maanantaina, syyskuuta 22, 2014

Karibialainen salaatti


Vihdoinkin pääsen julkistamaan reseptejäni Valion tuotekehittelykampanjasta.
Vaikka syksy onkin jo saapunut, pääsee kesän tunnelmaan tämän karibialaisen salaatin voimin.

Vohvelikuori (noin 5-7 kpl):
  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl Valion sitruunavoita sulana
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • noin 1 dl Valion kevytmaitoa

·   Vatkaa kananmunat ja sekoita joukkoon sula sitruunavoi, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Lisää joukkoon kevytmaitoa kunnes taikina on sopivan juoksevaa että se levittyy hyvin vohveliraudalle.

Paista mielellään pyöreällä vohveliraudalla ympyrän muotoisia ohuita vohveleita. Ota vohveli muovilastalla raudasta ja levitä se ylösalaisin olevan keskikokoisen kulhon päälle. Muotoile leivinliinan avulla kupin malliseksi noin 15 sekuntin ajan. Nosta ritilälle kuivumaan.

Salaatti (kahdelle):

  • jättikatkaravun pyrstöjä noin 14 kpl
  • 15 g Valion valkosipulivoita
  • 15 g Valion sitruunavoita
  • rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • ½ mango
  • ½ avocado
  • 2 cosmopolitan salaatin lehteä
  • sitruunamehua


Laita pannulle sitruuna- ja valkosipulivoi sekä rypsiöljyä sen verran että pohja peittyy. Lisää joukkoon puolikkaasta chilipalkosta puolet pieneksi hakattuna. Lisää suola.

Kuutioi mango ja avocado pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös chili. Purista joukkoon sitruunamehua.
Ota jättikatkaravun pyrstöt pakkasesta ja sulata kylmässä vedessä.
Laita pannu lämpiämään ja kun se on kuuma, lisää joukkoon valutetut jättikatkaravun pyrstöt. Sekoittele välillä.

Kun pyrstöt kypsyvät kasaa salaattipohja.

Laita yhden vohvelikuoren sisään cosmopolitan salaatin lehti. Kasaa toiseen reunaan avocado-mangosalaatti ja lisää jättikatkaravun pyrstöt toiseen reunaan.

Voit koristella annoksen vielä avocadon ja mangon siivuilla.

Yhteistyössä Valio ja Blogirinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti