Juuri kun olin aikonut postailla Halloween pippaloissa syötyä syntisen punaista ja rasvaista kakkua, sitä jo lukija toivoikin joten olepas hyvä :).
Olen niin kuin aina himoinnut amerikkalaista Red Velvet kakkua ja kun Lontoossa maistoin samoja cupcakeseja niin olihan se leivottava ja mikä sen sopivampaa kun Halloween pippaloihin piti keksiä jälkkäri.
Ja varoituksen sana. Kuvissa sekä kakkusen koristelussa on toivomisen varaa mutta aina ei jaksa. Ja tällä kertaa tämä äiti ei jaksanut koristella. Kuvat iPhonella joten se siitä. Makuhan kuitenkin ratkaisee.
Red Velvet kakkunen
Pohja
- 120 g voita pehmennettynä
- noin 4 dl sokeria
- 2 L-kokoista kanamunaa (pienempiä voi laittaa kolme)
- 50 g tummaa kaakaojauhetta
- 1 rkl vaniljaesanssia tai vaniljasokerikin käy hätätapauksessa, minä raaputin yhden kokonaisen vaniljatangon
- 5 dl vehnäjauhoja
- ripaus suolaa
- 2,5 dl punaista maitoa
- 1 rkl etikkaa
- 1 tl ruokasoodaa
- Wiltonin punaista no-taste pastaväriä sen verran että taikina punastuu
Laita kiertoilmauuni lämpiämään noin 180 asteeseen.
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen.
Siivilöi sekaan kaakaojauhe.
Sekoita keskenään jauhot ja suola. Siivilöi sekaan vuorotellen jauhoja sekä maitoa.
Lisää etikka ja sooda keskenään ja kaada taikinaan. Lisää lopuksi halusi mukaan elintarvikeväriä.
Kaada taikina voideltuun vuokaan. Ihanan punaista!
Minulla oli tässä vuoan halkaisija noin 20 cm ja sain yhden kerroksen. Jos oisin oikein ollut tarkkana niin ehkä olisin saanut leikattua kaksi kerrosta.
Jos haluat oikein korkean kakun, tee kaksi kakkua.
Paista kakkua noin 40-45 minuuttia mutta kokeile välillä. Kakun tulee olla kostean pehmeä sisältä.
Anna jäähtyä.
Kuorrute:
- 100 g voita
- paketti tomusokeria
- 250 g Philadelphia tuorejuustoa
Sekoita sähkövatkaimella pehmeä voi, tomusokeri ja tuorejuusto.
Leikkaa kakku puoliksi tai kolmeen. Levitä väliin ja päälle tuorejuustoa. Ja kakku ei ole vino, kuva vaan on :)
Kakkua ei ole pakko koristella, minä olisin halunnut päälle kimaltavaa koristejauhetta vaan eihän sitä ollutkaan. Ripottelin pinnalle kuitenkin punaista glitterhilettä.
Kakku oli hyvää, ihanan tuhtia! Ensi kerralla teen kuitenkin muffineita koska meillä tämän kokoista kakkua ei saa kyllä millään tuhottua :)
lähetä kakkua tänne jos ette saa tuhottua!! namskis!!
VastaaPoistaTämä ohje tuli kuin tilauksesta!
VastaaPoistaTein puolikkaasta taikinasta cupcakeja, aivan täydellinen koostumus tässä pohjassa!
VastaaPoistahyyni - tänne syömään :).
VastaaPoistaKiitos Taru! Pakko testata kyllä muffineissa taikinaa....tota kuorrutetta voisin kyllä syyä ihan lusikalla. Ja söin ;)