maanantaina, joulukuuta 01, 2014

Chilinen katrapucocktail ja arvonta

Vietimme viikonloppuna perheen kera pikkujouluja ja sainkin sopivasti testattavaksi Lanfranchin maustettuja öljyjä. Oli kuin olisin joululahjan avannut kun hain paketin postista nimittäin nämä espanjalaiset öljyt ovat olleet keittiössäni käytössä jo pitkään!
Aluksi epäilin että onko öljyissä tarpeeksi makua mutta yllätys oli erittäin positiivinen ja varsinkin chiliöljy kyllä maistuu ja tuntuu :)

Ehkä vähän unohdettu alkupalaherkku sopii loistavasti joulukuun juhliin ja on erittäin helppo valmistaa.

Chilinen katkarapucocktail kahdelle:
  • isoja ja jättikatkarapuja
  • jäävuorisalaattia
  • noin 5 cm:n pala kurkkua
  • 1/2 avokado
  • 5 rkl majoneesia
  • Lanfranchi chili auringonkukkaöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 sitruunanlohkoa
  • koristeeksi ripaus chilijauhetta
Huuhtele ja sulata katkaravut ja anna kuivua talouspaperin päällä.

Sekoita makusi mukaan majoneesiin chilillä maustettua auringonkukkaöljyä ja mausta vielä suolalla sekä mustapippurilla.

Lisää pannulle chilillä maustettua auringonkukkaöljyä ja käytä katkaravut nopeasti pannulla että hieman lämpenevät ja saavat makua.

Revi annosmaljojen pohjalle jäävuorisalaattia. Lisää kerroksittain kurkun ja avokadon paloja, isoja katkarapuja sekä kastiketta.
Jätä pinnalle jättikatkaravut sekä osa kastikkeesta.

Koristele sitruunan lohkolla sekä chilijauheella. Nauti heti.

Toinen suosikkiöljyni on sitruuna. Käytän sitä mm. kanan ja kalan paistossa mutta on aivan loistavaa ihan sellaisenaan salaatinkastikkeena. Kokeiles!
Ilokseni sain myös arvottavaksi näitä Lanfranchin maustettuja öljyjä. Mihin herkkuihin sinä näitä käyttäisit tai oletko jo kokeillut?
Jätä kommettisi sunnuntaihin 7.12. mennessä niin saatat saada aikaisen joululahjan :)
Yhteistyössä Lanfranchi



30 kommenttia:

  1. Salaatti ei tarvitse mitään "lisäainepommi" kastiketta, kun käyttää maustettuja öljyjä. Toimii!! ☺

    VastaaPoista
  2. Vielä on kokeilematta :)

    unelmiaonnesta(at)gmail.com

    VastaaPoista
  3. Anonyymi1:43 ip.

    Salaateissa minäkin käytän, mutta tämän merkin öljyt on uusia tuttavuuksia. -jannituulia

    janniska12@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Käyttäisin salaatteihin, leivän päälle tai lehtikaalisipseihin.

    VastaaPoista
  5. Anonyymi10:17 ip.

    Mausteöljyä käyttäisin wokkeihin ja esim. joulun alkupalapöydän lohipastramiin. Voisin kokeilla myös lisätä rasvaksi leipätaikinaan tai paistaa suolaisia lettuja mausteöljyssä.

    T. Hanna

    VastaaPoista
  6. Sitruunaa olen kokeillut kalan paistamiseen, muuten on kokeilematta.

    VastaaPoista
  7. Mausteut öljyt antavat hienoa aromikkuutta melkein kaikkeen ruanlaittoon keittiössäni. Käytän niitä leivontaan, paistetteuihin liha-, kana- ja kalaruokiin ruokiin, kastikkeisiin ja salaatteihin. Ne korostavat hienosti pääraakaineen makua ja antavat myös mukavaa lisäpotkua etenkin äyriäis- ja rapuruokiin.

    VastaaPoista
  8. käytän öljyjä salaateissa ja wokeissa, nämä öljyt on ennestään tuntemattomia mulle! ohtosanni@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Anonyymi7:56 ap.

    Käytän öljyjä yleisessä ruonlaitossa salaateista liharuokiin ja leivontaan. Näihin öljyihin en ole aikaisemmin törmännyt.
    mariah-79(a)suomi24.fi

    VastaaPoista
  10. Salaatteihin ja "pöytämausteeksi" käyttäisin varmaan eniten. :) Tietty myös pastan kanssa jne.
    e1101012@edu.vamk.fi

    VastaaPoista
  11. Anonyymi1:19 ip.

    En ole kokeillut vielä :)

    katariina. jousmaki @ hotmail. com

    VastaaPoista
  12. Ei ole kyllä tullut vielä kokeiltua, mutta salaatteihin ainakin haluaisin kokeilla. :)
    sopeutuja(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  13. Teija H7:03 ip.

    Meillä syödään niin paljon salaatteja,että varmaan lorauttaisin salaatin päälle.En ole vielä kokeillut.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Tykkään tehdä itse ranskalaisia ja sivellä ne öljyllä ennen uunia, chiliöljy voisi antaa kivan potkun ranskalaisille!

    tiina.huynh@gmail.com

    VastaaPoista
  15. Vielä en ole kyseisiä öljyjä kokeillut, mutta olisi monta ruokaa joihin voisi käyttää ja testailla. Kivoja makulisiä vaikka salaatteihin, keittoihin, uunivihanneksiin jne. lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  16. Anonyymi10:23 ip.

    Vielä on kokeilematta, mutta varmaan salaatteihin testailisin. Mukaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Cherrycloud11:58 ip.

    Vaikuttaa kokeilemisen arvoisille!
    cherrycloud@luukku.com

    VastaaPoista
  18. Anonyymi9:15 ap.

    En ole vielä kokeillut, mutta voisin käyttää esim. salaatteihin.
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista

  19. Uunijureksissa, salaateissa, wokeissa ja vaikka missä olen käytellyt :)

    VastaaPoista
  20. Käyttäysin varmaan laajasti. Mm salaateissa voisin käyttää. Kastikkeet ovat ehkä tuttuja, en ole ihan varma.

    voilooa@gmail.com

    VastaaPoista
  21. Anonyymi2:28 ip.

    en oo kokeillu näitä. käyttäisin kanaan ja kalaan :)
    elina_jokitalo(at)luukku.com

    VastaaPoista
  22. Ihan uusi tuttavuus minulle, mutta nyt tiedän, että tuollaisiakin kaupasta löytyy. Varmasti kokeilen.
    johanna.euren(at)elisanet.fi

    VastaaPoista
  23. Maustettua oliiviöljyä käytän salaatteihin. Rosmariinilla maustettu oliiviöljy on mainio merikalan päällä. Tämä merkkiä en ole vielä kokeillut.

    VastaaPoista
  24. Olen todella alkumetreillä tutustumisessa erilaisiin öljyihin, erityisesti maustettuihin. Saattaisin aloittaa salaatinkastikkeiden tekemisellä.
    teija(dot)lento(at)elisanet(dot)fi

    VastaaPoista
  25. Anonyymi10:30 ip.

    Salaatteihin laittaisin minäkin :)

    auringon-kukka@hotmail.com

    VastaaPoista
  26. Salaatteihin ja leivän päällä. khp(at)luukku.com

    VastaaPoista
  27. Anonyymi9:51 ap.

    En ole vielä ehtinyt kokeilla, arvonnassa mukana anne5@netti.fi.
    :)

    VastaaPoista
  28. Anonyymi12:07 ip.

    Ihan uusi tuttavuus. Voisin kokeilla salaatteihin ja uunijuureksiin ja perunoihin.

    pirjo.gustafsson@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  29. En ole koskaan kuullutkaan! Sitruuna kuulostaa just passelilta kalan paistamiseen ja kastikkeeksi monenlaisiin salaatteihin. Pitäneee tutustua tarkemmin...
    alvansu@gmail.com

    VastaaPoista
  30. Arvontavoitto meni Pikkuiseen Pinkkiin Keittiöön ja voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Onnea!

    VastaaPoista