sunnuntai, heinäkuuta 15, 2012

Mustikka-murupiirakka

Jostain syystä en ole leiponut pitkään, pitkään aikaan. Ei ole huvittanut, ei ole ollut ideoita ja vaan...jokin väsy. Kaupasta olen ostanut leivonnaisia vaan lähes aina tullut fiilis että noup, olisimpa tehnyt itse. Ainakaan täältä Tuusulasta ei peruskaupoista saa mitään hyvää leipomusta ja kahvila/konditoriasta sitäkin vähemmän :(. Pöh! Mistä saisimme kunnon kahvilan tai leipomon tännekin?

Noh, ei muuta kuin viimoiset marjapussukat pakkasesta kehiin ennen uutta satoa ja päätin tehdä supernopean mustikka-murupiirakan kun pikkumiehellä oli kaveri kylässä. Onkin ollut ihanaa että pikkumiehen kamut tykkäävät leipomuksistani :). Kiitokset ja palautteet tulevat aikasta suoraan, juuri kuten pitääkin!

Mustikka-murupiirakan pohja:
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 125 g sulatettua voita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • purkki kermaviiliä tai rahkaa tai 1 dl piimää tai 1 dl maitoa
Sekoita kaikki ainekset keskenään nuolijan avulla kulhossa.
Täyte ja muruseos:
  • mustikoita
  • 50g voita, 0,5 dl sokeria ja 1 dl vehnäjauhoja
Voitele piirasvuoka voilla.
Nypi murueokseen voi, sokeri ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. 
Lapa vuoan pohjalle taikina, päälle pakastemustikoita maun mukkaan, minä laitoin ehkä noin 3-4 dl. Ripottele päälle muruseos.
Paista noin 180 asteessa kunnes piiras saa kauniin värin ja on kypsä tikulla kokeillen.

Mustikkapiiras maistui pikkumiehelle & kamulle vaniljasoossin kera,  kyytipojaksi isot lasit maitoa.

Aijai, ehkäpä saan jo ensi  viikolla omia mustikoita mökiltä, nam!

8 kommenttia:

  1. Nam, murupiirakka on aina niin hyvää!

    VastaaPoista
  2. Näyttää super herkulliselta, oi nam! :-)

    VastaaPoista
  3. Näyttäpä hyvältä!

    VastaaPoista
  4. Kiitos kaikille :), tämä oli kyllä hyvää. Vielä kun nappaan joskus talteeni äidin murupiirakan ohjeen niin olen onnellinen, lapsuusmakuja :)

    VastaaPoista
  5. Anonyymi10:04 ip.

    Maistuu ja näyttää samalta kuin äidin vanha resepti mikä hävisi jo vuosia sitten. Ihanaa kun voi tehdä tätä piirakkaa taas :) kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  6. Anonyymi9:05 ip.

    oli tosi helppo ja ihan mielettömän hyvä ohje! Kokeilin ja vaihdoin mustikat raparperiin ja lisäksi sekoitin raparpereihin omenamarmeladia, tarjottiin kera vanilijakiisselin ja oli kyllä herkkua!

    VastaaPoista
  7. Anonyymi10:25 ip.

    Ite korvaan melkein kaikissa makeissa taikinoissa 50% jauhoista ruisjauhoilla. Tulee hyvää. Varsinkin mustikan ja puolikan kanssa.

    VastaaPoista