Philadelphia tuorejuusto Teresa Välimäen johdolla haastoi meitä ruokabloggaajia kehittelemään ruohosipuli- tai valkosipulituorejuustosta taivaallisen suolaisen herkun puutarhajuhliin. Ja minähän innostuin heti koska rakastan Philadelphia tuorejuustoa.
Ensimmäisen kerran tutustuin Phillyyn jenkkivuosina ja harmittelin pitkään kun sitä ei saanut Suomesta. Onneksi tilanne on korjaantunut!
Mietin pitkään ideaa juhlaherkkuun joka olisi erilainen, jota voisi monistaa isollekin juhlaväelle ja mikä olisi nopsa valmistaa. Mielessä oli montakin ideaa mutta päädyin suolaiseen tuulihattukakkuun, vähän erilainen versio perinteisestä voileipäkakusta.
Suolainen tuulihattukakku on erittäin helppo ja nopea valmistaa koska sekä tuulihattulevyt että täytteen voi tehdä jo edellisenä päivänä. Juhlapäivään jää vain kasaus ja koristelu.
Tuulihattulevyt 4 kpl- 2,5 dl vettä
- 150 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 4 kananmunaa
Laita uuni lämpeämään noin 190 asteeseen.
Kiehauta vesi ja voi, sekoita joukkoon jauhot niin että taikinasta muodostuu pallo. Anna jäähtyä.
Vatkaa käsivatkaimen avulla kananmunat yksitellen taikinaan. Vatkaa jokaisen kananmunan jälkeen voimakkaasti 1-2 minuuttia ennen seuraavaan lisäämistä.
Laita taikina pursotinpussiin (käytin isoa tähti-tyllaa, voi pursottaa ilmankin) ja pursota taikinaa keskeltä alkaen ympyrän muotoon. Jätä väliä noin sentti koska taikina turpoaa.
Sopiva halkaisija on noin 20-25 senttiä. Eikä haittaa ollenkaan vaikka pohjat eivät ole juuri samankokoisia.
Paista noin 15-20 minuuttia tai kunnes pohjat ovat saaneet hyvin väriä. Anna jäähtyä.
Täyte:
- 3 purkkia Philadelphia ruohosipuli-tuorejuustoa
- 1 prk ranskan kermaa (150 g)
- kourallinen basilikaa
- ruohosipulia
- pieni pussi mini-mozzarellaa
- kourallinen kirsikkatomaatteja
- myllysuolaa
- mustapippuria
- 2 tl cayannepippuria
Silppua basilika sekä ruohosipuli (valmista silppua noin puoli desiä tai maun mukaan), kuutioi kirsikkatomaatit pieniksi kuutioiksi.
Sekoita kaikki ainekset keskenään paksuksi tahnaksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.
Päälle:
- basilikaa
- rucolaa
- serrano-kinkkua
- pieniä mozzarellapalloja
- kirsikkatomaattia
- viikunoita
Kasaa tuulihattukakku tarjoilupäivänä.
Laita pohjalevy, lapa päälle täytettä ja jatka näin siten että täytettä jää vielä vähän kakun päälle.
Koristele oman maun mukaan.
Minä rullasin serranot, viipaloin kirsikkatomaatit ja viikunat.
Maku oli kyllä hyvä ja tästä tuulihattukakusta riittää isollekin juhlaväelle koska täyte on ihanan tuhtia. Ja mikä ihaninta, täytettä voi varioida oman maun mukaan esim. valkosipulituorejuusto + rapu tai ruohosipulituorejuusto + kylmäsavulohi/poro.
Toivon niin että taivaallinen reseptini olisi niin taivaallinen että pääsisin nauttimaan toisen voittajan kanssa Dinner at the Sky-palkinnosta. No, se jää nähtäväksi!
Philadelphia tarjosi tuorejuustot kisaan.