Ja yllätyin positiivisesti, nämä olivat "vaikka itse sanonkin" tosi hyviä!
Runebergin tortut:
- 200g suolatonta voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 kananmunaa
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl mantelijauhetta
- 1 dl kaurakeksimurua (noin 8 keksiä hakattuna muruiksi)
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1 dl kuohukermaa
- 4 tl Amaretto-likööriä
- vadelmamarmelaadia
- Amaretto-likööriä
- vadelmamarmelaadia
- tomusokeri-vesikuorrutetta (värjätty pastaväreillä vaaleanpunaiseksi)
Vaahdota pehmeä voi sekä sokerit. Lisää voi-sokeriseokseen kananmunat yksitellen.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne joukkoon kuohukerman kera. Mausta takina Amaretto-liköörillä.
Lusikoi taikinaa silikonivuokaan noin 2/3 saakka. Paina jauhotetulla puhtaalla sormella kolo taikinaan ja lisää siihen vadelmamarmelaadia. Voit myös pursottaa vadelmamarmelaadin taikinaan.
Paista torttuja noin 15-18 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
Anna torttujen jäähtyä ja lusikoi aikuisten torttujen pinnalle 2tl Amaretto-likööriä. Lusikoi pinnalle vielä vadelmamarmelaadia ja koristele sen ympärys tomusokeri-vesiseoksella.