikinpyörällä kahdeksaan osaan.
Kääri taikina rullalle aloittaen leveämmästä päästä ja taivuta sarven muotoon.
Anna sarvien kohota lämpimässä paikassa vielä noin 30 minuuttia. Voitele sarvet kevyesti vatkatulla kananmunalla ja paista noin 200 asteessa kunnes sarvien pinta on saanut väriä.

Näihin voi myös uuniin laittaa väliin mieluisia täytteitä, esim. erilaisia juustoja, nakkeja, salamia ym.
Nämä on kyllä pehmoisia ja herkullisia ihan kyllä semmoisenaankin.

Nyt onneksi näyttäisi kuume laskevan...kumpa vaan menisikin näin pikaiseen ohi!
Ihanan aurinkoista päivää juuri sinulle😘.

keskiviikkona, helmikuuta 08, 2023

Talven herkkuvohvelit

 


Kun mieli tekee oikein tuhteja vohveleita, on nämä herkkuvohvelit aivan parhaat!

Herkkuvohvelit:
  • 200 g pehmeää voita
  • vajaa desi sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2,5 dl täysmaitoa
  • 6 kananmunaa
Vaahdota keskenään pehmeä voi, sokerit ja suola. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.
Lisää taikinaan vuorotellen täysmaito, kananmunat ja jauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Taikinasta tulee tosi paksua mutta niin saa ollakin.

Paista kuumalla, voilla voidellulla vohveliraudalla rapeiksi.

Nämä ovat nii-in hyviä oikein kylmänä pakkaspäivänä. Hilloa ja sokeria päälle, kyytipojaksi maitoa😋.
Kokeile myös tuoreiden marjojen & banaanin sekä vaahterasiirapin kanssa.

tiistaina, helmikuuta 07, 2023

Bloggaus jatkuu - pikku sähikäisen esittely

 


Heipparallaa! 

Blogini on ollut tauolla jo pitkän aikaa. Monesti olen miettinyt jatkamista mutta aina on ollut ns. väärä hetki tai en ole osannut sitoutua kirjoittamiseen. Elämäntilanteenikin on muuttunut, että aina jaksamista ei ole todellakaan ollut.

Ehkäpä on siis paikallaan pieni esittely minusta ja viime vuosista.

Olen, tai täytän nyt huhtikuussa 49 vuotta ja asun edelleen Tuusulassa.
2019 vuoden lopulla maailmani romahti kun yli 30 vuoden yhteiselo päättyi, mies ilmoitti lähtevänsä yhteisestä kodista. Ei tullutkaan 25-vuotis hääpäivää😔.
Ero oli shokki ja kaikkinensa ei kaunis mutta voiko ero koskaan ollakaan? Siitä toipumiseen kaikkien käänteiden jälkeen meni minulla parisen vuotta.
Perustamani yritys, Confetti Oy myytiin 2019 ja yritin siinä jatkaa vielä pari vuotta eron jälkeen, mutta kaikki rusinat eivät vaan sopineet samaan pullaan.
Olen tällä hetkellä kotona, haen aktiivisesti töitä mutta kiire minulla ei ole. On ollut ihanaa, kun on ollut aikaa itselle. Olen mietiskellyt, käynyt yksin kylpylälomilla, järjestänyt kotia ja hoitanut & hemmotellut itseäni.

Pahinta mitä erosta jäi, oli luottamuksen menetys ihmisiin. Sitä tässä parsin kasaan pikku hiljaa.
Katkeruus onneksi katosi kun ymmärsin oman arvokkuuteni ja upeuteni.
Exäni kanssa välit ovat niin sivistyneet kuin ne nyt voi kaiken jälkeen olla ja se riittää minulle.

Toisaalta oli huikeaa huomata, että eron jälkeen löysin itseni ja mm. hiukseni ovat olleet sen jälkeen punaiset. Uusin kotini sisustuksen, minä jäin Villa Niittymäkeen. Taloni tosin lähtee myyntiin, koska haluan tästäkin eteenpäin, muistot kyllä elävät mielessäni.
Uusin myös koko vaatevarastoni, laukut ja kengät. Tavallaan "synnyin" semmoiseksi aikuiseksi naiseksi kun itse nyt haluan ja minä kukoistan, niin kuin moni on sanonut. Okei, en ehken joka päivä kun olenhan sähikäinen😂.
Mutta, nyt vastaan elämästäni itse itselleni, minä saan päättää mitä haluan ja olen ylpeä liki viisikymppinen!

Muutoinkin elämäni on mennyt ihanasti eteenpäin, rinnalla on upea mies. Jo 1,5 vuotta ollaan yhteistä aikuista elämää vietetty. Rötvätään kotona, matkustellaan, käydään syömässä ulkona, penkkiurheillaan (molempien intohimo), käydään kävelylenkeillä, kokataan yhdessä ja ollaan vaan. Ihan huikeaa kun molempien lapset ovat jo aikuisia ja muuttaneet omilleen, minunkin pikkumies (täytti siis juuri 20 vuotta😊) muutti tyttöystävänsä kanssa yhteen. Hoitokoirina meillä pyörii pojan sheltti Peppi ja miehen tyttöjen Havannan koira Celma.
Tästä elämäntilanteesta haaveilin kymmenisen vuotta ja nyt se on tässä. Täydellistä!

Nyt jatkan siis bloggailua ja blogin visuaalinen ilme tulee muuttumaan vielä sekä järjestelen kategorioita uusiksi. Taustatyötä siis teen vielä ennen kuin pääsen kunnolla jatkamaan.
Blogini nimi tulee vähän muuttumaan. Jatkossa tulet vierailulle: Terhin keittiössä - Food & Lifestyle -blogiin, sillä reseptien lisäksi blogiin tulee lisää matkailua ja kotijuttuja.

Elämäni hypähti siis päälaelleen, mutta juuri nyt on hyvä näin! Tervetuloa jälleen blogiini, pian pääsen kunnolla vauhtiin😘.