sunnuntaina, syyskuuta 30, 2007
Halloween-pikkuleipiä - aloita suunnittelu nyt!
Olen jo pitkään halunnut kokeilla koristella pikkuleipiä Halloween-juhliin, että olisi sitten nopsaan helppo tehdä lapsille ihania pikkuleipiä. Tartuin ns. härkää sarvista tänä viikonloppuna ja poikani "pitkällisen" ja hyvin päättäväisen mielipiteen siivittämänä päädyin ostamaan kaupasta valmista piparitaikinaa omatekoisen pikkuleipätaikinan valmistamisen sijasta. Pakko myöntää, että helppoahan se näin oli mutta vaaleita pikkuleipiä täytyy kyllä vielä tehdä.
Valitsin hauskan setin Halloween-muotteja vaikka osa malleista löytyikin jo amerikan-vuosien aikana kertyneistä muoteista.
Paistoimme piparit jo lauantaina ja minä jouluihmisenä vielä myöhään illasta hykertelin olohuoneessa ihanan piparintuoksun ympäröimänä...."jokohan joulua voisi aloittaa suunnittelemaan?"...nooh, täytyy nyt ensin juhlistaa syksyä :).
Tarkempia koristeluvinkkejä sekä muutamia vaihekuvia tulee Confettiin artikkelin muodossa ensi viikon aikana. Mainittakoon, että käytin ihan kaupasta saatavaa pursotettavaa sokerikuorrutetta ja värjäsin sitä sitten pastaväreillä mustaksi ja oranssiksi. Helppoa ja nopeaa!
Näitä koristeltuja pipareita oli ihana tehdä ja Samuel nautti täysin rinnoin koristellessaan omiaan mm. Kanadasta ostamillamme geeliväreillä.
Piparit tai pikkuleivät voi jo ihan hyvin paistaa valmiiksi ja koristella juuri ennen Halloween-juhlia!
Paistoimme myös Mäkkäristä saaduilla luu- ja raketti-muoteilla muutamat piparit, jotka sitten koristelimme yhdessä nomparelleilla.
tiistaina, syyskuuta 25, 2007
Confetti siirtyy Confetti.fi-sivuille ja Terhin keittiössä jatkaa ruokablogina
Terhin keittiössä -ruokabloginihan on ollut toiminnassa jo yli vuoden ja sitä ennen bloggailin rapakon takaa useamman vuoden reseptejä ja kuulumisia erinimisessä blogissani sekä kotisivuillani. Varmasti ystäväni muistavatkin viinivinkit ym. maistuvat reseptit :).
Nyt yrittäjänä saan päivittäin runsaan määrän kyselyitä Confetin tuotteiden käyttöstä, tuotteiden ominaisuuksia, niihin sopivista resepteistä jne. että on helpompaa ja asiakkaiden kannalta järkevämpää keskittää kaikki Confettiin liittyvä verkkokaupan sivuille.
Verkkokauppa tulee laajenemaan & kehittymään ja tämän syksyn aikana tulen lisämään mm. tuotteiden käyttöohjeita, reseptejä ja vinkkejä sivuille. Kuvia unohtamatta! Projekti tulee olemaan pitkä ja käynnistyy tässä muiden verkkokaupan uudistusten myötä.
Tällä tavalla voin ohjata asiakkaani etsimään tietoa sieltä missä sen pitääkin olla eli verkkokaupasta.
Tervetuloa jatkossa lukemaan Confetin tuotteista www.confetti.fi verkkokauppaani mutta varmasti täälläkin tuotteita vilahtelee aika ajoin reseptien lomassa!
sunnuntaina, syyskuuta 23, 2007
Syksyiset porkkanaleivokset
- 6 kananmunaa
- 6 dl vehnäjauhoja
- 6 dl sokeria
- 4 tl leivinjauhetta
- 4 tl vaniljasokeria
- 5 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- noin 8-9 dl raastettua porkkanaa
- 3 dl juoksevaa margariinia
- 100 g voita
- 200g maustamatonta Olympia-sulatejuustoa
- 3,5 dl tomusokeria
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, porkkanaraaste ja rasva vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
Paista korkeareunaisella pellillä/paistovuoalla noin 200 asteessa puolisen tuntia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sulatejuusto. Lisää tomusokeri.
Levitä kuorrutus tasaisesti kakun päälle.
Leikkaa porkkanakakku pieniksi leivoksiksi ja koristele esim. värisokerilla tai käytä apuna sabluunoita. Koristeiksi sopivat hyvin myös suklaalastut ja glitterit.
---------------------------------------------------------------------------
Tällä kertaa minulla tuo päällys meni liian notkeaksi ja se valui leivosten reunoilta. Mutta eipä tuo vieraita haitannut :).
Tuon päällisen löysyyden vuoksi myös sabluunoilla koristelu oli hieman haastavaa ja en ole ihan lopputulokseen tyytyväinen koska kaakaojauhe jäi liian rakeiseksi. Hauskat lepakot kuitenkin ja mikäpä olisikaan hauskempi jälkiruoka Halloween-juhliin kuin porkkanaleivos Halloween-henkeen koristeltuna!
Nämä oli ihania, vaikka itse sanonkin :)
perjantaina, syyskuuta 21, 2007
Skonssit eli teeleivät
Muistan, kun kotitalous-tunnilla koulussa leivoimme teeleipiä ja kaivoin kirjani esille. Melkoisilla hiirenkorvilla tuo koulukirja olikin, sieltä on tullut kokeiltua jos jonkinlaista reseptiä.
Päätin kuitenkin tuunata perinteistä teeleipä-reseptiä enemmän nykypäivään sopivaksi (niistä meikäläisen kouluvuosista kun on jo aikaa...) sekä myös sen mukaan mitä jääkaapista löytyi.
Ennen kuin alat taikinan tekoon niin laitapa uuni päälle noin 225 asteeseen, kiertoilman hieman alhaisemmalla lämpötilalle.
Skonssit eli englantilaiset teeleivät:
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl hiutaleita (kaura, neljän viljan, ruis tms.)
- 2 tl leivinjauhetta
- hyppysellinen suolaa
- 2 dl maitoa
- 1/2 dl hyvää oliiviöljyä
- tuoretta basilikaa
- 1 dl parmesaani-juustoa raastettuna
Lisää joukkoon maito sekä öljy ja sekoita lastalla tasaiseksi taikinaksi nopeasti. Älä vaivaa taikinaa!
Levitä taikina joko yhdeksi leiväksi leivinpaperin päälle tai kahdeksi pienemmäksi leiväksi. Voit vetää leikkauspinnat esim. taikinapyörällä leipien päälle.
Paista noin 15 minuuttia tai kunnes pinta alkaa näyttää kypsältä.
Tarjoa skonssit heti voilla siveltynä ja tietenkin hyvän punaviini-lasillisen kera!
Skonssit ovat tosiaan ihanaa pientä suolaista joita on nopea illalla valmistaa. Näiden skonssien basilikan tuoksu valtasi koko kotimme, aah! Ja mikä parmesaanin maku!!
Skonssit eivät oikein kestä säilytystä tai uudelleen lämmitystä joten kannattaa nauttia tuoreet skonssit heti!
p.s. tämän suolaisten leivonnaisten putken jälkeen viikonloppuna on luvassa ihanaa makeaa sekä Confetin uusien tuotteiden testausta!
keskiviikkona, syyskuuta 12, 2007
Täytettyjä patonkeja
Tässä viikolla teki mieli jälleen paistaa patonkeja omalla ohjeellani. Päätin tällä kertaa täyttää patongit jääkaapista löytyvillä aineilla.
Herkullisen rapsakat patongit:
- 4 dl vettä
- paketti tuoretta hiivaa
- 1,5 tl suolaa
- ripaus sokeria tai hunajaa
- vajaa desi hyvää oliiviöljyä
- vehnäjauhoja (voit käyttää myös osaksi leseitä, hiutaleita jne.)
- väliin: oliiviöljyä siveltynä+tuoretta,puristettua valkosipulia / punaista pestoa / fetakuutiota
Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää suola ja oliiviöljy.
Sekoita hieman jauhoja nesteeseen ja alusta lisää jauhoja taikinaan. Lisää jauhoja ja alusta taikinaa juuri sen verran kunnes taikina alkaa irtoamaan käsistä.
Kohota taikina leivinliinan alla.
Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois ja jaa taikina kolmeen osaan.
Kaulitse taikinapallo levyksi ja levitä täyte (jokaiselle kolmelle siis oma täytteensä). Kierrä rullalle ja nosta patonkipellille vielä hetkeksi kohoamaan.
Voit viillellä halutessasi pintaan viiltoja, minä en tällä kertaa niin tehnyt. Paista patongit patonkipellillä noin 220 asteessa niin kauan kunnes pinta saa väriä ja pohjasta sormella näpäyttämällä patonki "kumisee".
Vinkki! Jos haluat, että patongit saavat rapsakan pinnan ja käytössäsi ei ole kiertoilmauunia niin kaada paistovaiheessa uunin pohjalle kahvikupillinen vettä. Jäähdytä patongit myös peittämättä niin rapsakkuus säilyy.
Nuo fetakuutiot ihanasti pulpahtivat jo paistovaiheessa patongin pinnalta ulos. Kaikki patongit keräsivät ihastusta eikä niitä jäänyt seuraavalle päivälle :). Itse jäin koukkuun valkosipuliseen ja tietenkin feta-täytteiseen :).
torstaina, syyskuuta 06, 2007
Sokerimassasta syksyn lehtiä
Nyt kun olen jäänyt yrittäjäksi on minulla vihdoin aikaa itse testata verkkokaupassani myynnissä olevia tuotteita sekä ideoida kaikkea hauskaa! Jatkossa siis blogistani löytyy esittelyjä sekä kokemuksiani uusista myyntiin tulevista tuotteista sekä paljon ideoita kuinka tarvikkeita voi hyödyntää!
Lupasin perjantaiksi pyynnöstä tehdä hieman syksyisiä lehtiä koristelumuoteilla sekä piparimuoteilla (kerron miksi myöhemmin). Valmiit koristelumuotit ovat siitä ihania, että niitä on niin helppo ja nopea käyttää että kokemattomampikin varmasti onnistuu!
Päätin tehdä koristeita sokerikuorrutteesta , koska se kuivuu nopeasti ja yön yli kuivatus riittää mainiosti. Sokerimassasta tehtyjä koristeitahan voi tehdä kerralla vaikka kuinka paljon, koska ne säilyvät kuivassa vaikka kuinka kauan!
Sävyjä sekä värejä syvensin ja korostin kristalli- ja tomuväreillä.
Otin palaset vihreää ja ruskeaa sokerikuorrutetta, pyöritin ne pötkylöiksi ja kiersin kierteelle. Kierteestä muokkasin pallon, jonka sitten kaulitsin ja otin muoteilla kuvioita.
Tein samanlaisia kierteitä myös lisäämällä vielä oranssia joukkoon ja näin sain aikaan aika hauskoja syksyisiä sävyjä lehtiin.
Koska oranssia kristallipulveria ei ole niin päätin yhdistää oranssia tomuväriä sekä kuparista kristallipulveria ja se toimi loistavasti! Tomu- ja kristallivärejä voi hyvin sekoitella keskenään ja luoda näin ihan uusia sävyjä. Ne eivät kuitenkaan oikein sovellu värjäämiseen vaan juuri valmiiden koristeiden värien korostamiseen ja erilaisten sävyefektien luomiseen.
Halusin sekoitella erilaisia ruskan sävyjä ja töpsyttelin niitä koristeisiin pullealla pensselillä.
keskiviikkona, syyskuuta 05, 2007
Korillinen pullean pehmeitä grissineitä
Itse en niin välitä niistä lähes korppumaisista grissineistä ja siksi kehittelinkin oman ohjeeni. Nämä grissinit kyllä rapsakoituvat nopeasti mutta heti tuoreeltaan ne ovat ihanan pehmän pulleita!
- 1,5 dl kädenlämpöistä vettä
- ripaus sokeria
- 1/3 pakettia tuoretta hiivaa
- 1/2 tl suolaa
- vehnäjauhoja käsituntuman mukaan
- vajaa 1/2 dl hyvää oliiviöljyä
- tuoretta basilikasilppua reipas 1 dl
- raastettua parmesaania vajaa 2 dl
- gourmet-suolaa
Lisää oliiviöljy ja lisää taikinaan vehnäjauhoja sen verran, että taikina alkaa irrota käsistä. Mitä kauemmin taikinaa jaksaa vaivata, sitä mehevämpiä grissineistä tulee.
Anna taikinan kohota lämpimässä tunnin verran.
Sekoita kohonneen taikinan joukkoon basilikasilppu sekä raastettu parmesaani. Sekä basilikan että parmesaanin määrää voit itse säädellä oman makusi mukaan.
Ota taikinasta palloja ja leivo ne tangoiksi.
Voitele tangot vedellä ja ripottele pinnalle gourmet-suolaa. Paista noin 220 asteessa (kiertoilma) noin 10-13 minuuttia.
Nauti heti sellaisenaan punaviini-lasillisen sekä erittäin hyvän marinara-soossin kera!
----------------------------------------------------------------------------
Näihin jäin itse kyllä koukkuun ja koska nämä ovat aika nopea valmistaa niin grissinit soveltuvat loistavasti pieneksi suolaiseksi juhlapöytään!
lauantaina, syyskuuta 01, 2007
Mustikkakukkoa ja vaniljakastiketta
Mustikkakukko:
- 250 g voita
- 1 dl sokeria
- 4 dl ruisjauhoja
- 1 dl ohrajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Sekoita pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää ruisjauhot ja ohrajauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele noin 2/3 taikinasta korkeareunaisen uunivuoan pohjalle ja reunoille.
Lisää mustikat ja ripottele sokeria reilusti päälle.
Kaulitse lopusta taikinasta kansi päälle ja pistele vielä haarukalla ilmareikiä.
Paista noin 200 asteessa tunnin verran.
Nauti heti hyvän vaniljakastikkeen kera!