Muistan jenkki- ja kanadan vuosieni aikaan miten herkullisia nämä leivonnaiset olivat ja kuinka monella eri tavalla niitä voikaan valmistaa!
Mieheni oli illallisella Kanadassa ja sai sieltä mukaansa reseptin jota päätin tänään kokeilla. Ja suussa sulavia Browniesista tulikin.
Helen's Brownies
- 250 g voita
- 115 g makeuttamatonta suklaata (sokeritonta!)
- 5 dl sokeria
- hyppysellinen suolaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 kananmunaa
- 3,75 dl vehnäjauhoja
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa puolella teholla, välillä sekoittaen.
Yhdistä voi, suklaa, sokeri, suola ja vaniljasokeri. Sekoita kevyesti esim. taikinasekoittajalla tai nuolijalla. Lisää joukkoon kananmunat ja sekoita kevyesti. Lisää jauhot ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Voitele brownie-vuoka voilla ja kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa 25 minuuttia. Ole tarkkana paistoajan kanssa! Jos paistoaika on liian pitkä, brownies kuivuu eikä ole sisältä ihanan kostea, kuten pitää.
Tarjoile hieman jäähtynyt brownies vaniljajäätelöpallon kanssa.
Vinkki! Browniesit voit kuorruttaa herkullisella kuorrutteella!
Näitä täytyy kokeilla. Kaikki missä on suklaata on hyvää :)
VastaaPoistaNäyttää todella suussa sulavalta.. (Ihan tulee ikävä Starbucks:n brownieseja.. ;) )
VastaaPoistaEipä ole tullut pitkään aikaan tehtyä brownieseja, joten näitä täytyykin testata joku päivä. :)
VastaaPoista