Olin tosiaan mukana Valion salaisessa projektissa jossa testasimme mm. erilaisia valkosipulein maustettuja voita. Saimme arvioida tuotteen makua, valkosipulin määrää sekä voin koostumusta.
Lopputulos napottaa jo kaupan hyllyllä ja pakko on kyllä sanoa että minä olen koukussa näihin!
Enkä pelkästään maun vuoksi vaan näppärä pakkauskoko 100g on juuri sopiva ja käytänkin näitä maustettuja voita mm. mökillä kun tilaa jääkaapissa on aina liian vähän. Voisin kuvitella että varsinkin sinkkutaloudet ovat ottaneet tuotteen vastaan riemusta kiljuen :D
Suosittelen kyllä ehdottomasti kokeilemaan ja tässä vanhanajan lihapiirakassa valkosipuli maistuu luvattoman hyvälle!
VANHANAJAN LIHAPIIRAKKA
Valkosipulivoitaikina:
- 250 g Valion valkosipulivoita
- 250 g Valion maitorahkaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Täyte:
- noin 400 g nauta-sikajauhelihaa
- 125 g kypsentämätöntä riisiä (yksi annospussi)
- 2 kananmunaa
- suolaa
- mustapippuria
- paprikajauhetta
- chilijauhetta
Nypi
pehmeä valkosipulivoi sekä jauhot. Lisää joukkoon nopeasti maitorahka, älä
sekoita liikaa.
Kääri
taikina kelmuun ja laita jähmettymään jääkaappiin.
Keitä
riisi al-denteksi, siivilöi ja mausta suolalla.
Paista
nauta-sikajauheliha ja mausta suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella sekä
chilijauheella maun mukaan. Jauheliha saa olla mausteinen.
Sekoita
riisi sekä jauheliha. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.
Lisää
joukkoon kananmunat.
Laita
kiertoilmauuni lämpiämään noin 200 asteeseen.
Kaulitse
valkosipulivoitaikina jauhojen avulla levyksi ja levitä se leivinpaperille.
Levitä
täytettä levyn keskelle ja käännä reunat keskelle.
Levitä
leivinpellille leivinpaperi ja käännä lihapiirakka saumapuoli alaspäin
leivinpaperin päälle.
Tasoittele
reunat ja pistä haarukalla ilmareiät lihapiirakalle.
Voitele
vielä kananmunalla ja paista noin 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut
hyvin väriä.
Nauti
sellaisenaan tai raikkaan tuoresalaatin kera.
Yhteistyössä Blogirinki ja Valio