keskiviikkona, heinäkuuta 22, 2009

New York Cheesecake


Vuosia ja vuosia olen hakenut maultaan ja koostumukseltaan "sitä oikeaa" cheesecakea mitä sain Jenkki-vuosina. Todistetusti tulokset ovat olleet lähes pannukakun ohuita, lässähtäneitä, melkein hyviä ja nyt vihdoin, lähes täydellinen!
Juustomassan määrä oli irtopohjavuokaani liian suuri, joten se nousi laitojen yli ja siitä syystä (kuten kuvastakin voi huomata), juustokakun takareuna nousi korkealle. Mutta makuun se ei haitannut ollenkaan ja yön yli jääkaapissa levättyään juustokakkuni oli samettisen pehmeää.
Tämä ohje on sopiva normaaliin irtopohjavuokaan.
Kesän kunniaksi juustokakkuni sai mansikkahunnun.

New York Cheesecake:
Pohja:
  • 1/2 pakettia Digestive-keksejä
  • 125 g voita (sulana)
  • 2 rkl sokeria
Murskaa Digestive-keksit ja sekoita keksimurskaan voi sekä sokeri.
Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle ja paista noin 165 asteessa kymmenisen minuuttia. Anna jäähtyä.
Täyte:
  • 3 pakettia Philadelphia tuorejuustoa (käytä vain tätä!), 200g paketti
  • 3 dl sokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa
  • purkki ranskankermaa (se pieni "oikea" purkki)
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 2 tl sitruunamehua
Vaahdota sähkövatkaimella keskenään tuorejuusto, sokeri ja jauhot.
Lisää tämän jälkeen kevyesti vatkaten yksi kananmuna kerrallaan juustomassaan.
Lisää loput raaka-aineet ja kaada seos keksipohjan päälle.
Paista noin 165 asteessa reipas tunti tai kunnes juustokakun pinta saa väriä.
Anna juustokakun jäähtyä rauhassa vuoassaan ja siirrä jääkaappiin tekeytymään yön yli.
Nauti juustokakku marjamelban kera tai ihan sellaisenaan!

79 kommenttia:

  1. Anonyymi11:12 ip.

    Täällä on aina niin ihania reseptejä. Saisit päivittää useammin tätä blogia :)

    VastaaPoista
  2. Oi, tätä pitää ehdottomasti kokeilla jossakin vaiheessa. Kuulostaa todella hyvältä!

    VastaaPoista
  3. Kiitos Katri! Tää on kyllä sen verta tuhtia ettei ihan heti tee mieli uudestaan :).

    Anonyymi - kiitos, yritän päivitellä mahdollisimman usein blogia. Jonossa on "miljoona" reseptiä ja osa jo tehty kun vaan saisi aikaa jostain päiviin lisää.

    VastaaPoista
  4. Mielettömän herkullisen näköistä!! Nam!! =D

    VastaaPoista
  5. Tätä voisi kokeilla, sillä itselläkin on kymmeniä juustokakkuja takana, ja täydellinen on silti kateissa! PS.
    Philadelphian voittanutta ei ole. : )

    VastaaPoista
  6. Anonyymi4:39 ip.

    Ihan sattumalta löysin tän sun ruokablogin ja täytyy todeta, että olet kerrassaan taitava kokki ja mielikuvitusrikas :)

    VastaaPoista
  7. Marilee - kiitos :)

    anskusiili - täydellistä ei varmaan saa muualta kuin Jenkeistä mutta kyllä tämä maistui kuin muistossani oleva ihana juustokakku :). Philadelphia on ykkönen, siinä ei kyllä muut pärjää mitenkään!

    Anonyymi - kiitos, tässähän ihan punastuu :). Yritän pitää silmät auki joka paikassa, aina jostain saa hyviä ideoita ja muistikirjaan raapustan ideat. Sieltä on sitten hyvä hakea tukea uusille kokeiluille ja monesti niitä syntyykin hyvä resepti.

    VastaaPoista
  8. Heipä hei Terhi!

    Olipa yllätys, kun löysin bloglovin'ista blogisi. Olen nimittäin viimeksi käynyt täällä silloin kun lopetit. Poistin suosikeistakin. Ihanaa! Herkkuja oli esillä tietysti. Ja söpö koirakin!

    Nappaanpa blogin takaisin suosikeihin. Sun juttuja on kiva lueskella.

    Ihanaa kesää!

    VastaaPoista
  9. Uppoaa minuun kuin häkä nämä juustokakut =)

    Vierailen pian liikkeessä, turistaan Thaimaasta sitten ;)

    VastaaPoista
  10. Ihanan näköinen! Minäkin olen etsinyt hyvää new york juustokakun ohjetta, joten tätä täytyy kokeilla. Tuleeko tämä siis minkä kokoiseen vuokaan? 24 tai 26cm kenties?

    VastaaPoista
  11. Cakesusan - piti ihan kurkata millanen vuoka mulla onkaan...ja kaapista löytyi molemmat ja muistan, että molempiin tätä on nyt tehty. Eli ei ole senteistä kiinni tällä kertaa ;)

    VastaaPoista
  12. Oi, oi, oi, näyttää ihanalta!! Juustokakut, sekä tuore- että paistetut versiot ovat suussasulavia!

    VastaaPoista
  13. Anonyymi2:52 ap.

    Suu napsaa...
    Juuri otin uunista ulos ja jäähtymään. Toivotaan että onnistui.

    ~Mikk'ou~

    VastaaPoista
  14. Oli todella hyvää, tein pojan ristiäisiin ja kyllä vieraatkin kehuivat. Näin alunperin tämän kakun "syödään yhdessä" ohjelmassa ja päätin etsiä ohjeen netistä ja sivuillesi päädyin.

    VastaaPoista
  15. Kiitos reseptistä Terhi! Oli todella hyvää! Ja helppo tehdä, oon aikasemmin tehny nuita liivatejuustokakkuja ja tämä oli niihin verrattuna aivan superhelppo ja paljon parempaa! Tätä tehdään meillä toistekin. Linkitin ohjeen tuonne omaankin blogiin... :)

    VastaaPoista
  16. Lainasin sun reseptiä omaan blogiinini tänään. Jouduin olosuhteiden pakosta vähän soveltamaan paria ainesta, mutta hyvää tuli silti. Kiitos siis lainasta.

    Tykkään sun Amerikka-jutuista. Jatka samaan malliin.

    VastaaPoista
  17. Kiitos JJ! Hienoa, että onnistui.

    Mä tykkään Amerikan herkuista joten pyrin päivittämään jatkuvasti uutta herkkua!

    VastaaPoista
  18. Anonyymi2:24 ip.

    Hyvä juustokakku! Taidan laittaa ensi kerralla tosin paaaljon vähemmän rasvaa pohjaan, koska tällä kertaa hirvittävä määrä rasvaa valui uuniin. Uskalsin kokeilla juustossa light-versiota ja oli kyllä hyvää. En usko, että fattiksena olisi sen parempaa.

    VastaaPoista
  19. Anonyymi7:58 ip.

    Hei
    Jo kolmannen kerran tein ohjeellasi New York Cheesece -kakun. Tällä kertaa isänpäivän kunniaksi ja taas onnistui erinomaisesti! Olemme myös tottuneet syömään 'aitoja' juustokakkuja, josta syystä ilo on suuri, kun maku tuo mukanaan muistoja.
    Hyvää ja aurinkoista syksyn jatkoa!
    terveisin Marjatta

    VastaaPoista
  20. Kiitos Marjatta! Tämä on kyllä suussa sulava kakku ja resepti helppo :).
    Mukavaa syksyä ja joulun odotusta Sinullekin!

    VastaaPoista
  21. Kiitos tästä ohjeesta! Tein tosi hyvän juustokakun ohjeesi avulla, toki oli pakko luonteeni mukaisesti vähän sitä muutella, mutta ilman ohjettasi en olisi pärjännyt! Laitoin linkin tänne alanede -blogistani, etten sentään koko kunniaa kakusta itselleni ota ;)

    VastaaPoista
  22. Anonyymi2:32 ip.

    Justiinsa pistin uuniin ja hyvältä näyttää. Juustoseos maistui ainakin taivaalliselta!

    VastaaPoista
  23. Anonyymi12:13 ip.

    Hyvää oli! Laitoin kakun päälle sokeroituja marjoja - vadelmia, mustikoita ja mustaherukoita, tuli oikein hyvää!

    VastaaPoista
  24. Tämä näyttää sille "oikealle" reseptille, jota olen hakenut vuosikaudet ja aina vaan annettu joko rahka, tai muita liivate reseptejä käteen.

    VastaaPoista
  25. Oon jo kauan etsinyt ohjetta, joka lähentelisi ravintoloiden juustokakkua...nythän se löytyi :)

    VastaaPoista
  26. Anonyymi6:40 ip.

    Hyvä pohja mistä lähteä liikkeelle. Sokeria vain pois niin täytteestä kuin pohjasta. Samoin kananmunia. Maistui liikaa voimunasokeri.

    VastaaPoista
  27. Kiitos jälleen kommentoijille! Minulle tämä on edelleen paras resepti eikä sokeria & muniakaan ole liikaa :)

    VastaaPoista
  28. Anonyymi11:05 ip.

    Tätä tahtoo kokeilla :D Mut olen vähän untamo, joten tarkoittaako sitruunamehu sitruunatiivistettä vai laimennettua mehua? :P

    VastaaPoista
  29. Palasin viikko sitten Nykistä ja tuli siellä syötyä aitoa, ihanaa juustokakkua (Juniors). Tänään oli aika juhlia tyttäreni valmistumista ja leivoin tällä ohjeella eilen juustokakun; tuli melko lailla täydellistä, erittäin hyvää. Laitin pohjaan hiukan vähemmän rasvaa ja tarjosin ohessa marjoja (mustikoita ja pilkottuja mansikoita); oli suksee.

    VastaaPoista
  30. Anonyymi, sitruunamehu tarkoittaa joko tuoretta puristettua tai sitä sitruunan näköisessä pullossa olevaa. Kumpainenkin käy mutta aina suosin itse tuoretta.

    Anna-Liisa, ihanaa kuulla että resepti oli mieleinen!

    VastaaPoista
  31. Anonyymi11:13 ip.

    Ihana kakku! Olen tehnyt muutamaan otteeseen tän reseptilläsi, mutta osaatko sanoa mikä menee mönkään kun kakku aina lässähtää muutaman minuutin päästä otettuani sen uunista? Onko uunissa, tekotavassa, lämpötilassa vai paistoajassa ongelma? Vai jossain muussa?

    Kiitos etukäteen kommenteista!

    VastaaPoista
  32. Ida 13v3:41 ip.

    IHANA KAKKU! leivon aina kaikkiin juhliin ja loppuu heti :). Melko nopeakin tehdä (siis ilman paisto aikaa) :D

    VastaaPoista
  33. Anonyymi10:03 ip.

    Täällä yksi cheesecakelover kokeili kans ohjeellasi ja tulos näkyy huomenna, kun sitä tarjoillaan. Onkohan uunissa vai kokissa vika, kun pintaan tuli halkeamia, kun otin pois uunista, aika syviäkin uria.Pikkutarkalle neitsytluonteelle häiritseviä pikkutekijöitä :)
    Mutta ah, en malta odottaa, että pääsen maistamaan!

    Sihvu

    VastaaPoista
  34. Anonyymi7:38 ip.

    MinkÄ kokoseen vuokaan tÄÄ pitÄÄ tehdÄ? -Toni

    VastaaPoista
  35. Toni, paksumman saat kun teet 24-26 cm irtopohjavuokaan!

    VastaaPoista
  36. Anonyymi6:59 ip.

    Kiitos reseptistä! Tosi hyvä kakku tuli, vaikken ole mikään keittiöhengetär :-) Muistutti ihanasti New Yorkissa syömääni ihanaista juustokakkua! Toimi, vaikka jätin sitruunan pois ja vaniljasokeriakaan en laittanut, kun ei kotoa löytynyt siihen hätään.

    VastaaPoista
  37. Anonyymi1:52 ip.

    Tätä aion tehdä tänä jouluna, ihana resepti! Vieraittemme joukossa on yksi keliaakikko. Osaatko, Terhi-kiltti, sanoa, voisiko jauhot jättää kokonaan pois? Uhkaako kakusta silloin tulla liian löysä? Hyvää joulua toivottaen Ritva

    VastaaPoista
  38. Ritva, en kyllä usko että haittaa vaikka jättäis poiskin kun jauhoja on niin vähän mutta en nyt vanno.
    Toisaalta voisit kokeilla jauhoja jotka sopii keliaakikoille ja voisin kuvitella että Maizena toimisi!

    Tee pieni koekakku niin näet miten toimii.

    Ihanaa joulun aikaa!

    VastaaPoista
  39. Anonyymi3:54 ip.

    olin juuri viime syyslomalla new yorkissa ja söin siellä mangolia bakeryn ihanaa suklaa-juustokakkua jota jäin kaipaamaan. Korvasin normaalidigestivet suklaadigestiveillä ja tein suklaisen koristelun ja ihanaa tuli(;

    VastaaPoista
  40. Anonyymi9:39 ip.

    miksi pitää olla juuri philadelphiaa ? eroaako se kovin paljon esim. pirkan tuorejuustosta tai lidlin tuorejuustolevitteestä ?

    VastaaPoista
  41. Anonyymi3:36 ip.

    Ihan loistava resepti! Kiitos! Tulee herkullista! Olen tehnyt jo monta kertaa ja aina onnistuu. Jouluna laitoin digestive-keksien lisäksi pipareita, lisäsin myös kakun päälle koristeeksi yhden sydänpiparin ja tuli niiiin hyvä ja nätti. :)

    VastaaPoista
  42. Ei enään kaupasta löytynyt sitä pientä oikeaa creme franchea, saa käydä nyt tuo toinen :( Itse teen pohjan ihan taikinasta, tulee vähän parempi mielestäni kun keksien kanssa. Mutta mahtava ohje :)

    VastaaPoista
  43. Tämä on aivan järjettömän hyvää. Paras cheesecake -resepti mihin olen törmännyt.

    VastaaPoista
  44. Kiitos Anonyymi, Salene ja GiaFh! Tämä on yksi parhaista resepteistäni ja siitähän kielii jo kommentointien määräkin :). Tätä leivon usein joten pitääkin ottaa uutta kuvaa kevättä varten!

    Anonyymi, kyllä minusta tässä pitää olla nimenomaan Philadelphian tuorejuusto. Siinä on se tietty oma makunsa jota ei muista löydy.

    VastaaPoista
  45. Anonyymi10:23 ap.

    Muutamissa muissa ohjeissa neuvotaan käyttämään joko vesihöyryä paistamisessa tai "esijäähdyttämään" kakku uunissa ennen ulos ottamista (lämmöt pois ja kakku uunissa pasiton jälkeen melkein pari tuntia). Tämän pitäisi estää halkeilua ja lässähtämistä :) kokeilen tätä ohjetta tänään!

    VastaaPoista
  46. Tämä on ehdottomasti paras juustokakkuohje, jota olen kokeillut. Perinteinen ja ihana. Paranee vaan seisoessaan.

    VastaaPoista
  47. Anonyymi7:08 ip.

    Hei Olisin halukas kokeilemaan ohjettasi kun itsellekään ei ole vielä kunnollista reseptiä tästä herkusta löytynyt ,niin kysyisin vain että paljonko juustoa ja ranskankermaa pitää tarkalleen olla grammoina?

    VastaaPoista
  48. Anonyymi - testasitko ohjetta ja miten vaikutti halkeiluun vinkksi?
    Hosuli, kiitos! Tätä tosiaan testasin pitkään ja nyt vähän mielessä jo kokeilla joku varioitu juustokakku :).
    Anonyymi, Philadelphiaa siis kolme purnukkaa mitä kaupasta saa eli 200 g ja tuo ranskankerma purnukka on 150 g.

    VastaaPoista
  49. Anonyymi1:55 ip.

    Ihana ja paras juustokakkuresepti, kiitos tästä. Juuri tätä olen etsinyt! Ja onnistuu joka kerta!

    VastaaPoista
  50. Olen tätä reseptiä tehnyt ja uijuijui ku on NAMIA. Todella onnistunut juustokakku joka kerta!!! Kiitos tästä! <w

    VastaaPoista
  51. IHANA!!!
    Pakko jakaa tää munkin blogissa.. Ihan huikea!
    ISO KIITOS


    ja p.s. maidottomilla tuotteilla tuli myös ihan mahtis..

    VastaaPoista
  52. AIVAN ihanan näköinen! syntymäpäivät tulossa ja tämä voisi nyt olla se vaihtoehto suklaakakun rinnalle :) pari kertaa pitää tieten eka harjotella, että on sitte hyvännäkönenkin.

    VastaaPoista
  53. Anonyymi4:07 ip.

    Tällä reseptillä TAAS kakku uunissa! Enpä mä sitten muuta oikeastaan leivo. Aivan mielettömän hyvä! Kiitokset siis reseptistä. Tämä onneton leipurikin onnistuu jossakin! :)

    VastaaPoista
  54. Kiitos taas kaikille! Tämä jos mikä on sitä onnistumisen riemua :)....seuraavan uusi versio tästä luvassa suklaisena!

    VastaaPoista
  55. Anonyymi6:16 ip.

    aivan mahtavan makuinen juustokakku! Tein jo kolme kertaa! Kiitos valtavasti reseptistä!:)

    VastaaPoista
  56. Anonyymi8:58 ip.

    Aivan loistava resepti,nyt se on jaettu myös sivulinkkinä niin Äitille kuten usealle kaverillekkin.Ehdottamasti kannattaa kokeilla :)T:Riku

    VastaaPoista
  57. tästä on tullut mun luottoresepti, olen tehnyt tuon kakun moooonen monta kertaa ja aina siitä tulee uskomattoman hyvää! :)
    tänään testasin hieman uudella tavalla, ostin uutta marabou philadelphiaa ja tein pohjan suklaatäytteisistä dops-kekseistä, aivan mahtava versio tuokin :)
    nam!

    VastaaPoista
  58. Ihana ohje, eikä mitään tylsiä liivatteita!

    VastaaPoista
  59. Kiitos Petra, tässä ei tosiaan liivatteita tarvita ja on hyvää :)

    VastaaPoista
  60. Ja kiitos Riku! Wilmiina, minäkin kokeilin Maraboulla...vähän suklaista minulle mutta hyvää kuitenkin!

    VastaaPoista
  61. Anonyymi8:58 ap.

    Reseptisi on toimiva ja niin hyvää, kiitos. Mulla tällä kertaa aikatauluongelma ja en ehdi pitämään kakkua maustumassa jääkaapissa. Mitenköhän maku onnistuu jos isken tarjolle samana päivänä, oletko kokeillut?

    VastaaPoista
  62. Anonyymi8:26 ip.

    Kitos hyvästä reseptistä. Ihanan makuinen. :) Muutama pieni kysymys. Osaisitko sanoa, mitä teen väärin, kun kakun keskiosa lässähtää alaspäin, muuten nousee hyvin uunissa? Onko tuo 165 astetta kiertoilmauunissa? Paljonko se olisi perinteisessä uunissa?
    Kiitos

    VastaaPoista
  63. Kiitos todella ihanasta reseptistä! Oli maistuvaa, vaikka vähän oikaisin... :)

    VastaaPoista
  64. Anonyymi7:44 ap.

    Huh kuinka makeaa!! Hieman peittää itse juuston maun alleen. Itse vähentäisin sokeria ainakin 1 1/2 desiä. Muuten mainio!

    VastaaPoista
  65. Kiitos ihanasta reseptistä :) Tällainen leipomisen tompelokin onnistui saamaan aikaan hyvänmakuista (vaikkakaan ei hyvännäköistä) juustokakkua ensiiyrittämällä.

    Linkitin blogissani reseptisi
    http://pullahella.blogspot.fi/2013/08/kesainen-juustokakku.html

    VastaaPoista
  66. tosi hyvää ja tosi helppo! nams

    VastaaPoista
  67. Kiitos Marjorie! Sekä Pulla Hella ja Jassu :)

    Anonyymi voi vähentää sokeria jos tuntuu liian makeelta. Tässä kakussa ei kevennellä :D

    VastaaPoista
  68. paras resepti,maistoin ensi kerran äitipuoleni tekemänä ja vei jalat alta.Pakko oli itsekkin kokeilla,kiitos :)

    VastaaPoista
  69. Anonyymi2:01 ip.

    Hei Terhi!
    olen kokeilut tätä reseptiä eilen, kakku on noussut uunissa upeasti . mutta kun otin sen pois uunista -se lässähti, mistä moinen voisi johtua?

    VastaaPoista
  70. Anonyymi6:57 ip.

    Hei! Voiko ranskan kerman jättää pois? Onnistuuko kakku silti?

    VastaaPoista
  71. Tämä on kyllä todellinen luottoresepti - aina vaan ja uudelleen toimii!!!
    Kuinkahan onnistuisi valmiina pakastus? Vai onko huono idea?

    VastaaPoista
  72. Jonna - en ole tätä kokeillut pakastaa mutta voisipa testata! Jos ehdit ensin niin laitas kokemukset. Ihanaa joulun aikaa!

    VastaaPoista
  73. Muokkasin tästä sinun ihnanasta ohjeestasi gluteenittoman version ja vähensin sokerin ja voin määrä. Kakku oli aivan ihana, joten kiitos reseptistä jota lainasin! ♥ Reseptini löytyy täältä. http://vesiperhonen.blogspot.fi/2015/02/new-york-cheesecake.html

    VastaaPoista
  74. Anonyymi2:28 ip.

    Taitaa olla resepti otettu täältä http://www.arla.fi/reseptit/new-york-cheesecake/ . Itse käyttänyt tota useemmankin kerran, tosiaan paras mitä oon testannut. Aika röyhkeetä tosin väittää omaksi.

    VastaaPoista
  75. Kiitos Pörde!

    Anonyymi, aloitin tämän reseptin kehittelyn jo Jenkeissä lähes 15 vuotta sitten joten tuskimpa on kopio keneltäkään. Hyvin samalaisiahan nämä hyvät tosin on :)

    VastaaPoista
  76. Anonyymi7:41 ip.

    Voiko tuon irtopohjavuoan laittaa uuniin? En ole itse varma :) mulla on siis ihan normaali irtopohjavuoka jossa ei ole mitään merkintää voiko laittaa uuniin.

    VastaaPoista
  77. Anonyymi, no siis yleensä kyllä voi. Toki en tiedä merkkiäsi ja laatua mutta non-stick, alumiini tai silikoni toimii. Suosittelen kaikkiin reunakalvot reunoille & leivinpaperin pohjalle.

    VastaaPoista
  78. Kerro Terhi vielä mikä on se "pieni oikea purkki" ranskankermaa, niin ryhdyn heti viikonloppuna tekemään tota :)

    VastaaPoista