lauantaina, marraskuuta 27, 2010

Pakkasillan pasta

Mikä onkaan maistuvampaa ruokaa kuin hyvä pasta pakkasiltaan?
Minun pastani valmistuvat lähes aina fiiliksen mukaan, siitä mitä on kaapissa ja mitä tekee juuri sillä hetkellä mieli.

Tietyt raaka-aineet löytyvät aina kaapista ja käytän lähes aina vain tuorepastaa. Sain taannoin anopiltani mieheni edesmenneen mummin pastakoneen ja haaveissa olisikin valmistaa pasta itse mutta vielä ei ole ollut aikaa paneutua asiaan. Kaisa-mummi teki mm. karjalanpiirakoiden kuoret pastakoneella, joten haluan jatkaa ehdottomasti perinnettä!

Tähän pastaan en anna perinteistä reseptiä vaan mennään fiiliksellä :).

Pestoista valitsen yleensä aina Barillan pestot, ellen sitten tee pestoa itse. Tähän pastaan valitsen aina punaisen peston, jossa on käytetty mm. aurinkokuivattua tomaattia.

Teen yleensä pastaa kahdelle, joten pilkoin pieneksi hakkeeksi kokonaisen, reilun kokoisen punasipulin. I love sipuli!
Kuullota sipuli pannulla voissa.

Lisää joukkoon 2-3 isoa ruokalusikallista punaista pestoa sekä noin 2/3 purkkia Valion ruokakermaa, se isompi 3,3 dl:n purkki.
Anna kastikkeen hautua pienellä lämmöllä ja lisää kermaa tarvittaessa.

Tällä välin laita tuorepasta kiehumaan kuumaan, suolattuun veteen. Itse käytän tähän Strozzapreti -tuorepastaa, jota saa ainakin Jumbon Cittarista. Tuusulan K-Supermarketista tätä ihanaa pastaa sai pitkään mutta nyt ei moneen kuukauteen, pöh!

Muistathan keittää pastan "hieman raa'aksi" al dente:ksi, puruvastusta pitää pastassa olla!


Raasta soossin sekaan tuoretta parmesaania (unohda siis valmiit raasteet!!) oman maun mukaan.

Lisää joukkoon siivilöity ja valutettu pasta.
Pyöräytä pannulla muuta kerta ja asettele vadille. Vadille voit laittaa mukaan basilikan lehtiä väriä ja aromia tuomaan.
Tämän pastan voi nauttia sellaisenaan, minä raastan pinnalle vielä lisää parmesaania, lastuina ja nautin valkoviinin kera.

Pastan voit tarjota myös hyvän pihvin tain kananfileen lisukkeena ja siihen kylkeen hyvä, täyteläinen punaviini.

Kokeile, tämä on ihanan herkullista pakkasruokaa!

P.S. Kuvaa valmiista annoksesta en muistanut ottaa kun oli pastanhimo :). Muutenkin pahoittelen huonoa kuvanlaatua, uusi kamera on tulossa sekä työ- että kotikäyttöön, ihanaa!!

lauantaina, marraskuuta 20, 2010

Koti pukeutuu jouluun vol.2

Jouluihanuuteni löytävät pikkuhiljaa omat paikkansa, joka vuosi ne sijoittuvat vähän eri paikkoihin. Oikeastaan mihinkään en ole vielä kyllästynyt, pitäisi vaan kohta varmaan saada isompi koti, että kaikki ihanuudet saa esille! Onneksi mökkiprojekti edistyy, joten sinne siirtyy sitten aikanaan osa :).

Tämän ihanan hopeisen poron joka on täynnä kimallehilettä, ostin Montrealin Villroy & Boch -myymälästä äidilleni kymmenisen vuotta sitten. Itselle ostin silloin kultaisen mutta teimme äidin kanssa vaihtokaupat muutama vuosi sitten, kun "kultakausi" meni minulta ohi ja hopea tuli tilalle. Näitä poroja en ole nähnyt missään oston jälkeen, ystäväni ovat yrittäneet ostaa minulta tätä, samaten anopin poroa mutta tiukasti ollaan pidetty poroistamme kiinni :). Jos joku on näitä nähnyt niin antakaapas vinkkiä?

Meidän jouluun kuuluvat vihreät kuulat, joita oli pakko ostaa jo ensimmäinen laatikko. Poikakin totesi, että ai kun maistuvat hyvälle pitkästä aikaa! Vihreät kuulat löysivät kodin Pentikin lasikulhosta, jossa ne pysyvät tuoreena.

Vanhoja Riihimäen lasipurkkeja löysin läjän taannoin ostamaltamme tontilta, jossa oli vanha mummon mökki. Ihana löytö! Nyt yksi purkeista kätkee sisälleen vanhoja piparkakkumuotteja, joita keräilen kirppareilta ja netin huutokaupoista.
SIA:n tonttu sopii väripilkuksi liesituulettimen päälle, viime vuoden hankinta.

Kun minä sisustan kotia ja etsin "kotia" joulun ihanuuksille, poika aloitti jo kirjoittamaan listaa joulupukille. Huh, A4 ahkaa uhkaavasti täyttyä ja poikaa piti jo toppuutella, että kaikkea ei pukki jaksa kantaa...

Keittiöönkin löytyi lisää joulua, Pentikin ihanan jouluinen käsipyyhe. Näitä hankin vuosia sitten ale-myynnistä useita!

Viime vuonna Askosta hankittujen valokartioiden kylkeen löysi tiensä juuri Koiramäen Pajutallista löydetty harmaa tonttu. Suosittelen piipahtamaan tuolla Koiramäen Pajutallissa, sieltä jos mistä viimeistään saa joulufiiliksen, ihana paikka! Ja mikä vielä ihaninta (tai oisko pelottavinta), koko yritys muuttaa Tuusulaan ensi vuonna! Auts....lompakko kärsii :)

Viime vuonna tähän aikaan sain yllätyspaketin siskoltani. Hän oli tehnyt punaisesta paperinarusta tämän ihanan valokranssin!
Minun joulu on väreiltään aina valkoinen, musta, harmaa, hopea ja pieniä punaisia väripilkkuja lisään sinne tänne. Tämä kranssi siis sopi kuin nenä päähän minun jouluuni! Kiitos sisko vielä kerran :).
Vielä on paljon jouluihanuuksia laatikoissaan odottamassa esillelaittoa sekä muutama ihana uutuus, jonka viime viikolla shoppailin mutta nyt täytyy saada jouluista tuoksua kotiin eli ei muuta kuin leipomaan :).

keskiviikkona, marraskuuta 17, 2010

Koti pukeutuu jouluun

Vihdoin saa luvan kanssa aloittaa pukemaan kotia jouluiseksi!

Meillä on tapana viettää joulu aina pohjoisessa, niin varmaan myös tänäkin vuonna. Itse vähän kapinoin...tai no en niin vähääkään, koska olisi ihanaa laittaa joulu omaan kotiin. Toki sisustan ja puunaan mutta ei se silti ole sama asia kun en saa kattaa ja laittaa ruokaa oman makuni mukaan.
Pikkumies uskoo vielä joulupukkiin, joten joulu pohjoisessa mummolassa on tärkeä. Tokaisi taannoin, että ei siinä olisi tunnelmaa, jos mummola olisi pyöräilymatkan päässä :).
Ainakin tämä joulu vietetään vielä pohjoisessa, mummolan rauhassa ja ihanaahan se on kun äiti laittaa pöydän koreaksi.

Onneksi kotia voi kuitenkin jo viimeistään nyt alkaa virittelmään joulutunnelmaan. Minulla on muutamia perinteitä sisustuksen suhteen: ostan joka vuosi SIA:n uuden tontun sekä Aarikan yhden puisen tontun. Tänä vuonna äkkiseltään näyttää, että SIA:n tontun hankinta taitaa olla haastava, koska ainakaan Stockalla ei ollut yhtään mieleistä. Laitoinkin "lähisisustuskaupan" FB-sivuille kyselyä tuleeko tonttuja heille, I hope so!

Viime jouluna sain työntekijöiltäni ihanan punaisen hurrikaanin, PartyLiteltä. Ihanuus löysi paikan liesituulettimen päältä jonne shoppasin myös kauniin "HomeSweetHome" puukyltin Kauniista Kodista.

Kerään myös erivärisiä Mariskooleja sekä Iittalan tuikkuja, jouluksi pitää laittaa esille aina ne jouluiset sävyt. Tuikkuja eikä Mariskooleja voi koskaan olla liikaa, vaikka mieheni epäileekin keräilyn järkevyyttä :)

Pari joulua sitten löysin Stockalta ihanan valkoisen valo-oksakimpun ja tänä vuonna se löysi paikkansa yläkerran rappusten kupeeseen. Tämä jouluvalo on kyllä yksi suosikeistani!
Lisäilen kuvia kodin joulusta, leivonnan tunnelmasta ja talven rauhasta! Ihanaa joulun odotusta kaikille lukijoille!

sunnuntai, marraskuuta 14, 2010

Wilton Method Instructor -kurssi Haarlemissa 8.-12.11.2010

Olen odottanut varmaan kolmisen vuotta mahdollisuutta päästä opiskelemaan Wiltonin opettajaksi. Euroopassa kursseja ei ole pidetty pitkään aikaan eikä mahdollisuuksia lähteä opiskelemaan Aasiaan, Amerikkaan tms. ole ollut. Nyt vihdoin Wilton järjesti kurssin Hollannissa Haarlem-kaupungissa. Kaupunki on erittäin kaunis, noin vartin ajomatkan päässä Amsterdamista ja täynnä ihania kauppoja!

Saimme Wiltonilta kutsun kurssille ja jopa neljä Confettilaista sai kunnian osallistua. Me saavuimme Hollantiin jo päivää ennen kurssin alkua, koska halusimme shoppailla Amsterdamissa. Hollannissa kaupat menevät viikolla kiinni jo klo 17 (älytöntä!) ja vain torstai-iltana kaupat ovat auki klo 21 saakka, joten shoppailumahdollisuuksia meillä ei juurikaan ollut.

Minulla jäi muutenkin "maisemakuvat" vähän ottamatta kun keskityin kuvaamaan ruokaa ja kurssia...sallittaneen :).

Näitä hampurilaisautomaatteja oli joka paikassa ja vähän kyllä harmittaa kun ei tullut kokeiltua!
Kuten kuvasta näkyy, hampparit tekivät kyllä kauppansa. Hassua!

Shoppailun lomassa piipahdimme pubiin siiderille ja päätin tilata paikallista herkkua...

bitterballen:seja. Oh boy, tulihan maisteltua paikallista snack-ruokaa mutta kyllä oli pallerot pahoja! Sisällä oli löysää lihaista soossia ja uuh....eipä tarvinnut toista kertaa maistaa.

Myös Haarlemissa on ihania kanaaleja ja tämän yhden maisemakuvan muistin napata :)

Herkku-, viini-, viina-, ja juustokauppoja oli vaikka kuinka. Harmi kun ei paikallista juustoa oikein voinut ostaa mukaan!

Ihania pieniä suklaa- ja makeispuoteja löysimme myös mutta oikein kunnon konditorioita vain yhden? Ehkä meillä vain oli huonoa tuuria kun ei kahviloita löytynyt oikein mistään....

Ensimmäisenä iltana suuntasimme syömään Haarlemissa Mexicaans Café Restaurant Popocatepetl -ravintolaan. Alkudrinkkeinä nautittiin mansikkaiset margaritat ja

kaikki päätyi ruoan osalta kanafajitaksiin. Nami!

Istuimme monena iltana hotellin Whisky Bar:ssa ja iltanaposteluun sopi hyvin goudatangot.

Kurssipäivät alkoivat aina klo 9 ja päättyivät noin 17.30, joten päivät olivat todella pitkiä ja täynnä mm. uutta tietoa tuotteiden käytön osalta.

Meillä jokaisella oli omat paikkamme, saimme kurssimateriaalin sekä pa-aljon Wiltonin tuotteita. Paniikki iskikin millä saamme kaikki tavarat Suomeen mutta onneksi päämiehemme lupasi lähettää isot pahvilaatikolliset tuotteita meille seuraavan tilauksen yhteydessä. Wiuuh...muuten olisi pitänyt ostaa lisää matkalaukkuja :).

Wiltonin opettajat Rosa, Cora ja Franzes olivat ihan huippuja! He auttoivat, opastivat ja kertoivat paljon vinkkejä & ideoita. Tässä Rosa valmistelee kurssiviikon aloitusta.

Löysimme ihanan italialaisen ravintolan ihan hotellimme kulman takaa ja nautimme Ristorante Napolissa
mm. ihanaa pizzaa!

Kurssin aikana meillä oli vain muutama pieni tauko sekä tunnin lounas. Hotellin lounaalla nautimme keittoja, sandwichejä, salaatteja sekä hedelmäsalaattia.

Kurssilla kävimme läpi koko Wiltonin uudistetun kurssirungon, kolme erilaista kokonaisuutta.

Ja voi hyvänen aika, että me opimme pa-aljon uusia juttuja!
Minun ruusunnuppuni onnistuivat loistavasti vaikka en mikään "pursottelija" tiennyt olevani :)

Hotellimme vieressä oli myös hauska bbq-ravintola Gonzales, jossa yhdellä hinnalla sai syödä massun täyteen. Herttainen pariskunta opasti meidät alkuun ja saimme alkudrinkit joissa oli konjakkia ja vaniljalikööriä!
Noutopöytä notkui salaattiaineksia sekä erilaisia lihoja; kanaa, kalkkunaa, possua ja nautaa sekä kaloja & rapuja. Lisukkeeksi oli paprikaa, sipulia jne. Nämä kaikki keihästettiin vartaisiin ja paistettiin omaan pöytään upotetussa hiiligrillissä!

Vartaiden kaveriksi pöytään kannettiin maalaisranskalaisia ja tarjolla oli useita erilaisia kylmiä kastikkeita. Neljän hengen illallinen viineineen maksoi himpun yli 80 €! Miksei Suomessa ole tämmöisiä ravintoloita?

Tässä pieni sneak peak yhden kurssin kirjasta! Jokainen Wiltonin kurssin oppilas saa siis kirjan, jossa opastetaan tuotteiden käyttöön jne. Aika mieletöntä!

Vietimme yhden illan pitkän kaavan mukaan Ristorante Napolissa ja minulle maistui alkuruoaksi Carpaccio rucolalla ja parmesaanilla. Tämä valmistettiin vielä pöydän vieressä, aika luksusta!

Pääruokana herkuttelin Tournedos:illa, tagliatellen kera joka oli pyöräytetty pippurisoossissa. Nami!!


Ja jälkkäriksi tietenkin tiramisua.

Kaikki ihanuus loppuu aikanaan ja myös meidän kurssimatka. Perjantaina meillä oli valmistujaisilta hotellin Whisky Baarissa, joka oli varattu meille.


Me kaikki valmistuimme WMI:ksi erinomaisin arvosanoin ja saimme ihanat essut, pinssit jne. Aika ihana fiilis oli kyllä pitkän ja rankan viikon jälkeen!


Tässä vielä koko Confetin poppoo sekä ihanat Wiltonin opettajat! Olen todella ylpeä "tytöistäni" ja siitä, että Confetti saa aloittaa Wiltonin uudet, kansainväliset kurssit Suomessa 2011!


Vikana iltana herkuteltiin vielä meidän hotellihuoneessa skumpalla ja mansikoilla.

torstaina, marraskuuta 04, 2010

Mansikka margaritat

Juhlistimme Halloweenia tänä vuonna amerikkalaisittain ja alkudrinkkeinä tarjosin mansikkaisia margaritoja. Magaritat ovat niin kesäisiä drinksuja ja ne usein yhdistetään grilli- ja kesäjuhliin mutta kun teema on amerikkalainen, sopivat nämä drinkit hyvin alkujuomiksi vuoden ympäri.

Sain usean pyynnön lukijoiltani julkaista myös resepti, joten tässäpä se.

Löysin tukusta tätä mansikkapyrettä eli Finest Call:n Premium Strawberry Puree Mix:ä ja käytin sitä osana drinkkejä. Suosittelen kokeilemaan!

Aikuisten mansikka margaritat (4 annosta):
  • 12 cl Tequilaa
  • 4 cl Triple Sec-likööriä
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • noin 1/2 litraa tuoreita mansikoita ja 6 cl mansikkapyrettä tai 12 cl mansikkapyrettä
  • reipas kourallinen jääpaloja/-murskaa
Pyöräytä tuoreella sitruunan lohkolla margarita-lasien yläreuna ja dippaa lasit suolaan. Saat näyttävän suolareunuksen!
Laita kaikki drinkkiainekset tehosekoittajaan ja miksaa noin minuutti.
Kaada drinkit laseihin, koristele tuoreilla mansikoilla ja nauti heti!
Lasten margaritat:
Kaada kattaukseesi sopiviin laseihin puolet mansikkapyrettä ja puolet vichyä. Sekoita hyvin ja koristele tuoreella mansikalla.

Nauti hyvässä seurassa!