keskiviikkona, maaliskuuta 28, 2012

Toscakakku

Aikanaan "hurmasin" mieheni toscakakulla ja banaanikermavaahdolla :), enkä vuosiin ole leiponut tätä retroherkkua. Reseptin sain kotitalouden oppikirjasta ja niimpä päätin kaivaa kirjan esiiin. Jos vaikka hurmaisin edelleen ;).
Vähän halusin reseptiä muuttaa mutta en hirveästi.

Toscakakku
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl kuohukermaa
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
  • 75 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • pussi (75 g) mantelilastuja
  • 0,5 dl kuohukermaa
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää sulatettu voi, kuivat aineet sekä kerma.

Kaada vuokaan ja paista 180 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta saa väriä.


Laita kuorrutuksen ainekset kattilaan ja kiehauta kunnes seos on paksua.


Ota kakku uunista, levitä pinnalle kuorrutus ja paista vielä noin 10 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin.


Meillä toscakakku syödään aina siis banaanikermavaahdon kera eli vahdotettuun vispikermaan sekoitetaan banaanin paloja.
Koko kakku meni, joten vuosienkin jälkeen taisi olla hyvvää :).

Näin jälkeenpäin tekisin tämän kakun pienempään irtopohjavuokaan, nyt käytössäni oli noin 26 cm:n vuoka. Kakusta tuli hieman ohut, joten paksumpi tulisi joko tuplaamalla pohjataikina tai paistamalla pienemmässä vuoassa. Noh, näin sitä oppii!


Tänään laitoin jo hieman pääsiäistä esille, mm. nämä ihanat Aarikan tipuset ja puput. Täytyykin hakea Järvenpään Aarikan myymälästä uusi koriste, joka vuosi kun ostan aina uuden.
Keltainen Mariskooli oli vihdoin pakko hankkia, täytteeksi bongasin Tammiston Cittarista ihanan pieniä Kinder-munia.


Tulppaaneja olen kantanut kotiin pari punttia per viikko, värisävyjä vaihdellen. Nyt kyllä tuo kelta-valkoinen yhdistelmä on vienyt voiton.
Myös nämä Marimekon ihanat patalaput ovat palvelleet jo vuosia tosin tänään sain vihdoin käytyä Espoon Artekissa...


...ja sain hankittua kauan haaveilemani kelta-valkoiset Siena-patalaput.
Nämä pääsevät käyttöön heti pääsiäisen jälkeen!


Innostuin vielä kotiin päästyäni laittamaan uuden ovikoristeenkin vihdoin paikoilleen, tämä tarttui mukaan Lahden Kärkkäiseltä.


Kevät saa tulla!

5 kommenttia:

  1. Toscakakku on niin herkkua! Ja varmaan hyvää kermavaahdolla :)

    VastaaPoista
  2. Toscakakku on hyvää! Pitääkin joskus tehdä banaanikermavaahtoa seuraksi. Kuulostaa ihanalta yhdistelmältä.:)

    Pirteät ja raikkaat värit on in näin kevätaikaan. Ihmeesti sitä alkaa raivaamaan synkempiä värejä pois ja pirteämpiä tilalle, kun kevätaurinko alkaa paistamaan.:)

    VastaaPoista
  3. Anonyymi8:29 ap.

    En itse ole maistanut. Varmasti tosi hyvää.

    VastaaPoista
  4. Anonyymi11:21 ap.

    En löytänyt toscakakun ohjeesta paistolämpötilaa :( pitänee kokeilla 225 asteessa.

    VastaaPoista
  5. Kiitos, tämä oli kyllä herkkua pitkästä aikaa :).

    Paistolämpötila oli tosiaan jäänyt pois eli 180 asteessa.

    VastaaPoista