Minä rakastan pannacottaa ja lakkoja. Mies molempia sekä Jallua.
Viime jouluna mietin tovin mitä tarjoaisin jälkkäriksi ja niin se päätyi pannacottaan josta muokkasin jouluisen, pannacotta Jallulakoilla.
Lakat olivat peräisin anopin mökkisoilta, kiitos niistä. Ja niitähän ei voi olla pakkasessa liikaa....vinks!
Pannacotta neljälle
- 5 dl kuohukermaa
- vaniljatanko
- 0,5 dl sokeria
- 2 liivatelehteä
- loraus vettä
- 1 tl kanelia
Laita liivatelehdet likoamaan veteen.
Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan. Lisää joukkoon kaneli sekä sokeri.
Lisää kuohukerma ja anna kiehahtaa. Anna hieman jäähtyä.
Lisää joukkoon valutetut liivatelehdet ja annostele jälkiruokakulhoihin.
Vie kylmään, voivat olla siellä vaikka yön yli. Suojaa silloin esim. kelmulla etteivät saa makuja muista jääkaapin herkuista.
Jallulakat
- tuoreita tai pakastettuja lakkoja
- Jallua
Kuumenna pannulla lakkoja, lisää Jallua ja flambeeraa.
Asettele Jallulakat pannacotan pinnalle ja nauti.
Aah, olipa niin ihana jälkkäri!
Ja se Jallu. On siinä jotain,
ostin kirjan miehelle Isänpäivälahjaksi ja taisipa saada töissä omilta enkeleiltään pullonkin spessuetiketein :).
Nuo lakat. En saa niistä varmaan ikinä tarpeeksi!
jallukat- ihana nimitys!
VastaaPoistaApua- luin väärin!
VastaaPoistajopas kuulostaa ja näyttää hyvältä tämä jälkkäri ! ;)
VastaaPoistaNanna, mä arvelinkin mutta mikä nimitys! Sinä sen keksit :)
VastaaPoista