torstaina, lokakuuta 18, 2007

Suklainen puolukkatäytekakku

Vieraakseni saapui tänään pitkäaikainen yhteistyökumppanini ja olin luvannut leipoa hänelle kermakakun. "Vaatimus" oli, että kermaa ei voi olla liikaa.
Kakun paistoin ja täytin jo edellisenä iltana mutta seitsemältä aamulla heräsin koristelemaan kakun.

----------------------------------------------------------------------------
Suklainen puolukkatäytekakku

Pohja:

  • kolmen kananmunan kakkupohja

Täyte:

  • vispikermaa
  • puolukoita
  • valko- ja tummasuklaarouhetta
  • sokeria
  • vaniljasokeria
  • kostutukseen vadelma-limsaa

Pinnalle:

  • puolukoita
  • valko- ja tummasuklaarouhetta

Vatkasin vispikerman vaahdoksi ja sekoitin puoleen annokseen sokrut sekä puolukat ja puoleet sokrut sekä suklaat.

Kostutin alimmaisen kakkupohjan vadelmalimulla ja kauhoin päälle suklaakermaa. Päälle seuraava pohja, kostutus limulla ja päälle puolukkakermaa. Kostutin vielä myös päällimmäisen kerroksen.

Aamulla sivelin kakun päälle reippaasti vispikermaa, ripottelin jäiset puolukat sekä suklaat nättiin riviin ja pursotin kierretähtityllalla erittäin iisit tähdet. Ei ollut aikaa pursotella sen ihmeempiä ;).

----------------------------------------------------------------------------

Tiesin tuttavani rakastavan Lappia, joten puolukat tulivat siitä mieleeni. Kesän marjoja onkin nyt pakkanen pullollaan, kiitos äitini ja anoppini!

Muutenkin puolukan ja suklaan liitto oli erittäin onnistunut! Vieraani santsasikin kakkua pariinkin otteeseen, joten ilmeisen hyvää oli :)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yksinkertaisen tyylikäs kakku ja varmasti erittäin maukas!

Anonyymi kirjoitti...

Hieno kakku, varmasti myös ihanan makuinen =)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Henna ja Vesseli, hyvää oli! Nyt voikin sitten leipoa jo jotain uutta :)

Anonyymi kirjoitti...

Herkullisen näköinen kakku. Puolukka ja suklaa ovat yhdessä todella hyviä, nam. Olisipa päässyt maistelemaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Ebe - kiitos!
Mietin pitkään laitanko puolukkaa kakkuun mutta kerma ja suklaa yhdessä pehmensivät kivasti puolukan kirpakkuutta. Puolukan ansiosta myös kovin kermainen kakku oli yllättävän raikas!
Mulla on nyt jotenkin tuo marjojen ja suklaan yhdistäminen "jäänyt päälle" eli lisää on tiedossa :)