Vietimme viikonloppuna perheen kera pikkujouluja ja sainkin sopivasti testattavaksi Lanfranchin maustettuja öljyjä. Oli kuin olisin joululahjan avannut kun hain paketin postista nimittäin nämä espanjalaiset öljyt ovat olleet keittiössäni käytössä jo pitkään!
Aluksi epäilin että onko öljyissä tarpeeksi makua mutta yllätys oli erittäin positiivinen ja varsinkin chiliöljy kyllä maistuu ja tuntuu :)
Ehkä vähän unohdettu alkupalaherkku sopii loistavasti joulukuun juhliin ja on erittäin helppo valmistaa.
Chilinen katkarapucocktail kahdelle:
- isoja ja jättikatkarapuja
- jäävuorisalaattia
- noin 5 cm:n pala kurkkua
- 1/2 avokado
- 5 rkl majoneesia
- Lanfranchi chili auringonkukkaöljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 2 sitruunanlohkoa
- koristeeksi ripaus chilijauhetta
Huuhtele ja sulata katkaravut ja anna kuivua talouspaperin päällä.
Sekoita makusi mukaan majoneesiin chilillä maustettua auringonkukkaöljyä ja mausta vielä suolalla sekä mustapippurilla.
Lisää pannulle chilillä maustettua auringonkukkaöljyä ja käytä katkaravut nopeasti pannulla että hieman lämpenevät ja saavat makua.
Revi annosmaljojen pohjalle jäävuorisalaattia. Lisää kerroksittain kurkun ja avokadon paloja, isoja katkarapuja sekä kastiketta.
Jätä pinnalle jättikatkaravut sekä osa kastikkeesta.
Koristele sitruunan lohkolla sekä chilijauheella. Nauti heti.
Toinen suosikkiöljyni on sitruuna. Käytän sitä mm. kanan ja kalan paistossa mutta on aivan loistavaa ihan sellaisenaan salaatinkastikkeena. Kokeiles!
Ilokseni sain myös arvottavaksi näitä Lanfranchin maustettuja öljyjä. Mihin herkkuihin sinä näitä käyttäisit tai oletko jo kokeillut?
Jätä kommettisi sunnuntaihin 7.12. mennessä niin saatat saada aikaisen joululahjan :)
Yhteistyössä Lanfranchi
Salaatti ei tarvitse mitään "lisäainepommi" kastiketta, kun käyttää maustettuja öljyjä. Toimii!! ☺
VastaaPoistaVielä on kokeilematta :)
VastaaPoistaunelmiaonnesta(at)gmail.com
Salaateissa minäkin käytän, mutta tämän merkin öljyt on uusia tuttavuuksia. -jannituulia
VastaaPoistajanniska12@gmail.com
Käyttäisin salaatteihin, leivän päälle tai lehtikaalisipseihin.
VastaaPoistaMausteöljyä käyttäisin wokkeihin ja esim. joulun alkupalapöydän lohipastramiin. Voisin kokeilla myös lisätä rasvaksi leipätaikinaan tai paistaa suolaisia lettuja mausteöljyssä.
VastaaPoistaT. Hanna
Sitruunaa olen kokeillut kalan paistamiseen, muuten on kokeilematta.
VastaaPoistaMausteut öljyt antavat hienoa aromikkuutta melkein kaikkeen ruanlaittoon keittiössäni. Käytän niitä leivontaan, paistetteuihin liha-, kana- ja kalaruokiin ruokiin, kastikkeisiin ja salaatteihin. Ne korostavat hienosti pääraakaineen makua ja antavat myös mukavaa lisäpotkua etenkin äyriäis- ja rapuruokiin.
VastaaPoistakäytän öljyjä salaateissa ja wokeissa, nämä öljyt on ennestään tuntemattomia mulle! ohtosanni@gmail.com
VastaaPoistaKäytän öljyjä yleisessä ruonlaitossa salaateista liharuokiin ja leivontaan. Näihin öljyihin en ole aikaisemmin törmännyt.
VastaaPoistamariah-79(a)suomi24.fi
Salaatteihin ja "pöytämausteeksi" käyttäisin varmaan eniten. :) Tietty myös pastan kanssa jne.
VastaaPoistae1101012@edu.vamk.fi
En ole kokeillut vielä :)
VastaaPoistakatariina. jousmaki @ hotmail. com
Ei ole kyllä tullut vielä kokeiltua, mutta salaatteihin ainakin haluaisin kokeilla. :)
VastaaPoistasopeutuja(at)hotmail.com
Meillä syödään niin paljon salaatteja,että varmaan lorauttaisin salaatin päälle.En ole vielä kokeillut.
VastaaPoistahamalainentm@gmail.com
Tykkään tehdä itse ranskalaisia ja sivellä ne öljyllä ennen uunia, chiliöljy voisi antaa kivan potkun ranskalaisille!
VastaaPoistatiina.huynh@gmail.com
Vielä en ole kyseisiä öljyjä kokeillut, mutta olisi monta ruokaa joihin voisi käyttää ja testailla. Kivoja makulisiä vaikka salaatteihin, keittoihin, uunivihanneksiin jne. lamerinquecit@gmail.com
VastaaPoistaVielä on kokeilematta, mutta varmaan salaatteihin testailisin. Mukaan arvontaan!
VastaaPoistasiinatar@gmail.com
Vaikuttaa kokeilemisen arvoisille!
VastaaPoistacherrycloud@luukku.com
En ole vielä kokeillut, mutta voisin käyttää esim. salaatteihin.
VastaaPoistas.kansakoski(at)luukku.com
VastaaPoistaUunijureksissa, salaateissa, wokeissa ja vaikka missä olen käytellyt :)
Käyttäysin varmaan laajasti. Mm salaateissa voisin käyttää. Kastikkeet ovat ehkä tuttuja, en ole ihan varma.
VastaaPoistavoilooa@gmail.com
en oo kokeillu näitä. käyttäisin kanaan ja kalaan :)
VastaaPoistaelina_jokitalo(at)luukku.com
Ihan uusi tuttavuus minulle, mutta nyt tiedän, että tuollaisiakin kaupasta löytyy. Varmasti kokeilen.
VastaaPoistajohanna.euren(at)elisanet.fi
Maustettua oliiviöljyä käytän salaatteihin. Rosmariinilla maustettu oliiviöljy on mainio merikalan päällä. Tämä merkkiä en ole vielä kokeillut.
VastaaPoistaOlen todella alkumetreillä tutustumisessa erilaisiin öljyihin, erityisesti maustettuihin. Saattaisin aloittaa salaatinkastikkeiden tekemisellä.
VastaaPoistateija(dot)lento(at)elisanet(dot)fi
Salaatteihin laittaisin minäkin :)
VastaaPoistaauringon-kukka@hotmail.com
Salaatteihin ja leivän päällä. khp(at)luukku.com
VastaaPoistaEn ole vielä ehtinyt kokeilla, arvonnassa mukana anne5@netti.fi.
VastaaPoista:)
Ihan uusi tuttavuus. Voisin kokeilla salaatteihin ja uunijuureksiin ja perunoihin.
VastaaPoistapirjo.gustafsson@kolumbus.fi
En ole koskaan kuullutkaan! Sitruuna kuulostaa just passelilta kalan paistamiseen ja kastikkeeksi monenlaisiin salaatteihin. Pitäneee tutustua tarkemmin...
VastaaPoistaalvansu@gmail.com
Arvontavoitto meni Pikkuiseen Pinkkiin Keittiöön ja voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Onnea!
VastaaPoista