tiistaina, maaliskuuta 12, 2013

Aura-nakkisarvet

Viime kesänä bongasin Heilasta Heinolasta mökkimatkalla aina sunnuntaisin Aura-nakkilihiksiä. Uuuh, ihania! Niihin ei tarvinnut laittaa mitään, lämmitys ja ääntä kohti. 

Nyt en "jaksanut" alkaa lihiksiä vääntämään kun himo iski, kun olin niitä tehnyt muutama viikonloppu aikaisemmin. Niin ja tietenkään en silloin himoinnut näitä. Just, näin se vaan menee...

Maalaissarvia teen usein, koska niiden väliin voi kätkeä herkkuja tai niitä voi täyttää paistamisen jälkeen erilaisin täyttein. Kun tämä "Aura-nakki" himo iski niin päätin kätkeä niitä maalaissarvien väliin.

Maalaissarvitaikinan tein normiohjeellani.

Täyte:
  • kuorettomia nakkeja
  • Aura-juustoa
Kaulitse kohonnut taikina pyöreäksi noin sentin levyksi ja leikkaa se kahdeksaan osaan.

Lisää yläreunaan nakki ja Aura-juustoa muruna. Kääri rullalle.

Minä käytin ihan perusnakkeja mutta mies alkoi heti toivomaan parempaa eli Bratwurstia tms. väliin vaan eihän niitä kotoa juuri tähän hätään löytynyt. Ensi kerralla sitten!

Anna kohota hetki vielä pellillä ja voitele vatkatulla kananmunalla.
Tai jos haluat raffin, maalaistyyppisen pinnan niin älä sivele kananmunalla.
Paista noin 215 asteessa kunnes pinta saa väriä ja pohjaa kopsauttamalla pohja kumisee.

Minä en saanut enää kuvia valmiista, ne hävisi heti! Ja olihan hyviä, vaikka näitä "jauhonakkeja" käytinkin :).

Nämä on muuten tosi ruokaisia ihan semmoisenaan mutta herkullisia esim. keiton kera ja lastenjuhlissa ilman Aura-juustoa uppoavat taatusti pikkuherkuttelijoiden suihin. Niin ja lämmitettyinä toimivat myös aamupalana, brunssilla ja iltapalana....säilytä jääkaapissa kuitenkin ja lämmitä juuri ennen herkkuhetkeä.

Silti....Heilan Aura-nakkilihiksiä oottelen jahka keväällä suunta koittaa mökille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti