keskiviikkona, joulukuuta 24, 2008
Herkullista joulua!
perjantaina, joulukuuta 19, 2008
6v. synttärijuhlat
Samppa mietti pitkään millaiset juhlat hän halusi ja päätyi lopulta yhteen tämän hetken suosikkiteemaan; Ninja Turtleseihin. Kattaus siis noudatti tätä linjaa sekä muu juhlien koristelu.
Ja että pedantin äidin pasmat menisivät sekaisin oli vaatimuksena Poksukakku eli Pokémon. Ei auttanut vaikka miten yritin suostutella, että tehdään Ninja-kakku tai että kokeillaan piirtää kuva tms....ei, ei ja ei vaan Poksut piti saada. No onneksi edes värit ovat suht samanlaiset :). Onneksi on näitä kuvia niin kiireinen äitikin pääsee hieman helpommalla.
Aikuisten iltapalapöydästä en huomannut ottaa kuvia mutta kovan juhlinnan jälkeen hiljennyimme tuttavaperheen kanssa hyvän punaviinin ääreen ja nautimme metwursti-fetapiirakkaa, tulisia lihapullia valkosipulidipillä, lohi-sipulileipäsiä sekä mozzarellapallosia. Hyvää oli ja uni tuli kaikille aika nopeasti.
keskiviikkona, marraskuuta 19, 2008
Ilta suklaalähteellä dippaillen
perjantaina, marraskuuta 14, 2008
Suklaan huumassa!
lauantaina, marraskuuta 01, 2008
Suklaata, suklaata!
Piipahdimme monessa suklaapuodissa ja ei voinut kuin ihastella heidän kädenjälkeään!
Tämä ihastuttava suklaapuoti oli sisustettu syksyn sävyin ja ikkunassa herkkusuita houkuttelivat suklaiset kärpässienet sekä kastanjat.
keskiviikkona, lokakuuta 15, 2008
Au revoir!
Voin mielessäni maistaa jo maitokahvin sekä tuoreen croisantin....puhumattakaan ihanien bistrojen ja kahviloiden herkuista. Niin ja täytyyhän sitä tutustua juustokauppohin, viinikellareihin ja konditorioihin, listani taitaa olla muutamaksi päiväksi hieman pitkä :).
Ostoslistani on tietenkin lähes kilometrin mittainen; ruokakirjoja, joululahjoja, tuliaisia, herkkulahjoja jne...unohtamatta ranskalaisia viinejä.
Nyt suunta Kajaanista kohti etelää, jee :)
Kuva sivulta http://www.tour-eiffel.fr/teiffel/uk/
torstaina, lokakuuta 02, 2008
Kana-caesarsalaatti
Ehdoton lempisalaattini on kana-ceasarsalaatti ja sitä tulikin tehtyä kesällä useasti :). Mikä onkaan ihanampaa työpäivän jälkeen kuin nauttia nopeasti valmistuvaa ja erittäin herkullista salaattia!!
Vielä kun saamme nauttia muutamista aurinkoisista viikonlopun päivistä, kannatta tämäkin salaatti nauttia terassilla vaikka hyvän cava-lasillisen kera!
Kana-caesarsalaatti
- Romaine-salaattia
- broiskun rintafilettä (1 file per annos)
- Parmesan-raastetta (tuoretta eli suoraan "kolmiosta" raastettuna)
- paahtoleipää (1/1,5 paahtoleipä siivua per annos)
- aromi-suolaa
- valmista caesar-kastiketta (mielellään amerikkalaista!)
Ota broiskun fileisiin väri kuumalla pannulla ja mausta pinta grillimausteella heti, kun pinta on saanut väriä. Lisää joukkoon esim. vichyä, alkoholitonta siideriä tai vettä ja anna fileiden kypsyä pienellä lämmöllä. Neste imeytyy fileisiin ja fileistä tulee ihanan pulleita!
Kun fileet ovat kypsiä, leikkaa ne joko pieniksi kuutioiksi tai ohuiksi viipaleiksi.
Huuhtele Romaine-salaatti kevyesti ja revi salaattikulhoon. Sekoita salaatin joukkoon valmis caesar-kastike.
Toki voit valmistaa kastikkeen myös itse mutta amerikkalaiset valmiit kastikkeet ovat erittäin hyviä ja suosittelen tutustumaan mm. City-marketin valikoimiin. Heiltä löytyy ns. "jenkkihylly" täynnä ihania amerikkalaisia elintarvikkeita ja sieltä löydät parhaat kastikkeet. Suomalaisilta valmistajilta en valitettavasti ole löytänyt yhtään valmista, hyvää ja oikeanlaista kastiketta. Harmi sinänsä...
Leikkaa paahtoleivästä kantit pois ja leikkaa ne pieniksi, noin 2 cm x 2 cm kuutioiksi. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paahda paahtoleipäkuutiot rapeiksi. Mausta aromi-suolalla.
Nosta lautaselle kasa salaattia kastikkeen kera sekä lisää broiskun filekuutiot /-viipaleet. Lisää pinnalle rapeat leipäkuutiot ja viimeistele annos raastamalla pinnalle Parmesan-juustoa.
Nauti heti, hyvässä seurassa!
sunnuntaina, syyskuuta 21, 2008
Huipputasoinen koristelukurssi Suomessa!
torstaina, syyskuuta 04, 2008
Ollakko vai eikö olla? Olla, ehkä :)
Blogin ylläpito on kaivertanut mieltä ja syystäkin. Moni asiakkaani on toivonut, että jatkaisin bloggausta ja myymälässä on vieraillut blogini lukijoita toivoen, että blogini jatkaisi taivaltaan.
On ollut hassua tai ehkä enemmänkin hämmentävää, että teitä lukijoita on tupsahtanut tuon tuosta myymälään kysymään kuulumisiani - ei siinä, se on ollut ihanaa ja mieltäni lämmittävää! Ja onkin ollut mukavaa tutustua uusiin ihmisiin ja saada heistä kanta-asiakkaita, kiitos siis Teille!
Lähes 1,5 vuotta olen ollut "naimisissa" työni kanssa - ystäväni ja kanta-asiakkaani ovat todenneetkin, että olen ollut yötä myöten putiikissani :), valot palaa myymälässä mitä ihmeellisimpinä vuorokauden aikoina. Aikaa ei ole ollut muuhun mutta aah, sitä autuutta kun Sanna aloitti tiistaina työt meillä!
Jatkan siis bloggausta nyt kuitenkin :). Toki väkisinkin blogi saa säväyksiä Confetin tuotteista ja tapahtumista mutta haluan bloggailla ennemmänkin omana itsenäni enkä "puodin tätinä". Ja tulen ehdottomasti suosittelemaan ja bongailemaan tuotteita muualtakin kuin omasta putiikista :), maailmahan on täynnä ihania tuotteita joten niistä pitää kertoa muillekin!
Viimoisin postaukseni oli hieman surumielinen mutta kun aikaa kuluu riittävästi niin sydän on avoinna uudelle rakkaudelle. Perheemme täydentyi pienellä collien pennulla kesällä. Penni täyttää nyt sydämeni näiden perheen miesten lisäksi :)
p.s. ruoka-, leivonta- ja sisustusblogeja on syntynyt huikea määrä joten jätä viestiä, niin lisään blogisi korvamerkkattuihin blogeihin joita seuraan!
torstaina, tammikuuta 31, 2008
Bye, Bye
Pääsen vihdoin toteuttamaan omaa unelmaani eli avaamme Confetin myymälän maaliskuussa! Blogini sulkeutuu mutta suurin osa täällä olevista resepteistä tulee siirtymään Confetin sivuille ennen kuin jossain vaiheessa kevään aikana suljen tämän blogin.
Kiitän kaikkia blogini lukijoita ja kommentoijia!
Confetin sivuilta kannattaa kurkkia milloin vietämme "Grand Opening" viikkoa uudessa myymälässä ;)