Vuosia ja vuosia olen hakenut maultaan ja koostumukseltaan "sitä oikeaa" cheesecakea mitä sain Jenkki-vuosina. Todistetusti tulokset ovat olleet lähes pannukakun ohuita, lässähtäneitä, melkein hyviä ja nyt vihdoin, lähes täydellinen!
Juustomassan määrä oli irtopohjavuokaani liian suuri, joten se nousi laitojen yli ja siitä syystä (kuten kuvastakin voi huomata), juustokakun takareuna nousi korkealle. Mutta makuun se ei haitannut ollenkaan ja yön yli jääkaapissa levättyään juustokakkuni oli samettisen pehmeää.
Tämä ohje on sopiva normaaliin irtopohjavuokaan.
Kesän kunniaksi juustokakkuni sai mansikkahunnun.
New York Cheesecake:
Pohja:
- 1/2 pakettia Digestive-keksejä
- 125 g voita (sulana)
- 2 rkl sokeria
Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle ja paista noin 165 asteessa kymmenisen minuuttia. Anna jäähtyä.
Täyte:
- 3 pakettia Philadelphia tuorejuustoa (käytä vain tätä!), 200g paketti
- 3 dl sokeria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 4 kananmunaa
- purkki ranskankermaa (se pieni "oikea" purkki)
- 3 tl vaniljasokeria
- 2 tl sitruunamehua
Lisää tämän jälkeen kevyesti vatkaten yksi kananmuna kerrallaan juustomassaan.
Lisää loput raaka-aineet ja kaada seos keksipohjan päälle.
Paista noin 165 asteessa reipas tunti tai kunnes juustokakun pinta saa väriä.
Anna juustokakun jäähtyä rauhassa vuoassaan ja siirrä jääkaappiin tekeytymään yön yli.
Nauti juustokakku marjamelban kera tai ihan sellaisenaan!
Täällä on aina niin ihania reseptejä. Saisit päivittää useammin tätä blogia :)
VastaaPoistaOi, tätä pitää ehdottomasti kokeilla jossakin vaiheessa. Kuulostaa todella hyvältä!
VastaaPoistaKiitos Katri! Tää on kyllä sen verta tuhtia ettei ihan heti tee mieli uudestaan :).
VastaaPoistaAnonyymi - kiitos, yritän päivitellä mahdollisimman usein blogia. Jonossa on "miljoona" reseptiä ja osa jo tehty kun vaan saisi aikaa jostain päiviin lisää.
Mielettömän herkullisen näköistä!! Nam!! =D
VastaaPoistaTätä voisi kokeilla, sillä itselläkin on kymmeniä juustokakkuja takana, ja täydellinen on silti kateissa! PS.
VastaaPoistaPhiladelphian voittanutta ei ole. : )
Ihan sattumalta löysin tän sun ruokablogin ja täytyy todeta, että olet kerrassaan taitava kokki ja mielikuvitusrikas :)
VastaaPoistaMarilee - kiitos :)
VastaaPoistaanskusiili - täydellistä ei varmaan saa muualta kuin Jenkeistä mutta kyllä tämä maistui kuin muistossani oleva ihana juustokakku :). Philadelphia on ykkönen, siinä ei kyllä muut pärjää mitenkään!
Anonyymi - kiitos, tässähän ihan punastuu :). Yritän pitää silmät auki joka paikassa, aina jostain saa hyviä ideoita ja muistikirjaan raapustan ideat. Sieltä on sitten hyvä hakea tukea uusille kokeiluille ja monesti niitä syntyykin hyvä resepti.
Heipä hei Terhi!
VastaaPoistaOlipa yllätys, kun löysin bloglovin'ista blogisi. Olen nimittäin viimeksi käynyt täällä silloin kun lopetit. Poistin suosikeistakin. Ihanaa! Herkkuja oli esillä tietysti. Ja söpö koirakin!
Nappaanpa blogin takaisin suosikeihin. Sun juttuja on kiva lueskella.
Ihanaa kesää!
Uppoaa minuun kuin häkä nämä juustokakut =)
VastaaPoistaVierailen pian liikkeessä, turistaan Thaimaasta sitten ;)
Ihanan näköinen! Minäkin olen etsinyt hyvää new york juustokakun ohjetta, joten tätä täytyy kokeilla. Tuleeko tämä siis minkä kokoiseen vuokaan? 24 tai 26cm kenties?
VastaaPoistaCakesusan - piti ihan kurkata millanen vuoka mulla onkaan...ja kaapista löytyi molemmat ja muistan, että molempiin tätä on nyt tehty. Eli ei ole senteistä kiinni tällä kertaa ;)
VastaaPoistaOi, oi, oi, näyttää ihanalta!! Juustokakut, sekä tuore- että paistetut versiot ovat suussasulavia!
VastaaPoistaKiitos Kati!
VastaaPoistaSuu napsaa...
VastaaPoistaJuuri otin uunista ulos ja jäähtymään. Toivotaan että onnistui.
~Mikk'ou~
Oli todella hyvää, tein pojan ristiäisiin ja kyllä vieraatkin kehuivat. Näin alunperin tämän kakun "syödään yhdessä" ohjelmassa ja päätin etsiä ohjeen netistä ja sivuillesi päädyin.
VastaaPoistaKiitos reseptistä Terhi! Oli todella hyvää! Ja helppo tehdä, oon aikasemmin tehny nuita liivatejuustokakkuja ja tämä oli niihin verrattuna aivan superhelppo ja paljon parempaa! Tätä tehdään meillä toistekin. Linkitin ohjeen tuonne omaankin blogiin... :)
VastaaPoistaLainasin sun reseptiä omaan blogiinini tänään. Jouduin olosuhteiden pakosta vähän soveltamaan paria ainesta, mutta hyvää tuli silti. Kiitos siis lainasta.
VastaaPoistaTykkään sun Amerikka-jutuista. Jatka samaan malliin.
Kiitos JJ! Hienoa, että onnistui.
VastaaPoistaMä tykkään Amerikan herkuista joten pyrin päivittämään jatkuvasti uutta herkkua!
Hyvä juustokakku! Taidan laittaa ensi kerralla tosin paaaljon vähemmän rasvaa pohjaan, koska tällä kertaa hirvittävä määrä rasvaa valui uuniin. Uskalsin kokeilla juustossa light-versiota ja oli kyllä hyvää. En usko, että fattiksena olisi sen parempaa.
VastaaPoistaHei
VastaaPoistaJo kolmannen kerran tein ohjeellasi New York Cheesece -kakun. Tällä kertaa isänpäivän kunniaksi ja taas onnistui erinomaisesti! Olemme myös tottuneet syömään 'aitoja' juustokakkuja, josta syystä ilo on suuri, kun maku tuo mukanaan muistoja.
Hyvää ja aurinkoista syksyn jatkoa!
terveisin Marjatta
Kiitos Marjatta! Tämä on kyllä suussa sulava kakku ja resepti helppo :).
VastaaPoistaMukavaa syksyä ja joulun odotusta Sinullekin!
Kiitos tästä ohjeesta! Tein tosi hyvän juustokakun ohjeesi avulla, toki oli pakko luonteeni mukaisesti vähän sitä muutella, mutta ilman ohjettasi en olisi pärjännyt! Laitoin linkin tänne alanede -blogistani, etten sentään koko kunniaa kakusta itselleni ota ;)
VastaaPoistaJustiinsa pistin uuniin ja hyvältä näyttää. Juustoseos maistui ainakin taivaalliselta!
VastaaPoistaHyvää oli! Laitoin kakun päälle sokeroituja marjoja - vadelmia, mustikoita ja mustaherukoita, tuli oikein hyvää!
VastaaPoistaTämä näyttää sille "oikealle" reseptille, jota olen hakenut vuosikaudet ja aina vaan annettu joko rahka, tai muita liivate reseptejä käteen.
VastaaPoistaOon jo kauan etsinyt ohjetta, joka lähentelisi ravintoloiden juustokakkua...nythän se löytyi :)
VastaaPoistaHyvä pohja mistä lähteä liikkeelle. Sokeria vain pois niin täytteestä kuin pohjasta. Samoin kananmunia. Maistui liikaa voimunasokeri.
VastaaPoistaKiitos jälleen kommentoijille! Minulle tämä on edelleen paras resepti eikä sokeria & muniakaan ole liikaa :)
VastaaPoistaTätä tahtoo kokeilla :D Mut olen vähän untamo, joten tarkoittaako sitruunamehu sitruunatiivistettä vai laimennettua mehua? :P
VastaaPoistaPalasin viikko sitten Nykistä ja tuli siellä syötyä aitoa, ihanaa juustokakkua (Juniors). Tänään oli aika juhlia tyttäreni valmistumista ja leivoin tällä ohjeella eilen juustokakun; tuli melko lailla täydellistä, erittäin hyvää. Laitin pohjaan hiukan vähemmän rasvaa ja tarjosin ohessa marjoja (mustikoita ja pilkottuja mansikoita); oli suksee.
VastaaPoistaAnonyymi, sitruunamehu tarkoittaa joko tuoretta puristettua tai sitä sitruunan näköisessä pullossa olevaa. Kumpainenkin käy mutta aina suosin itse tuoretta.
VastaaPoistaAnna-Liisa, ihanaa kuulla että resepti oli mieleinen!
Ihana kakku! Olen tehnyt muutamaan otteeseen tän reseptilläsi, mutta osaatko sanoa mikä menee mönkään kun kakku aina lässähtää muutaman minuutin päästä otettuani sen uunista? Onko uunissa, tekotavassa, lämpötilassa vai paistoajassa ongelma? Vai jossain muussa?
VastaaPoistaKiitos etukäteen kommenteista!
IHANA KAKKU! leivon aina kaikkiin juhliin ja loppuu heti :). Melko nopeakin tehdä (siis ilman paisto aikaa) :D
VastaaPoistaTäällä yksi cheesecakelover kokeili kans ohjeellasi ja tulos näkyy huomenna, kun sitä tarjoillaan. Onkohan uunissa vai kokissa vika, kun pintaan tuli halkeamia, kun otin pois uunista, aika syviäkin uria.Pikkutarkalle neitsytluonteelle häiritseviä pikkutekijöitä :)
VastaaPoistaMutta ah, en malta odottaa, että pääsen maistamaan!
Sihvu
MinkÄ kokoseen vuokaan tÄÄ pitÄÄ tehdÄ? -Toni
VastaaPoistaToni, paksumman saat kun teet 24-26 cm irtopohjavuokaan!
VastaaPoistaKiitos reseptistä! Tosi hyvä kakku tuli, vaikken ole mikään keittiöhengetär :-) Muistutti ihanasti New Yorkissa syömääni ihanaista juustokakkua! Toimi, vaikka jätin sitruunan pois ja vaniljasokeriakaan en laittanut, kun ei kotoa löytynyt siihen hätään.
VastaaPoistaTätä aion tehdä tänä jouluna, ihana resepti! Vieraittemme joukossa on yksi keliaakikko. Osaatko, Terhi-kiltti, sanoa, voisiko jauhot jättää kokonaan pois? Uhkaako kakusta silloin tulla liian löysä? Hyvää joulua toivottaen Ritva
VastaaPoistaRitva, en kyllä usko että haittaa vaikka jättäis poiskin kun jauhoja on niin vähän mutta en nyt vanno.
VastaaPoistaToisaalta voisit kokeilla jauhoja jotka sopii keliaakikoille ja voisin kuvitella että Maizena toimisi!
Tee pieni koekakku niin näet miten toimii.
Ihanaa joulun aikaa!
olin juuri viime syyslomalla new yorkissa ja söin siellä mangolia bakeryn ihanaa suklaa-juustokakkua jota jäin kaipaamaan. Korvasin normaalidigestivet suklaadigestiveillä ja tein suklaisen koristelun ja ihanaa tuli(;
VastaaPoistamiksi pitää olla juuri philadelphiaa ? eroaako se kovin paljon esim. pirkan tuorejuustosta tai lidlin tuorejuustolevitteestä ?
VastaaPoistaIhan loistava resepti! Kiitos! Tulee herkullista! Olen tehnyt jo monta kertaa ja aina onnistuu. Jouluna laitoin digestive-keksien lisäksi pipareita, lisäsin myös kakun päälle koristeeksi yhden sydänpiparin ja tuli niiiin hyvä ja nätti. :)
VastaaPoistaEi enään kaupasta löytynyt sitä pientä oikeaa creme franchea, saa käydä nyt tuo toinen :( Itse teen pohjan ihan taikinasta, tulee vähän parempi mielestäni kun keksien kanssa. Mutta mahtava ohje :)
VastaaPoistaTämä on aivan järjettömän hyvää. Paras cheesecake -resepti mihin olen törmännyt.
VastaaPoistaKiitos Anonyymi, Salene ja GiaFh! Tämä on yksi parhaista resepteistäni ja siitähän kielii jo kommentointien määräkin :). Tätä leivon usein joten pitääkin ottaa uutta kuvaa kevättä varten!
VastaaPoistaAnonyymi, kyllä minusta tässä pitää olla nimenomaan Philadelphian tuorejuusto. Siinä on se tietty oma makunsa jota ei muista löydy.
Muutamissa muissa ohjeissa neuvotaan käyttämään joko vesihöyryä paistamisessa tai "esijäähdyttämään" kakku uunissa ennen ulos ottamista (lämmöt pois ja kakku uunissa pasiton jälkeen melkein pari tuntia). Tämän pitäisi estää halkeilua ja lässähtämistä :) kokeilen tätä ohjetta tänään!
VastaaPoistaTämä on ehdottomasti paras juustokakkuohje, jota olen kokeillut. Perinteinen ja ihana. Paranee vaan seisoessaan.
VastaaPoistaHei Olisin halukas kokeilemaan ohjettasi kun itsellekään ei ole vielä kunnollista reseptiä tästä herkusta löytynyt ,niin kysyisin vain että paljonko juustoa ja ranskankermaa pitää tarkalleen olla grammoina?
VastaaPoistaAnonyymi - testasitko ohjetta ja miten vaikutti halkeiluun vinkksi?
VastaaPoistaHosuli, kiitos! Tätä tosiaan testasin pitkään ja nyt vähän mielessä jo kokeilla joku varioitu juustokakku :).
Anonyymi, Philadelphiaa siis kolme purnukkaa mitä kaupasta saa eli 200 g ja tuo ranskankerma purnukka on 150 g.
Ihana ja paras juustokakkuresepti, kiitos tästä. Juuri tätä olen etsinyt! Ja onnistuu joka kerta!
VastaaPoistaOlen tätä reseptiä tehnyt ja uijuijui ku on NAMIA. Todella onnistunut juustokakku joka kerta!!! Kiitos tästä! <w
VastaaPoistaIHANA!!!
VastaaPoistaPakko jakaa tää munkin blogissa.. Ihan huikea!
ISO KIITOS
ja p.s. maidottomilla tuotteilla tuli myös ihan mahtis..
AIVAN ihanan näköinen! syntymäpäivät tulossa ja tämä voisi nyt olla se vaihtoehto suklaakakun rinnalle :) pari kertaa pitää tieten eka harjotella, että on sitte hyvännäkönenkin.
VastaaPoistaTällä reseptillä TAAS kakku uunissa! Enpä mä sitten muuta oikeastaan leivo. Aivan mielettömän hyvä! Kiitokset siis reseptistä. Tämä onneton leipurikin onnistuu jossakin! :)
VastaaPoistaKiitos taas kaikille! Tämä jos mikä on sitä onnistumisen riemua :)....seuraavan uusi versio tästä luvassa suklaisena!
VastaaPoistaaivan mahtavan makuinen juustokakku! Tein jo kolme kertaa! Kiitos valtavasti reseptistä!:)
VastaaPoistaAivan loistava resepti,nyt se on jaettu myös sivulinkkinä niin Äitille kuten usealle kaverillekkin.Ehdottamasti kannattaa kokeilla :)T:Riku
VastaaPoistatästä on tullut mun luottoresepti, olen tehnyt tuon kakun moooonen monta kertaa ja aina siitä tulee uskomattoman hyvää! :)
VastaaPoistatänään testasin hieman uudella tavalla, ostin uutta marabou philadelphiaa ja tein pohjan suklaatäytteisistä dops-kekseistä, aivan mahtava versio tuokin :)
nam!
Ihana ohje, eikä mitään tylsiä liivatteita!
VastaaPoistaKiitos Petra, tässä ei tosiaan liivatteita tarvita ja on hyvää :)
VastaaPoistaJa kiitos Riku! Wilmiina, minäkin kokeilin Maraboulla...vähän suklaista minulle mutta hyvää kuitenkin!
VastaaPoistaReseptisi on toimiva ja niin hyvää, kiitos. Mulla tällä kertaa aikatauluongelma ja en ehdi pitämään kakkua maustumassa jääkaapissa. Mitenköhän maku onnistuu jos isken tarjolle samana päivänä, oletko kokeillut?
VastaaPoistaKitos hyvästä reseptistä. Ihanan makuinen. :) Muutama pieni kysymys. Osaisitko sanoa, mitä teen väärin, kun kakun keskiosa lässähtää alaspäin, muuten nousee hyvin uunissa? Onko tuo 165 astetta kiertoilmauunissa? Paljonko se olisi perinteisessä uunissa?
VastaaPoistaKiitos
Kiitos todella ihanasta reseptistä! Oli maistuvaa, vaikka vähän oikaisin... :)
VastaaPoistaHuh kuinka makeaa!! Hieman peittää itse juuston maun alleen. Itse vähentäisin sokeria ainakin 1 1/2 desiä. Muuten mainio!
VastaaPoistaKiitos ihanasta reseptistä :) Tällainen leipomisen tompelokin onnistui saamaan aikaan hyvänmakuista (vaikkakaan ei hyvännäköistä) juustokakkua ensiiyrittämällä.
VastaaPoistaLinkitin blogissani reseptisi
http://pullahella.blogspot.fi/2013/08/kesainen-juustokakku.html
tosi hyvää ja tosi helppo! nams
VastaaPoistaKiitos Marjorie! Sekä Pulla Hella ja Jassu :)
VastaaPoistaAnonyymi voi vähentää sokeria jos tuntuu liian makeelta. Tässä kakussa ei kevennellä :D
paras resepti,maistoin ensi kerran äitipuoleni tekemänä ja vei jalat alta.Pakko oli itsekkin kokeilla,kiitos :)
VastaaPoistaHei Terhi!
VastaaPoistaolen kokeilut tätä reseptiä eilen, kakku on noussut uunissa upeasti . mutta kun otin sen pois uunista -se lässähti, mistä moinen voisi johtua?
Hei! Voiko ranskan kerman jättää pois? Onnistuuko kakku silti?
VastaaPoistaTämä on kyllä todellinen luottoresepti - aina vaan ja uudelleen toimii!!!
VastaaPoistaKuinkahan onnistuisi valmiina pakastus? Vai onko huono idea?
Jonna - en ole tätä kokeillut pakastaa mutta voisipa testata! Jos ehdit ensin niin laitas kokemukset. Ihanaa joulun aikaa!
VastaaPoistaMuokkasin tästä sinun ihnanasta ohjeestasi gluteenittoman version ja vähensin sokerin ja voin määrä. Kakku oli aivan ihana, joten kiitos reseptistä jota lainasin! ♥ Reseptini löytyy täältä. http://vesiperhonen.blogspot.fi/2015/02/new-york-cheesecake.html
VastaaPoistaTaitaa olla resepti otettu täältä http://www.arla.fi/reseptit/new-york-cheesecake/ . Itse käyttänyt tota useemmankin kerran, tosiaan paras mitä oon testannut. Aika röyhkeetä tosin väittää omaksi.
VastaaPoistaKiitos Pörde!
VastaaPoistaAnonyymi, aloitin tämän reseptin kehittelyn jo Jenkeissä lähes 15 vuotta sitten joten tuskimpa on kopio keneltäkään. Hyvin samalaisiahan nämä hyvät tosin on :)
Voiko tuon irtopohjavuoan laittaa uuniin? En ole itse varma :) mulla on siis ihan normaali irtopohjavuoka jossa ei ole mitään merkintää voiko laittaa uuniin.
VastaaPoistaAnonyymi, no siis yleensä kyllä voi. Toki en tiedä merkkiäsi ja laatua mutta non-stick, alumiini tai silikoni toimii. Suosittelen kaikkiin reunakalvot reunoille & leivinpaperin pohjalle.
VastaaPoistaKerro Terhi vielä mikä on se "pieni oikea purkki" ranskankermaa, niin ryhdyn heti viikonloppuna tekemään tota :)
VastaaPoista