Lapsena inhosin pashaa tosin ei sitä meillä kotona juurikaan ollut tarjolla. Aikuisiällä tätä Pääsiäisen herkkua on tullut maistettua ja pakko kyllä myöntää että joka vuosi se maistuu paremmalta. Ja juuri nyt kun pasha-purkit ovat ilmestyneet kauppojen hyllyille, himo alkaa yltyä!
Viime Pääsiäisenä päätin kokeilla pashaa vähän erityyppisesti ja päätin laittaa sitä kääretortun väliin. Lisukkeeksi vähän persikkahilloa ja persikkaviipaleita.
Pashakääretorttu:- 4 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä leivinjauhe muihin jauhoihin ja siivilöi jauhot kananmuna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista kiertoilmauunissa noin 225 asteessa kunnes pinta saa väriä.
Sirottele leivinpaperin päälle erikoishienoa sokeria ja kumoa kääretorttupohja leivinpaperin & sokerin päälle. Peitä kääretorttupohja leivinliinalla ja anna jäähtyä.
Täyte:
- kuusi (6) purkkia pashaa
- loraus kuohukermaa
- persikkahilloa
- säilykepersikan siivuja
Levitä palettiveitsellä seos varovasti kääretorttupohjan pinnalle.
Lusikoi päälle noin 3 rkl persikkahilloa, levitä ja lado päälle säilykepersikan siivuja.
Jätä kääretortun yläreunaan tilaa jotta kääretorttua kääriessä täyte ei pursua yli ja kääri kääretorttu rullalle.
Anna kääretortun tekeytyä yön yli jääkaapissa.
En koristtellut kääretorttua mitenkään, minusta tämä ei oikein sitä vaatinutkaan.
Tarjoilin kääretorttusiivut Pääsiäisdinnerin jälkkärinä kahvin kera Nanny Stilin Grapponia jalalliselta tarjoiluvadilta. Tämän sain äidiltäni mutta alunperin on peräisin mummoltani, Huldalta. Ja aina keväisin on tämä ihanan keltainen tarjoiluvati kruunaamassa tarjoiluja, myös muutama kulho on löytynyt kirppareilta.
Keräänkin tätä sarjaa pikkuhiljaa, kuten montaa muuta vanhaa suomalaista lasia.
Ja nyt pitäisi alkaa suunnittelemaan tämän vuoden Pääsiäisherkkuja!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti