Mies yllätti minut tekemällä meille kana-fetasalaattia, sain itse rentoutua!
Tällä kertaa ainekset löytyivät jääkaapista ja mukaan hyväksyttiin jäävuorisalaattia, tammenlehväsalaattia, fetaa, kevätsipulia, tavallista sipulia, kirsikkatomaatteja ja grillattua broikkua.
Päälle lorautin ranch-salaatinkastiketta ja kylkeen lämmitimme kaupasta ostettuja sämpylöitä hieman uunissa. Näin sämpylöistä tuli ihanan rapsakoita!
Tällaiset salaatit ovat niin helppoja keskellä viikkoa kun on kiire ja töistä tullessa jo kamala nälkä. Salaatti syntyy nopsaan ja kun siihen lisää esim. grillattua kanaa / tonnikalaa / juustoja tms. niin salaatista saa todella ruokaisan.
Ruokajuomana nautimme jääkylmää kivennäisvettä. Ah, kun olikin hyvä salaatti!
keskiviikkona, maaliskuuta 28, 2007
sunnuntaina, maaliskuuta 25, 2007
VOSS - vedellä miljoonia
Aihe on ollut mieleni päällä jo aikoja mutta kas kummaa kun tuppaa olemaan kiirettä :).
Luin jokunen aika sitten Hesarista juttua tästä VOSS-vedestä ja onhan se huikeaa miten äijät ovat älynneet vuolla miljoonia, vedellä. Kyllä, vedellä.
Samalla vedellä Norjalaisen Voss-kylän ihmiset huuhtelevat vessanpönttönsä ja nyt samaa vettä himoitsevat maailman julkkikset Madonnasta lähtien.
Äijät vain älysivät kuinka tästä pohjoisen puhtaasta vedestä voidaan tehdä brändi. Nostan hattua heille!
Itse pääsin käsiksi tähän "erittäin" exclusiiviseen (ainakin niin sitä mainostetaan...tosin en koe olevani ihan tuossa kohderyhmässä) veteen Oslossa. En muista nyt ravintolan nimeä mutta erittäin laadukas Aasialainen ravintola oli kyseessä ja pyysin ruokani juomaksi kivennäisvettä. Ei käynyt pienessä mielessänikään, että saisin VOSS:ia.
Kun näin upean design-suunnittelun tuloksesta syntyneen pullon niin täytyy myöntää, että odotusarvo juomalle nousi aika hurjasti! Ja nythän on turhaa sanoa, että oikeasti se vesi oli parasta mitä koskaan olen maistanut....eihän sitä kukaan usko. Haloo, vettä! Anyway, poreet vedessä olivat ihanan pyöreän pehmeitä ja maku, no vettä mutta hyvää sellaista.
Turhaa tässä on sen enempää vettä kehua mutta positiivinen kokemus "veden maistelu" oli ja mielenkiinnolla seuraan milloin vettä saa lähikaupasta.
Valmistajathan jossain vaiheessa kieltäytyivät myymästä vettä Wal-Mart -ketjulle mutta saapa nähdä kuinka kauan vesi pysyy vain varakkaiden ulottuvissa, kuten valmistajien alkuperäinen tarkoitus oli. En usko, että kauaan.
Suomessa olin näkevinäni VOSS:ia mm. Via:ssa mutta nyt en ole ihan varma.
Kannattaahan sitä maistella, jotta pysyy trendien aallonharjassa :) ja onhan pullo upea!
Luin jokunen aika sitten Hesarista juttua tästä VOSS-vedestä ja onhan se huikeaa miten äijät ovat älynneet vuolla miljoonia, vedellä. Kyllä, vedellä.
Samalla vedellä Norjalaisen Voss-kylän ihmiset huuhtelevat vessanpönttönsä ja nyt samaa vettä himoitsevat maailman julkkikset Madonnasta lähtien.
Äijät vain älysivät kuinka tästä pohjoisen puhtaasta vedestä voidaan tehdä brändi. Nostan hattua heille!
Itse pääsin käsiksi tähän "erittäin" exclusiiviseen (ainakin niin sitä mainostetaan...tosin en koe olevani ihan tuossa kohderyhmässä) veteen Oslossa. En muista nyt ravintolan nimeä mutta erittäin laadukas Aasialainen ravintola oli kyseessä ja pyysin ruokani juomaksi kivennäisvettä. Ei käynyt pienessä mielessänikään, että saisin VOSS:ia.
Kun näin upean design-suunnittelun tuloksesta syntyneen pullon niin täytyy myöntää, että odotusarvo juomalle nousi aika hurjasti! Ja nythän on turhaa sanoa, että oikeasti se vesi oli parasta mitä koskaan olen maistanut....eihän sitä kukaan usko. Haloo, vettä! Anyway, poreet vedessä olivat ihanan pyöreän pehmeitä ja maku, no vettä mutta hyvää sellaista.
Turhaa tässä on sen enempää vettä kehua mutta positiivinen kokemus "veden maistelu" oli ja mielenkiinnolla seuraan milloin vettä saa lähikaupasta.
Valmistajathan jossain vaiheessa kieltäytyivät myymästä vettä Wal-Mart -ketjulle mutta saapa nähdä kuinka kauan vesi pysyy vain varakkaiden ulottuvissa, kuten valmistajien alkuperäinen tarkoitus oli. En usko, että kauaan.
Suomessa olin näkevinäni VOSS:ia mm. Via:ssa mutta nyt en ole ihan varma.
Kannattaahan sitä maistella, jotta pysyy trendien aallonharjassa :) ja onhan pullo upea!
sunnuntaina, maaliskuuta 18, 2007
Täytetty ciabatta-leipä
Kylläpä on jälleen ollut niin työn täyteinen viikko, että ei ole ihmeemmin ennättänyt kokkailla.
- ciabatta-sämpylöitä
- vihreää pestoa
- bufala-mozzarellaa
- tomaattia
- punasipulia
- basilikaa
- oliiviöljyä
Verkkokauppani sai jälleen ison määrän uusia tuotteita sekä täydennystä varastoon. Niiden parissa loppuviikko hurahtikin!
Olimme muuten ihan näyttävästi esillä Kodin Kuvalehden viime viikon numerossa sekä muutaman viikon takaisessa Kaks Plus -lehdessä!
Viikolla teimmekin paljon meille ns. pikaruokaa ja tässä ohje nopeaan herkkuumme :
-------------------------------------------------------------------------------
Täytetyt ciabatta-leivät
- ciabatta-sämpylöitä
- vihreää pestoa
- bufala-mozzarellaa
- tomaattia
- punasipulia
- basilikaa
- oliiviöljyä
Halkaise sämpylät ja levitä puolikkaille pestoa.
Viipaloi mozzarella, tomaatit ja punasipuli. Lisää ne sämpylän väliin.
Lisää vielä muutama basilikan-lehti ja lorauta pinnalle vähän oliiviöljyä.
Nauti heti!
-------------------------------------------------------------------------------
Namä valmistuvat siis nopsaan ja ainakin Jumbon Citymarketista saa noita ihanan muhkeita ciabatta-sämpylöitä. Löytyy varmaan muualtakin ja käyhän tähän muukin ciabatta-leipä.
sunnuntaina, maaliskuuta 11, 2007
Rippijuhlat
Mieheni serkun rippijuhlat on nyt vietty ja voi että oli mukavaa! Minä hääräsin keittiön puolella; valmistelin tarjoiltavat, viimeistelin täytekakut, keitin kahvit, tarjoilin ja pesin tiskiä....oli kyllä todella mukavaa vaikkakin nyt tuntuu alaselässä että "jotain" on tullut tehtyä.
Jos mennään tarjoiluihin niin suolaisina oli tarjolla itse tehtyjä karjalanpiirakoita + munavoita, tomaatti-feta-sipulipiirakkaa sekä pestohyrriä. Makeana tarjolla oli täytekakkua, tiikerikakkua, sitruunakakkua, ässiä, herrasväen pikkuleipiä ja minttukeksejä (nämä kaupan hyllyltä).
Rippikakun tein siis minä ja sen sisällä oli vadelmamoussea sekä valkosuklaamoussea, molemmat tupla-annoksina koska laitoin täytteet kahteen kakkuun. Päällinen oli punaista marsipaania, jonka kaulasin hieman liian ohuelti koska kun kakut seisoivat yön yli kylmässä niin reunoilta "paistoi" sisälmys läpi ja hieman myös täytteiden kosteus falskasi läpi noiden sokerihelmien kohdalta, muutamasta kohtaa.
Laitoin siis kakun alareunaan pinkkejä sokerihelmiä ja pinnalle itse tehtyjä marsipaaniruusuja jotka koristelin pinkillä kristallipulverilla ja hopeisella kristallipulverilla. Sivelin myös tuota samaa pinkkiä kristallipulveria ympäriinsä kakkkua.
Kuivakakkuna tarjolla oli siis sekä perinteistä tiikerikakkua että myös sitruunakakkua.
Sitruunakakku oli leivottu mieheni Kanadasta tuomaan ruusu-silikoonivuokaan. Valmiin kakun koristelin limellä maustetulla valkosuklaalla sekä ihan kaupasta ostetuilla sokerikoristeilla.
Jos mennään tarjoiluihin niin suolaisina oli tarjolla itse tehtyjä karjalanpiirakoita + munavoita, tomaatti-feta-sipulipiirakkaa sekä pestohyrriä. Makeana tarjolla oli täytekakkua, tiikerikakkua, sitruunakakkua, ässiä, herrasväen pikkuleipiä ja minttukeksejä (nämä kaupan hyllyltä).
Rippikakun tein siis minä ja sen sisällä oli vadelmamoussea sekä valkosuklaamoussea, molemmat tupla-annoksina koska laitoin täytteet kahteen kakkuun. Päällinen oli punaista marsipaania, jonka kaulasin hieman liian ohuelti koska kun kakut seisoivat yön yli kylmässä niin reunoilta "paistoi" sisälmys läpi ja hieman myös täytteiden kosteus falskasi läpi noiden sokerihelmien kohdalta, muutamasta kohtaa.
Laitoin siis kakun alareunaan pinkkejä sokerihelmiä ja pinnalle itse tehtyjä marsipaaniruusuja jotka koristelin pinkillä kristallipulverilla ja hopeisella kristallipulverilla. Sivelin myös tuota samaa pinkkiä kristallipulveria ympäriinsä kakkkua.
Kuivakakkuna tarjolla oli siis sekä perinteistä tiikerikakkua että myös sitruunakakkua.
Sitruunakakku oli leivottu mieheni Kanadasta tuomaan ruusu-silikoonivuokaan. Valmiin kakun koristelin limellä maustetulla valkosuklaalla sekä ihan kaupasta ostetuilla sokerikoristeilla.
lauantaina, maaliskuuta 10, 2007
Ruusujen näpertämistä
Mieheni serkun rippijuhliin sain pyynnön tehdä täytekakut ja toiveena oli vaaleanpunainen kakku jossa olisi ruusuja.
En ole koskaan ennen marsipaanista näpertänyt ruusuja joten hieman jännitti että mitähän tästä tulee.
Onneksi minulla oli monta kirjaa joista hain vinkkejä ja Ullan sivuilla oli juuri sopivasti helpot ohjeet marsipaaniruusujen tekoon.
Käytin apuna tomusokeria ja lasten puista kaulinta kun ei sellaista pientä lastaa löytynyt.
Kyllä meinasi hermo mennä ensimmäisten kanssa ja marsipaanikin oli todella tuoretta...meinasi sulaa käsiin.
Mutta hetken päästä pääsin jo kärryille tosin ei näistä vieläkään tullut yhtä ilmavia ja tasareunaisia kuin Ullalla. Mutta saahan ruusuissa rosojakin olla, saahan :)?
Nämä ruusut menevät siis kahteen kakkuun, illalla teen vielä hieman lisää ja tietenkin myös lehtiä. Ruusut saavat pinnalle vielä hopeista kristallipulveria sekä pinkkiä kristallipulveria.
Kakut on jo täytetty ja odottelevat iltaa, että pääsen koristelemaan. Huomenna sitten lisää kuvia!
En ole koskaan ennen marsipaanista näpertänyt ruusuja joten hieman jännitti että mitähän tästä tulee.
Onneksi minulla oli monta kirjaa joista hain vinkkejä ja Ullan sivuilla oli juuri sopivasti helpot ohjeet marsipaaniruusujen tekoon.
Käytin apuna tomusokeria ja lasten puista kaulinta kun ei sellaista pientä lastaa löytynyt.
Kyllä meinasi hermo mennä ensimmäisten kanssa ja marsipaanikin oli todella tuoretta...meinasi sulaa käsiin.
Mutta hetken päästä pääsin jo kärryille tosin ei näistä vieläkään tullut yhtä ilmavia ja tasareunaisia kuin Ullalla. Mutta saahan ruusuissa rosojakin olla, saahan :)?
Nämä ruusut menevät siis kahteen kakkuun, illalla teen vielä hieman lisää ja tietenkin myös lehtiä. Ruusut saavat pinnalle vielä hopeista kristallipulveria sekä pinkkiä kristallipulveria.
Kakut on jo täytetty ja odottelevat iltaa, että pääsen koristelemaan. Huomenna sitten lisää kuvia!
torstaina, maaliskuuta 08, 2007
Rucolapizza
Tänään on Idols-ilta ja pakkohan sitä oli loihtia jotain ihanaa katsomisen lomaan!
Monta päivää on jo tehnyt mieleni pizzaa ja päätinkin tehdä oikein gourmet-sellaista kun nyt yksikseni oleilen. Ei sillä etteikö miehellenikin uppoa mutta nyt olikin Naisten päivä ;)
-------------------------------------------------------------------------------
Rucolapizza
- pizzapohjaa puolikas annos
- paseerattua tomaattia
- mustapippuria
- Valion mozzarellaraastetta
- pepperoni siivuja
- mozzarellaa
- hieman Auraa
- tuoretta rucolaa
- oliiviöljyä
Valmista pizzataikina ohjeen mukaan ja anna kohota hetki.
Käytä pizzan paistoon reiällistä peltiä ellei käytössäsi ole leivinuunia/pizzakiveä. Reiät pellissä antavat pohjalle samaa rapsakkuutta kuin leivinuuni/pizzakivi.
Muotoile pohja käsin, älä siis käytä kaulinta koska silloin kaikki kuohkeus taikinasta häviää. Siirrä pohja rasvasumutteella sumutetulle pellille.
Levitä päälle paseerattua tomaattia ja rouhi päälle mustapippuria.
Lisää mozzarellaraastetta, pepperonin-siivuja, muutama siivu mozzarellaa (esim. Valion valmiita siivuja tai oikeaa bufalaa) sekä ropsauta päälle Aura-murua.
Paista kiertoilmassa noin 230 asteessa kunnes reunat näyttävät kypsiltä ja juusto ihanasti poreilee.
Heitä kourallisia rucolaa pizzan pinnalle ja valuta vielä oliiviöljyä pinnalle.
Nauti heti hyvän punaviinin kera!!
---------------------------------------------------------------------------------
Tuo rucola-pizza on keksitty jo ties kuinka kauan sitten mutta vihdoin päädyin sitä omassa keittiössä kokeilemaan. Se toimii!
Rucola-pizzaa saa ainakin pääkaupunkiseudulta Classic pizzasta joiden pizzat ovat minun suosikkejani tosin hieman heilläkin olisi parantamisen varaa mutta siitä toisella kertaa.
keskiviikkona, maaliskuuta 07, 2007
Juustoiset tortellinit hunajaisilla höystöillä
Päätin tässä viikolla herkutella lempiherkullani eli pastalla.
Nopeasti kaupasta nappasin mukaan aineksia ja jääkaapin perältä kaivelin lisää....tällaista syntyi:
--------------------------------------------------------------------------------
Juustoiset tortellinit hunajaisilla höystöillä
- 1/2 pakettia tuoreita juustotäytteisiä tortellineja
- paksua ruokakermaa (tämä oli jotain uutta 5%sta)
- pari viipaletta Aura-juustoa
- kasviksia oman maun mukaan (käytin paprikaa, punasipulia ja tavallista)
- loraus hunajaa
- voita
- rucolaa
- parmesaania raasteena
Keitä ensin kattilassa pari minuuttia tortellineja. Valuta ne ja lorauta hieman oliiviöljyä sekaan etteivät ihan innostu toisistaan.
Suikaloi kasvikset, heitä ne freesaantumaan kuumalle pannulle oliiviöljyyn. Pyörittele hetki, lorauta sekaan hunajaa ja vielä pikkuisen voita antamaan makua.
Nosta kasvikset hengähtämään erilliselle lautaselle.
Lisää samaan pannuun valutetut tortellinit ja lorauta sekaan ruokakermaa. Pyörittele hetkonen ja lisää joukkoon Auraa oman maun mukaan.
Pyörittele sen aikaa kunnes Aura on lähes sulanut.
Kippaa setti lautaselle, laita päälle kasvikset, heitä pinnalle kourallinen rucolaa ja ripottele vielä parmesaania raasteena.
Nauti heti!
--------------------------------------------------------------------------------
Tämä oli hyvää! Siellä se toinen puoli pastapaketista huhuilee jo...josko huomenna keksisi siitä jotain muuta.
Annos on siis yhdelle, paremman puoliskoni ollessa reissun päällä.
Nopeasti kaupasta nappasin mukaan aineksia ja jääkaapin perältä kaivelin lisää....tällaista syntyi:
--------------------------------------------------------------------------------
Juustoiset tortellinit hunajaisilla höystöillä
- 1/2 pakettia tuoreita juustotäytteisiä tortellineja
- paksua ruokakermaa (tämä oli jotain uutta 5%sta)
- pari viipaletta Aura-juustoa
- kasviksia oman maun mukaan (käytin paprikaa, punasipulia ja tavallista)
- loraus hunajaa
- voita
- rucolaa
- parmesaania raasteena
Keitä ensin kattilassa pari minuuttia tortellineja. Valuta ne ja lorauta hieman oliiviöljyä sekaan etteivät ihan innostu toisistaan.
Suikaloi kasvikset, heitä ne freesaantumaan kuumalle pannulle oliiviöljyyn. Pyörittele hetki, lorauta sekaan hunajaa ja vielä pikkuisen voita antamaan makua.
Nosta kasvikset hengähtämään erilliselle lautaselle.
Lisää samaan pannuun valutetut tortellinit ja lorauta sekaan ruokakermaa. Pyörittele hetkonen ja lisää joukkoon Auraa oman maun mukaan.
Pyörittele sen aikaa kunnes Aura on lähes sulanut.
Kippaa setti lautaselle, laita päälle kasvikset, heitä pinnalle kourallinen rucolaa ja ripottele vielä parmesaania raasteena.
Nauti heti!
--------------------------------------------------------------------------------
Tämä oli hyvää! Siellä se toinen puoli pastapaketista huhuilee jo...josko huomenna keksisi siitä jotain muuta.
Annos on siis yhdelle, paremman puoliskoni ollessa reissun päällä.
sunnuntaina, maaliskuuta 04, 2007
Sunnuntain croisantit
Cebicin innoittamana päätin herkutella vanhempieni kanssa aamiaisella vastapaistetuilla croisanteilla. Tällä kertaa en kuitenkaan innostunut tekemään croisantteja itse vaan ostin kaupasta raakapakasteita.
Paistoin croisantit ja katoin pöytään erilaisia juustoja, leikkeleitä ja marmelaadeja.
Itse nautiskelin lämpöisen croisantin mustikkamarmelaadin sekä Charme Brie-juuston kera. Olipa todella vekkuli yhdistelmä mutta niin nautinnollista. Aivan kuten Cebic kehuikin!
Toinen croisant upposikin sitten ihan pelkästään ja hyvää oli sekin.
Juomana nautimme tummapaahtoista kahvia sekä Tropicana appelsiinimehua. Muita appelsiinimehuja ei meidän perheeseen huolita! Mitä enemmän hedelmälihaa, sen parempaa!
Olin vielä aamupalalle viipaloinut tuoreen ananaksen ja vesimeloonia jotka mukavasti kevensivät croisanttien täyteläisyyttä.
Olipas napakympin aamiainen! Tai no, shampanjalasillinen olisi tämän kruunannut mutta kaikkea ei voi saada :)
Paistoin croisantit ja katoin pöytään erilaisia juustoja, leikkeleitä ja marmelaadeja.
Itse nautiskelin lämpöisen croisantin mustikkamarmelaadin sekä Charme Brie-juuston kera. Olipa todella vekkuli yhdistelmä mutta niin nautinnollista. Aivan kuten Cebic kehuikin!
Toinen croisant upposikin sitten ihan pelkästään ja hyvää oli sekin.
Juomana nautimme tummapaahtoista kahvia sekä Tropicana appelsiinimehua. Muita appelsiinimehuja ei meidän perheeseen huolita! Mitä enemmän hedelmälihaa, sen parempaa!
Olin vielä aamupalalle viipaloinut tuoreen ananaksen ja vesimeloonia jotka mukavasti kevensivät croisanttien täyteläisyyttä.
Olipas napakympin aamiainen! Tai no, shampanjalasillinen olisi tämän kruunannut mutta kaikkea ei voi saada :)
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)