torstaina, kesäkuuta 26, 2014

Grillatut banaani-vadelmaveneet maistuvat vehnäoluen kera!

Musta on tullut....grillaushullu, musta on tullut....grillaushullu. Kyllä!
Minä grillaan sekä kotona että mökillä ja niin nautin!

Otin ilolla vastaan Sinebrychoffin mehevän grillauskampanjan jossa ajatuksena oli yhdistää upeat oluet sopiviin grilliruokiin. Vinkkinä meillä ruokabloggaajilla oli toki opas oluen ja ruoan yhdistämiseen.

Minulla oli jo valittuna parikin olut-merkkiä vaan päädyin kuitenkin itselle tuntemattomaan. Ja kun moni ruokabloggari oli innostunut grillailemaan alku- ja pääruokia, päädyin minä jälkkäriin.
Luit oikein. Olut maistuu myös jälkkärin kanssa kunhan maut kohtaavat!

Grillatut banaani-vadelmaveneet: (kahdelle)
  • 2 keltaista banaania
  • mini-vaahtokarkkeja 15-20 kpl
  • pieniä, tuoreita vadelmia 10-15 kpl
  • 4 palaa rouhittua valkosuklaata
  • 2 kaurakeksiä

Leikkaa banaani pitkittäin halki mutta älä leikkaa pohjaan saakka!
Levitä banaania ja "tunge" sisään vaahtokarkkeja sekä vadelmia. Lisää pinnalle valkosuklaarouhetta sekä murustettuja kaurakeksejä.

Aseta banaani folion päälle.

Taita folio kiinni mielellään niin että banaanin keskus jonka olet täyttänyt ei kosketa foliota.
Grillaa grillissä noin 4-10 minuuttia kunnes valkosuklaa sekä vaahtokarkit ovat sulaneet.
Nauti heti!

Tämä jälkiruokaherkku valmistuu kesäaikaan nopsaan niin kotona kuin mökillä ja maistuu loistavasti Grimbergen Blance -oluen kera.
Vehnäoluen sitruunainen vivahde natsaa täydellisesti valkosuklaan sekä vaahtokarkkien kera.
Kaurakeksimurut tuovat vielä ihanaa crunchia pehmeään herkkuun.

Aivan loistavan helppo ja maistuva herkku valmistaa grillissä niin kotona kuin mökkiolosuhteissa. Tämä on kesän hittiherkku! Niin ja mikään ei estä laittamasta vadelmien sijaan mansikan paloja tai vaihtamaan valkosuklaan maito- tai tummaan suklaaseen.

Ihanaa grillikesää!

Yhteistyössä Sinebrychoff

tiistaina, kesäkuuta 24, 2014

Juhannus 2014 Kuusirannassa

Vietettiin jälleen jo monen vuoden tapaan juhannusta mökillä, Kuusirannassa. Ja tänä juhannuksena pääsimme ensimmäisen kerran saunaan! Mikä fiilis!

Poimittiin mökkimatkalla vähän niittykukkia koristamaan terassia. Ihania nuo lupiinit ja niitä tuntuu olevan nyt todella paljon!
Ihana auringonlasku aaton aattona.
Saimme tuotua myös vihdoin sen "toisen naisen" mökille. Aattoaamuna kävimme laskemassa neidin veteen.
Siellä se meidän mökkiranta on, kaukana :)
Miestenhän oli tietenkin heti pakko lähteä kalalle, Pennoroisen vahtiessa = uikuttaessa rannalla.
Ja siinä kun miesten rantautuessa istahdimme terassille Pennoroinen havahtui. Kas, kukas se siellä?
Pikkukettunen!
Yllättävän kesy oli kaveri vaan lähti ylärinnettä pitkin omille teilleen. Penniä olisi niin kiinnostanut lähteä leikkimään. Kuinkakohan olisi käynyt?

Minä aloin misaamaan ruokia ja laitoimme saunan tulille. Miehet teki vastoja jotka itse asiassa unohdettiin ja käytettiin vasta juhannuspäivänä....hih!
Ja minähän itse asiassa saunoin joka päivä, niin ihanat löylyt kun on oppinut säätämään puiden määrää. Minulle kun sopii semmoset 70-80 asteen löylyt ennemmin kuin tulikuumat.

Ja tietenkin käytiin järvessä pulahtamassa. Ei siinä +14 asteessa vielä hirveesti uiskennella.

Menu oli minulla vähän hakusessa pitkään ennen juhannusta ja päädyinkin siihen että ostan vähän kaikenlaista ja sitten fiiliksen & sään mukaan kokkaillaan.

Uusista potuista piti tietenkin tehdä nyyttejä tuorejuuston & kevätsipulin kera. Nämä eivät petä kyllä koskaan.
Kattauksessa jätin nyt posliiniastiat hyllyyn ja mentiin ihan kertiksillä.
Juhannusaaton aamuna kävimme Uimaniemen kesätorilta hakemassa leivät leipäjonossa, kyllä. Ihan oikeassa leipäjonossa jonotettiin ruisleipää ja saimme toiseksi viimeiset leivät. Paikalla pitää olla ennen kymmentä jos meinaa ruisleipää saada.
Napattiin mukaan myös potturieskaa, sämpylöitä ja pikkuleipiä. Kaikkea ei jaksa leipoa itse varsinkaan juhlapyhinä.
Tein meille ihanaa juustosalaattia, pottu- ja sienisalaatit kaupasta. Tein myös pasta-metukka-juustosalaatin tuttuun tapaan ja kylläpä oli taas hyvää.
Grillattiin kanaa ja pihvejä joista ei näköjään olekaan kuvaa. Ja ensi kertaa en tehnyt mitään kastiketta koskapa olen ihan rakastunut Valion maustettuihin creme fraiche-kastikkeisiin ja varsinkin paahdettuun sipuliin. Sopii niin moneen juttuun!
Ja jälkkäriksi tietenkin mansikkakakkua jota mieluusti oltaisiin syöty myös juhannuspäivänä vaan kun jätin kakun terassille oli Pennoroinen tehnyt tehtävänsä. Ja kun näytin hälle lautasta niin siitäpä jäi syylinen kiinni ihan ilmeen perusteella. Oijoi....
Juhannuspäivänä herkuteltiin brunssin merkein kaikilla aaton herkuilla ja vähän uusillakin, kyytipoikanan mimosat tietenkin.
Juhannuksemme oli kyllä onnistunut! Muutama pieni sadekuuro muistutti "perusjuhannuksesta" mutta muutoin saatiin vain nauttia terassilla, vesillä ja ihan muuten vaan.
Todellisuus iski sitten sunnuntaina....täällä pitää tiskatakin!
Tästä jatketaan kohti mökkikesää! Kesähän on vasta aluillaan :)

maanantaina, kesäkuuta 23, 2014

Grillipizzaa - kesän hitti!

Mietin pitkään erilaisia ruokia juhannuksen herkuiksi ja olinkin päättänyt jo kokeilla grillipizzaa kunnes bongasin ohjeita jos vaikka kuinka monesta grilli-extrasta, -lehdykästä jne. Eli selkeesti taas aallon harjalla!

Tein taikinan oman luottoreseptini voimin tosin korvasin osan vehnäjauhoista durum-jauhoilla.

Pizzataikina grilliin:
  • 4 dl vettä
  • 2/3 pakettia tuoretta hiivaa
  • 2 rkl suolaa
  • 6-7 lorausta rypsiöljyä eli noin 6 rkl
  • 1 rkl sokeria
  •  2 dl durumjauhoja
  • vehnäjauhoja
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää joukkoon suola, öljy ja sokeri.
Lisää joukkoon pari desiä durumjauhoja. Sekoita.
Lisää joukkoon vehnäjauhoja koko ajan sekoittaen kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta ja taikina on edelleen notkean pehmeää.

Anna kohota liinan alla kunnes taikina on tuplaantunut, noin tunti.

Minä rakastan käyttää mökillä Sagan kokkausarkkeja. Ihan superkäteviä!
Kaulitsin pizzapohjat kokkausarkeilla vähän vehnäjauhoja apuna käyttäen.
Ja täytteeksi grillipizzoihin valikoitui milanon salamia, paistettua jauhelihaa, mozzarellaraastetta, Aura-juustoa, tuoretta mozzarellaa, tomaattia sekä soosseja.
Ja aina, se tomaattisoossi ensin, siihen päälle juustoraaste ja sitten ne täytteet!
Grillipizzoissa kannattaa paistaa ensin yksi puoli, sen jälkeen syrjään, kääntö & täyttö ja paisto. Näin ei pala pohja.
Aijai!
Muista myös että elä nyt ihmeessä laita liikaa täytteitä kun ei vaan se pizza ehdi kypsyä ja pohja palaa.
Vaan tulipa meiän perheen suosikki! Eipä paisteta pizza enää uunissa mökillä ainakaan.
Kyllä, keittiöni suosittelee!


torstaina, kesäkuuta 19, 2014

Kutsuvieraana - Taste of Helsinki 2014

Taste of Helsinki 2014 avasi ovensa kutsuvieraille viime torstaina. Satoi vettä ja mietin että lähdenkö korkkipohjakorkkareilla vaiko tennareilla.
No, ihan sama...molemmat ois menneet mönkään ja ne Tommy Hilfigerin kesätennarit kastui heti. Ja en, en mainosta vaan olen aina tykännyt TH:n vaatteista ja asusteista. Ne vaan kestää, kestää ja kestää.

Blogirinki oli järjestänyt meille halukkaille kutsut avajaisitilaisuuteen ja minähän en voinut jättää kutsua väliin!
Taste of Helsigin taustatiimi, kertoi mistä kaikki lähti.
Tuntui niin tutulta kuulla miten se intohimo on johtanut Suomen johtavaan ruokatapahtumaan. Nostan hattua!
Niin ja että kaiken takana on nainen...nooh kaikki 400 muuta ovat sitten siinä perässä.
Saimme Taittingerin ihanaa sampanjaa koko kutsuvierasillan, kiitos kaadoista Barry MacNamara ja upeita suomi-ruotsi kokkimaajoukkueen amus-pusseja :)
Ei tullut pusseja vaan ihania herkkuja!
Ja näiden jälkeen lähdetiin Kaikki äitini reseptit-blogin Nannan kanssa tuhlaamaan saatuja markkoja.

Ja kun kaksi ruokabloggaajaa lähtee tämmöselle ristiretkelle niin eihän me syöty samoja ollenkaan.

Minulle alkuun Smakbyn Åland-ravintolan jälkkäri. Kiitos.
Aivan ihana!
Siinä kun Nanna nautti alkuruoan.
Ja sitten kipitin omille teilleni Emoon ja ihanaa kananpoikaa.
Tuohon soossiin ottaisin mieluusti reseptin!

Ja sitten Le Creuset:n ständiltä saimme syödä ihanat suklaiset herkut ja valita itselle mukin värin. Okei, tuli shoppailtua vähän muutakin, niistä myöhemmin.
Ja viimeisenä vaan ei vähäisempänä se hodari. Kaartin hodari & hummeri.
Kehuttu eikä suotta. Vasikkainen hodari upposi.
Viime vuonna nautin tilaisuudesta American Expressin Platinum-loungessa jota ei harmikseni tänä vuonna ollut. Mutta olipahan kiva päästä kurkkaamaan tunnelmaan pikaisesti Blogiringin kautta sekä ostamalla vähän markkoja.

maanantaina, kesäkuuta 16, 2014

Blogiringin kesäkekkerit ja uusi saitti!

Väitän kuuluvani kyllä todella etuoikeutettujen bloggaajien joukkoon saadessani olla mukana Blogiringissä! Se että olen päässyt mukaan toteuttamaan erilaisia kampanjoita, laatimaan reseptejä isoillekin yrityksille niin parasta on kyllä porukka! Vaikkakin olen erittäin sosiaalinen, harvoin jään hiljaiseksi mutta muutama vuosi sitten en olisi uskonut että saan vielä uusia ystäviä tässä iässä. Vaan onhan kivaa olla väärässä :)

Blogiringin porukkaan mahtuu monenlaista bloggaajaa ja on upeaa että pari kertaa vuodessa saamme kokoontua hulppeaan Blogiringin olohuoneeseen kuulemaan kuulumisia ja tapaamaan toisiamme.
Joka kerta on ollut hauskaa eikä seura pettänyt kesäkekkereilläkään!

Etkoiltiin La Petite princesse-blogin kanssa meillä viinilasin merkeissä.
Kuva La Petite Princess

Kyllähän sitä juomaa taas riitti! Ja tutuista hillopurkeista kuohuva maistui loisvasti pillillä ryystettynä :)
Kekkereissä on aina asiaohjelmaa ja niin oli nytkin. Vähän ringin kuulumisia ja tärkeää tietoa mm. tekijänoikeuksista ja vähän myös ideaa videopostauksiin. Pitäsköhän joskus kokeilla?
Ja se lasi ei kyllä ehtinyt missään vaiheessa tyhjentyä....ois ehken ollut hyvä  näin parin toipumispäivän jälkeen :)
Kiitos Laura ja Nora, hyvin pysyi nestetasapaino kuosissa.
Ja ne herkut! Ihania juuresnaksuja ja Putte'sin pizzaa.
Olin kuullut tästä pizzaihmeestä vaan en koskaan ole käynyt. Nyt tuli sekin korjattua tai siis maistettua.
Tarjolla oli vuohenjuusto & munakoisopizzaa, oliko se nyt poro- vai lammaspizzaa ja sitten ihan margheritaa joka oli mun suosikki.
Ilta oli kyllä huikea ja ensimmäisen kerran tänä vuonna meni pikkutunneille ja hieman kyllä hämärä muistikuva ihan lopputunneista mutta hauskaa oli, laulettiin ja tanssittiin.
Nyt on hyvä toipua ennen syksyn kekkereitä.

Kiitos kaikille ihanuuksille joihin tutustuin, on upeaa olla tässä porukassa ja kiitos Blogiringille että saan olla mukana ja nauttia aina upeasti järjestetyistä kemuista!

Niin ja Blogiringin saitti uudistus valmistui viime viikolla, käys kurkkaamassa miten upealta näyttää!