maanantaina, heinäkuuta 23, 2012

Muurinpohjaletut

Minulle ja kyllä koko perheelle kesän paras herkku mökillä on muurinpohjaletut. Jotenkin tänä kesänä minulla on ollut oikea lettuhimo! Tuntuu että jokapäivä voisi paistaa muurikkalettuja.
Eilen paistoin, tänään kävin vanhan koulukaverin mökkitontilla herkuttelemassa ja veikkaan että huomenna on taas paistettava :).

Pitkään etsin hyvää reseptiä ja anopilta sain vuosien saatossa vinkkejä ainesosiin. Niin se oma resepti löytyikin.
Muurinpohjaletut
  • 5 dl punaista maitoa (käy myös HYLA-maito joka onkin loistavaa mökkiolosuhteissa kun säilyy lämpimässä)
  • 3 isoa kananmunaa
  • noin 50g sulaa voita 
  • 1 tl suolaa
  • 1,5 dl ohrajauhoja
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
Sekoita kaikki ainekset keskenään vispilällä ja anna tekeytyä pari tuntia, mielellään jääkaapissa vaikka yön yli.

Lisää joukkoon juuri ennen paistoa


  • 5 dl vichyä

  • Taikinan tulee olla sopivan ohutta ja vichy takaa että muurikkalettut on ihanan rapeita!
    Käytä paistoon voita. Välillä tässä oikaisen ja käytän pullosta Oivariinia juoksevana mutta kyllä se voi vaan on paras :).
    Hankalinta muurikkalettujen paistossa nuotiolla on lämmön säätely. Kannattaa varata viereen pieniä puita joilla on helppo säädellä nuotiota.
    Muurikkalettutaikinan kaatoon pannulle on tapoja yhtä monta kuin tekijöitä, joten siinä turha opastaa :).
    Meillä muurikkaletut syödään sokerin kera tai mansikkahillon. Eilen yritin metsästää matkan varrelta lakkahilloa, turhaan...se kruunaisi muurikkaletut! Ehkäpä löydän huomenna Joutsasta!

    Viime keväänä kamera ikuisti tämän upean paistohetken. Laskevan auringon valo osui muurikkaletun höyryihin ja näyttäisi kuin olisin flambeerannut letun. Kaunis kuva!

    Mitä sinä syöt muurikkalettujen kanssa?

    1 kommentti:

    1. Tänään testaamme nämä. Ei voi olla kuin hyviä!

      VastaaPoista