torstaina, lokakuuta 27, 2011

Kanaquesadillat

Monesti illalla tekee mieli jotain helppoa ja nopsaa suolaista.
Meidän perheen suosikiksi on noussut nämä quesadillat jotka täytän kanalla. Väliin sopii toki myös lihan siivut tai vaikka tonnikala!
Nämä valmistuvat hetkessä lempisarjan herkuksi:)...miten niin monesti tehnyt, hih!

Kanaquesadillat:
  • isoja tortillalettuja
  • viipaloitua kanan filettä (paista itse tai osta valmiiksi paistettuja ja viipaloi)
  • keltainen cheddarjuuston pala raastettuna
  • chunkia salsaa purkista tällä kertaa
  • keltasipulia suikaleina
Levitä tortillaletun pintaan salsaa, ripottele päälle kanasiivut, juustoraaste sekä keltasipuli. Aseta päälle toinen lettu.


Paista quesadilla mielellään "raitapannulla". Itsellä on käytössä Jamie Oliverin grillipannu joka on jo sen verta vanha että ei toimi kuin kaasulla. Mutta onneksi on kaasu!
Grillipannu on aivan loistava, en vaihtaisi sitä mihinkään. Pannulla saa upeat raidat kasviksiin, lihaan ja vaikka näihin quesadilloihin. Jos haluat ristikon niin käännä puolessa välissä paistoa about 90 astetta.

Ja tämän ihanan paistolastan hankin muutama vuosi sitten Williams & Sonomalta mutta samanlaisia on tulossa ensi viikolla myyntiin Confettiin! Aivan superihania :)


Paista siis molemmin puolin kunnes juusto alkaa sulamaan.


Leikkaa quesadillat neljään osaan esim. pizzaleikkurilla.

Alkupaloiksi riittää yksi puokkiin kahdelle eli kaksi palaa per napa. Iltapalaksi koko lettu ellei sivulla ole esim. jotain salaattia tms.
Minä syön koko letun ihan yksin :). Nami!

Nämä sopivat myös meksikolaisiin teemajuhliin alkupalaksi tai yöpalaksi.

Vinkki! Jos tykkäät enemmän tulisesta niin laitapas jalapeno-siivuja tai muita chilisiivuja väliin!

lauantaina, lokakuuta 22, 2011

Korvapuusti-päivä

Nukuin tänään pitkään ja vietin päivän yksikseni miesten lähteissä sählytreeneihin. Pakko tunnustaa, että kyllä pitkän viikon jälkeen pitkät unet sekä oma seura on luksusta! Ei sillä etteikö perheen seura ole sitä parasta mutta joskus vaan kaipaan hiljaisuutta sekä omaa tunnelmaani.

Viikkasin ja ripustelin pyykkiä, pyyhin pölyjä, luin lehtiä ja päätin leipoa treeneistä saapuville miehille korvapuusteja. Pitkästä, pitkästä aikaa!

Korvapuustit:
  • 2,5 dl sinistä maitoa
  • vajaa 25 g tuoretta hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 kananmuna
  • 100 g voita sulatettuna
  • 2 rkl kardemummaa
  • vehnäjauhoja

  • väliin sulaa voita, sokeria ja kanelia
  • voiteluun kananmuna
  • pinnalle raesokeria
Liota lämpimään maitoon hiiva.
Lisää joukkoon sokeri, suola, kananmuna sekä kardemumma. Lisää joukkoon jauhoja ja alusta taikinaa.
Lisää voi ja lisää jauhoja kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä. Pullataikinan pitää olla pehmeää, että saat pehmeitä pullia joten ole varovainen jauhojen kanssa.

Itse teen nykyään pullataikinan Kenwoodillani, joten siinä vaiheessa kun taikina irtoaa kulhosta ja tarttuu taikinakoukkuun sekä sitä nostettaessa nätisti valuu alas tiedän sen olevan valmis. Pehmeää mutta juuri sopivaa!

Anna taikinan nousta puolisen tuntia.

Kaulitse taikina levyksi, levitä pinnalle voita, sokeria ja kanelia. Kääri rullalle ja leikkaa paloiksi.
Anna kohota pellillä vielä vartin verran liinalla peitettynä.


Minun puustirivi odottelee voitelua ja raesokeria!
Paista noin 180 asteessa kunnes pinta on kauniin ruskea.


Nami! Lämpöiset korvapuustit vedin juuri ulos uunista kun miehet saapuivat treeneistä. Eteisestä jo kuulin pikkumiehen hihkuvan "täällä tuoksuu pulla"....ja äkkiä maitoa laseihin ja korvapuustien kimppuun.
Tästä pienestä taikinasta jäi vielä huomisellekin ja sain myös vähän pakkaseenkin.

Eilen illalla taivas oli upean pinkki sekä violettinen. Oli pakko napata parvekkeelta kuva!


Kynttiläkausi on myös alkanut jo aika päivää sitten :). Järvenpääläisestä Villa Onnelista löysin keittiööni juuri sopivan juustoraastinlyhdyn, jossa aukot ovat sydämiä. Ihana!



Tästä voi pian joulun odotus alkaa...vaikka ensin juhlitaan Halloweenia!
Ihanaa lauantaita <3

keskiviikkona, lokakuuta 05, 2011

Helpot chiliset tonnikalapasteijat

Viime vappuna ystäväni yllätti meidät superhyvillä, juuri sopivaa kicksiä sisältävillä pasteijoilla. Ja aah niin ihania skumpan kera...ja viimeisestä pasteijasta käytiin kisa kuka sen sai syödä :). Älä kysy kuka sen sai, en muista enää :).

Anyway, ystäväni oli napannut reseptin jostain reseptilehdykästä enkä muista menikö se näin mutta tämä on sitten oma versioni.

Näitä chilisiä tonnikalapasteijoita paistoin töihin muutama viikko sitten sekä eilen blogivieraalleni Cebicin Hannalle vain sitten illalla muistaakseni että Hanna on allerginen kalalle...nooh meidän ilta vierähti pikkutunneille ihan ilman pasteijotakin :). Vein tänään töihin pasteijat ja toivottavasti ne maistuivat naisille!

Ja tätä reseptiä on kyselty, joten olkaapas hyvä!

  • voitaikina levyjä paketti
  • kananmuna voiteluun
Täyte:
  • paketti maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
  • purkki tonnikalaa chilikastikkeessa (itse ostin purkin Pirkkaa)
Levitä voitaikinalevyt sulamaan. Leikkaa sulaneet levyt poikittain kahtia ihan just kuin tekisit joulutorttuja.

Sekoita keskenään purkki tonnikalaa chilikastikkeessa sekä tuorejuusto tahnaksi.

Levitä ruokalusikallinen tahnaa voitaikinapalan päälle ja nosta vastakkaiset kulmat yhteen sekä nipistä kiinni. Pasteijasta tulee veneen muotoinen.

Voitele kananmunalla ja paista noin 200 asteessa kunnes pinta saa väriä.

---

Pasteijat maistuvat parhaalta puoli lämpöisinä kuohuvan, siiderin tai oluen kera. Ihana pieni polte saa makunystyrät heräämään. Tarjoa siis alkupalana juhlissa tai pikkusuolaisena illanistujaisissa!

Ja muistathan käydä antamassa äänesi minun Makuparille Pauligin kisassa! Sinä voit voittaa hemmotteluviikonlopun Kämpissä & Chez Dominiquessa ja jos olisin 10 parhaan joukossa niin saisin mahdollisuuden päästä herkuttelemaan Nomaan. Kiitän äänestäsi ja jo äänestäneille!

sunnuntai, lokakuuta 02, 2011

Tuhdit iltapalaleivät

Näin syksyn tullen on illalla ihana käpertyä peiton alle katsomaan hyvää leffaa ja siihen kylkeen tarvitsee myös joskus vähän tuhdimpaa herkkua.
Taannoin muistelin, että teimme kotitaloustunnilla pieninä lämpöisiä leipiä joiden päälle lapoimme juusto-kananmunaseosta. Tämä mielessä lähdin kokeilemaan ja hyviähän näistä tuli.

Voisin kuvitella syöväni näitä myös syys- tai talvi-illan pimetessä mökillä kynttilöiden ja takkatulen loimussa reippailupäivän päätteeksi, nam! Näen niin jo itseni mökillä...kun vaan mökki olisi jo valmis...

Tarjoilisin leivän per nenä, kylkeen ison kasan vihersasalaattia vähän keventämään ja lasin hyvää punaviinia. Jos kevennys ei kiinnosta niin unohda se salaatti ja haukkaa leipää :)

Tuhdit iltapalaleivät:
  • vaaleaa, tiivistä leipää siivuina (esim. maalaisleipä)
  • kostutukseen Frank's Red Hot soossia
Täytteeksi:

Täytteeksi sopii periaatteesa mikä vaan, vähän kuin pizzaa täyttäisi mutta minä laitoin
  • ohuen ohutta herkkupalvikinkkua pikku paloiksi kuutoituna
  • Aura-juustoa muruna
  • punasipulia hakattuna
  • ananaspaloja
  • majoneesia
  • suolaa
  • mustapippuria
Sekoita täyttteen aineet ja lisää majoneesia vain sen verran, että se sitoo täytteen ainekset toisiinsa.

Juusto-kananmunaseos:
  • kananmunaa (1 riittää kahden leivän päällysteeksi)
  • vahvaa juustoraastetta (esim. Emmental)
Sekoita juustoraaste ja kananmuna keskenään kunnolla sekoittaen.

En käyttänyt tähän enää itse mausteita koska Emmental on aika suolaista ja maustoin täytteen jossa Aura-juusto tuo myös suolaisuutta.
Suolan kanssa kannattaa ollakin tarkkana, sitä kun ei pois saa!


Valmista täytteet ja ripottele leipien pinnalle Frank's Red Hot-soossia maun mukaan. Soossi tuo ihanan kicksin leipiin!


Levitä täyte leipien päälle ja lapa päälle juusto-kananmunaseos.


Paista noin 200 asteessa kunnes leipien pinta on saanut kauniin kullan keltaisen värin.


On muuten ihania jääkylmän sinisen maidonkin kera ja sopiihan nämä alkupaloiksikin sekä sunnuntain aamupalaksi :).

Ja heti tuli mieleen, että ihanan täyteläinen cheddar-juusto sopisi loistavasti näihin...seuraavaksi kokeiluun...Ihanaa sunnuntaita kaikille lukijoille!

lauantaina, lokakuuta 01, 2011

Omenakääretorttu

Niin kuin on tullut jo tässä mainittua useaan otteeseen niin omppuja tuli tänä syksynä siihen malliin että niitä onkin sitten upotettu leivonnaisiin, ruokiin, pakkaseen siivuja ja hilloihin sekä soseeksi.

Löysin kuitenkin pakkasesta vielä anopin tekemän omppusosepussin ja sen tuuppasin kääretortun sisään. Ja lisäämäni kaneli pohjataikinaan antoi ihanan säväyksen ja maistui mukavasti.
Pohdinkin kääretorttua leipoessa että kääretorttu on yksi suosikkileivonnaisistani! Pitäisikin leipoa useammin.

Anteeksi, kuva on supersurkea...töissä kiireessä ja pimeässä kuvattu enkä tomusokeriakaan ehtinyt töpsäyttää pinnalle muista koristeista nyt puhumattakaan. Maku on tärkein ja minä ainaskin tykkäsin :).


Omenakääretorttu:

Pohja:
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä leivinjauhe muihin jauhoihin ja sekoita varovasti muna-sokerivaahtoon. Lisää joukkoon kaneli.

Levitä leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin ja paista kauniin ruskeaksi noin 225 asteessa.

Sirottele leivinpaperin päälle hienoa sokeria ja kumoa pohja varovasti päälle. Peitä pohja leivinliinalla ja anna jäähtyä.

Täyte:
  • 1 prk omena-kanelirahkaa
  • omenasosetta
Levitä jäähtyneen pohjan päälle omena-kanelirahka ja sen päälle omenasose.
Kääri kääretorttu rullalle ja anna hetki vetäytyä.

Kääretorttu maistui töissä kuvaustauolla sekä myös kotona kahvin kera. Taidankin leipasta pian seuraavan kääriksen....mielessä onkin yksi klassikko!

Ja hei muistakaahan, että Pauligin sivuilla Makupari -reseptini taistelee pääsystä kymmenen parhaan joukkoon eli äkkiä äänestämään!