Meillä pyritään - me kolme - kokoontumaan viikonloppuisin myöhäiselle aamiaiselle. Viikolla ei ehdi kun teini tykkää herätä justiinsa ennen kouluun lähtöä, mies syö omat protskupainotteiset systeeminsä ja hilippassee töihin, minä ja prinsessa nukutaan.
Viikonloppuna teini nukkuu ja mies on jo syönyt "esiaamiaisen" ennen kuin minä herään, jos herään. Kiitos hermokipulääkityksen.
Voishan elämä olla paskemminkin💩.
No mutta, yhdeksi suosikiksi pitkällä aamiaisella on noussut iki-ihanan suosikki tv-kokkini Kapen Omena-kaurapaistos. Toki muokkasin reseptiä omaan makuuni sopivaksi. Mutta idea lähti aikanaan tästä.
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Omena-kaurapaistos (4-6 annosta)
- 3 omenaa (Royal Gala, eli ei liian jauhoista)
- 75g voita
- 1,5 dl kaurahiutaleita
- 0,5 dl kauraleseitä
- 0,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljajauhetta
- 1 rkl kanelia
Pese omput, poista siemenkodat ja pilko noin reilun nopan kokoisiksi kuutioiksi.
Sulata voi.
Voitele uunivuoka (lasagnevuokaa pienempi) → Ikeasta saa pieniä lasivuokia kuten mulla kuvassa. Toimii!
Laita uunivuokaan omput, kaurahiutaleet, kauraleseet, sokeri ja kaneli. Sekoita keskenään.
Valuta päälle voi ja sekoita vielä.
Anna paistua about 20 minuuttia kunnes paistos saa ihanan kullan keltaisen sävyn.
Nauti heti lämpöisenä jäätelön kera, vaniljakastikekin toimii.On tämä kevään tulo kyllä ihanaa....tämä valo!
Aurinkoista viikonloppua!
Nam! Omena-kaurapaistos on ihan parasta ♥
VastaaPoistaNiin on, Kanelitytön kakkuparatiisi!
VastaaPoista