Vihdoinkin pääsen julkistamaan reseptejäni Valion tuotekehittelykampanjasta.
Vaikka syksy onkin jo saapunut, pääsee kesän tunnelmaan tämän karibialaisen salaatin voimin.
Vohvelikuori
(noin 5-7 kpl):
- 2 kananmunaa
- 3 rkl Valion sitruunavoita sulana
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- noin 1 dl Valion kevytmaitoa
· Vatkaa
kananmunat ja sekoita joukkoon sula sitruunavoi, vehnäjauhot, sokeri ja suola.
Lisää joukkoon kevytmaitoa kunnes taikina on sopivan juoksevaa että se levittyy
hyvin vohveliraudalle.
Paista
mielellään pyöreällä vohveliraudalla ympyrän muotoisia ohuita vohveleita. Ota
vohveli muovilastalla raudasta ja levitä se ylösalaisin olevan keskikokoisen
kulhon päälle. Muotoile leivinliinan avulla kupin malliseksi noin 15 sekuntin
ajan. Nosta ritilälle kuivumaan.
Salaatti
(kahdelle):
- jättikatkaravun pyrstöjä noin 14 kpl
- 15 g Valion valkosipulivoita
- 15 g Valion sitruunavoita
- rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- ½ mango
- ½ avocado
- 2 cosmopolitan salaatin lehteä
- sitruunamehua
Laita
pannulle sitruuna- ja valkosipulivoi sekä rypsiöljyä sen verran että pohja
peittyy. Lisää joukkoon puolikkaasta chilipalkosta puolet pieneksi hakattuna.
Lisää suola.
Kuutioi
mango ja avocado pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös chili. Purista joukkoon
sitruunamehua.
Ota
jättikatkaravun pyrstöt pakkasesta ja sulata kylmässä vedessä.
Laita
pannu lämpiämään ja kun se on kuuma, lisää joukkoon valutetut jättikatkaravun
pyrstöt. Sekoittele välillä.
Kun
pyrstöt kypsyvät kasaa salaattipohja.
Laita
yhden vohvelikuoren sisään cosmopolitan salaatin lehti. Kasaa toiseen reunaan
avocado-mangosalaatti ja lisää jättikatkaravun pyrstöt toiseen reunaan.
Yhteistyössä Valio ja Blogirinki
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti