keskiviikkona, toukokuuta 15, 2013

Feta-punasipuli-tomaattipiirakka

Aiemmin tuli tehtyä tosi usein suolasta piirakkaa mutta nyt se on vähän jäänyt. Eipä ole edes mitään syytä moiseen. Anyway, viikko sitten pyöräytin yhden suosikkipiirakoistani ja vähän isompaan kokoon kun oli vieraita.

Taikina:
  • 150 g voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 prk kermaviiliä
Nypi keskenään pehmeä voi ja keskenään sekoitetut jauhot. Sekoita joukkoon nopeasti kermaviili.
Anna tekeytyä kylmässä sillä aikaa kun valmistat täytteen.

Täyte:

  • 1 punasipuli
  • 1 keltasipuli
  • kirsikkatomaatteja maun mukaan
  • 1 prk Valion 9% fetajuustokuutioita
  • 3,3 dl Valion ruokakermaa (semmoinen korkillinen purkki)
  • 2 kananmunaa
  • hunajaa
  • ripaus valkopippuria
  • myllystä mustapippuria
  • myllystä suolaa
  • ripaus chilijauhetta
Leikkaa sipulit renkaiksi ja freesaa öljyssä pehmeiksi. Lisää joukkoon pari lorausta hunajaa.

Sekoita keskenään ruokakerma, kananmunat ja mausteet.

Levitä taikina vuokaan (minulla oli tässä Teeman iso uunivuoka) ja levitä päälle puolet sipuleista. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit ja fetakuutiot. Lapa päälle loput sipulit.
Kaada päälle kerma-maito ja paista noin 190 asteessa kunnes pinta on saanut väriä ja piirakka on kypsä.

Anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua.

Tämä on siitä ihanaa piirakkaa tarjota kun se maistuu aina kaikille niin lämpöisenä että kylmänäkin. Sopii aivan loistavasti juhlatarjoiluihin ja vinks ;), jos teet annoksen tuplana niin saat ison uunipellillisen. Siitä riittää isommallekin bileporukalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti