Päätin, että pakko kokeilla tehdä lihiksiä ja tänään olikin sopiva hetki paistaa herkulliset lihikset.
----------------------------------------------------------------------------
Lihapiirakat
Taikina:
- 5 dl vettä
- 2/3 pakettia hiivaa
- 2 tl sokeria
- 2 tl suolaa
- 2 rkl oliiviöljyvä
- reipas 10 dl vehnäjauhoja
Vatkaa jauhot veteen hieman kerrallaan ja lisää lopuksi öljy.
Vaivaa taikinaa hetken aikaan, kunnes siitä muodostuu pehmeä pallo.
Peitä leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
Täyte:
- 2 punasipulia pieneksi silputtuna
- 3 valkosipulin kynttä puristettuna
- 1 rkl oliiviöljyä
- 600 g naudan jauhelihaa
- mustapippuria, suolaa ym. mausteita oman maun mukaan
- 2 dl puuroriisiä keitettynä
Kuullota pannulla sipulit, lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta ja anna jäähtyä.
Sekoita puuroriisi sekä jauheliha keskenään.
Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Pyöritä taikina palloksi.
Kaulitse taikunapuikulalla pallon ylempää reunaa itsestä poispäin noin 15 cm halkaisijaltaan ja 5 cm paksuudeltaan oleva levy.
Laita levyn keskelle pari ruokalusikallista täytettä.
Käännä levyn uloin reuna itseä päin.
Paina pyöreällä muotilla tai tässä kuten minä Teema-kulholla piirakka irti. Näin saat tasaisen reunan piirakkaan ja samalla taikina "painuu kiinni".
Anna piirakoiden kohota hetki vielä jauhotetulla pöydällä ennen paistoa.
Nosta talouspaperin päälle jäähtymään ja peitä vielä leivinliinalla niin piirakoista tulee sopivan pehmeitä.
----------------------------------------------------------------------------
Lihikset ovat tietenkin parhaimmillaan heti! Väliin voi laittaa Atomin ja Vedyn tapaan palvikinkkua ja kananmunaa mutta me söimme ihan perus ketsuppi-sinappi-salaatti-kurkkusalaatti-sipuli-majoneesi täytteiset lihikset.
Hyvää oli mutta aikaahan nämä ottavat mutta kannattaa kyllä kokeilla!
Ei tämmösiä ohjeita saa laittaa :) nyt on kyllä pakko kokeilla kun on niin herkun näköisiä. Ja kiitos noista kuvista. Nyt minäkin muistan miten nuo tehdään.
VastaaPoistaKiitos ohjeesta, näyttää tosi hyvältä! Pakko kokeilla :)
VastaaPoistaUpeita lihapiirakoita oot tehny. Kiitti kuvista.h
VastaaPoistaUpeita lihapiirakoita oot tehny. Kiitti kuvista.
VastaaPoistaUuuh! Syötävän hyvän näkösiä. Nämä on pakko olla hyvää!
VastaaPoistanami nami, herkullista:-)
VastaaPoistaAi hitto mikä ohje!
VastaaPoistaAivan mahtava, täällä tekis mieli kuolata työkoneen näppikselle!
Joskus kun sattuu sellaiseen kauppaan, missä on paistotiskissä "kunnon" lihapiirakoita, on pakko ostaa. Mut ei ne eineshyllyn vastaavat ole yhtä hyviä miun mielestäni.
En mie ole edes kuullut mistään ruokabloggaajien pikkujouluista...
Varmaan kyllä ei sovi kalenteriin taas mitään, kauheen kiireinen loppuvuosi näköjään tulossa.
Kunhan jostain löytää lisäinfoa ni pitää kattoa, sinänsä ois toki tullakin kattoo millasta jengi on livenä.
Mie tykkään lukea reseptejä ja toisaalta ehkä oma tyylini kirjoittaa on hieman reseptimäinenkin. En ole kiinnittänyt asiaan oikeastaan huomiota ennen kommenttiasi :)
Tykkään kirjoittaa kuitenkin myös "elävästi".
Kääk, näyttää herkullisilta!! Taatusti miljoona kertaa parempia kuin kaupan valmiit lihikset!!
VastaaPoistaEthän pahastu, laitoin blogiini linkin sinun nettikauppaasi? =)
Kirsi - oli parempia mutta oli niissä kyllä tsiljoona kaloriakin :).
VastaaPoistaSaat toki linkittää!
kääk...täälläkin ihania lihapiirakoita =P taitaa olla kolmas blogi jossa niihin törmään :D
VastaaPoistasattumalta tähän törmäsin ja pakko oli iltapalaksi tehdä! todella hyviä ja tälläiselle ei-kokki ihmiselle hyvä ja helppo ohje :D
VastaaPoistajoten kiitoksia ohjeesta!
Kiitos Elina! Nyt voisikin talvipakkasella taas paistaa näitä!
VastaaPoistaBlogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaBlogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaBlogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaMillainen öljy sopii paistamiseen? Ovat herkullisen näköisiä :)
VastaaPoistaHei anonyymi. Ihan rypsiöljy passaa :)
VastaaPoista