torstaina, syyskuuta 27, 2012

Sadonkorjuun pasta

Sain taannoin yhteydenoton Foodie.fm-sivustolta kun he etsivät muutamaa ruokabloggaajaa kirjoittamaan ajankohtaisista resepteistä sekä houkuttelevista ruoka-aiheista sivulleen. Mietin asiaa hetken koska työkiireet sekä oman blogin päivitys ovat vieneet leijonan osan päivistä mutta päätin lähteä mukaan.
Minua kiehtoi ajatus inspiroida kotikokkaajia omilla resepteilläni sekä kertoa ruoka-alan trendeistä, uutuuksista ja ylipäätänsä ruoanlaiton hauskuudesta!

Ensimmäinen postaukseni teema oli sadonkorjuu ja mikäs sen sopivampi. Olkaas hyvä,

Minä olen aina halunnut kasvattaa itse omia kasviksia, vihanneksia ja yrttejä. Mahdollisuus on ollut nyt monta vuotta virittää viljelmät omalle pihalle vaan mökkiprojektimme on estänyt tämän. Kotona kun ei olla kesällä kuin silloin tällöin.

Tänä kesänä päätin kaikesta huolimatta yrittää. Ostin viljelylaatikon ja laitoin kukkasia terassit täyteen. Tomaateista sain satoa, mansikoita vähän mutta ne yrtit rehottaa pitkin pituuttaan terassin vieressä sateen kaadettua ne. Ei onnistunut niin kuin suunnittelin kun en ollut kotona säännöllisesti kastelemassa herkkujani. Satoni oli siis laihanlainen haaveistani huolimatta.

Onneksi kaupasta saa suomalaisia kasviksia ja vihanneksia, nyt niitä kannattaakin ostaa kassikaupalla ja tehdä herkkuja talven varalle. Meillä teki mieli pastaa, tällä kertaa jotain raikasta missä on potkua.
Siitä se ajatus lähti ja nappasin kaupasta mukaan kasan punaista ja vihreää, broileria täyttämään massu sekä tuorepastaa.
Arki-iltana en siis jaksanut alkaa väsäämään pastataikinaa vaikkakin omatekoinen pasta olisikin parasta!   Sadonkorjuun pasta:
  • 2 maustamatonta broilerin filettä
  • kirsikkatomaatteja maun mukaan
  • kesäkurpitsa
  • 1/2 chili
  • 1 keltasipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • basilikaa
  • hyvää oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • grillimaustetta
  • vichyä
  • tagliatelle tuorepastaa paketti 
Ota kuumalla pannulla väri broilerin fileisiin ja mausta molemmin puolin grillausmausteella. Kaada pannulle vichyä ja anna broilerin fileiden kypsyä miedolla lämmöllä. Näin rintafileistä tulee ihanan pehmeitä. Anna fileiden hieman jäähtyä ja kuutio ne.
Puolita kirsikkatomaatit ja pilko paloiksi kokonainen kesäkurpitsa. Niin ihanat värit! Kuullota pannulla oliiviöljyssä sipulit ja pieneksi hakattu puolikas chili. Lisää joukkoon tomaatit ja kesäkurpitsat. Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes kesäkurpitsa on al dente.
Samalla kun kuullotat sipuleita, laita pasta keittymään kuumaan veteen jossa on vähän suolaa. Keitä kypsäksi ja siivilöi. Lorauta joukkoon vähän oliiviöljyä. Lisää pannulle pasta ja broilerin kuutiot. Lorauta joukkoon vielä vähän oliiviöljyä ja sekoita kevyesti että kaikki ainekset lämpenevät.
Tarjoile pasta parmesaanin, tuoreen basilikan ja patongin kera, kylkeen lasi kylmää valkoviiniä. Tässä pastassa oli sopivasti potkua ja oli ihanan kevyttä. Sopii loistavasti viilenevään syysiltaan!  

Ensi kesänä aion yrittää viljelyä mökillä, jospa siellä herkut saisivat enemmän hoivaa ja vettä. Omista kesäkurpitsoista haaveillen.

Tervetuloa lukemaan postauksiani herkkureseptein Foodie.fm-sivustolle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti