keskiviikkona, syyskuuta 21, 2011

Mehevä omenainen kahvikakku

Meillä oli töissä tiistaina kuvauspäivä. Jenni tuli kuvaamaan meille tarpeellisia tuotekuvia uusiin juttuihin sekä fiiliskuvia myymälästä. Oli ihanaa seurata kuinka ammattilainen kuvaa ja jospa joskus pääsisi vielä oppiin kun ei tämä oma kuvaaminen ole sieltä parhaasta päästä. Mutta siitä haaveillessa :).

Halusin leipoa pitkälle päivälle herkkuja ja teinkin lounaaksi kana-pasta-juustosalaattia (ohjetta tulossa kun sitä ei täältä löytynytkään!) luotto-ohjeellani, tonnikala-chilipasteijoita, omenaista kääretorttua ja tätä mehevää omenaista kahvikakkua. Omenaa oli siis tarjolla kun sitä riittää omasta puusta! Vielä pitäisi lopuista tehdä jotain...kun vaan keksisi mutta ompahan talveksi omppua jos jonkinlaisessa muodossa.
Ohjeeseen sain perusidean Siiliparatiisista mutta muokkasin tietenkin ohjetta, as always :).


Mehevä omenainen kahvikakku:
  • 300 g voita
  • 3 dl fariinisokeria
  • 6 kananmunaa
  • 8 dl vehnäjauhoja (Anni Helena)
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 tl soodaa
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kanelia
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 purkki omena-kanelirahkaa
  • 3 isoa raastettua, kirpeää omenaa (Granny Smith)
  • 1 dl kuohukermaa
Vaahdota huoneenlämpöinen voi sekä fariinisokeri. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen.
Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan. Lisää myös rahka, raastettu omena sekä kuohukerma.
Sekoita nuolijalla tasaiseksi taikinaksi.

Käytä taikinaan oman puusi omenoita, jos ne ovat kirpeitä! Muutoin Granny Smith -lajike toimii hyvin.

Kaada taikina voideltuun (en jauhoittanut vuokaa ja hyvin irtosi!) Nordic Ware:n Kugelhopf vuokaan tai vastaavan kokoiseen ja paista kiertoilmauunissa 175 asteessa noin 50-60 minuuttia. Kokeile välillä cocktail-tikulla kakun kypsyyttä.
Jos pinta alkaa saada väriä liikaa niin laita taiteltu leivinpaperi päälle niin kakku kypsyy sisältä muttei saa väriä enempää.

Anna kakun levähtää vartti ja kumoa.

Nämä Nordic Ware:n vuokiin leivotut kahvikakut on tosi runsaita! Vaikka töissä herkuteltiin niin kotiinkin jäi palanen joka maistui niin kotiväelle kuin pikkumiehen ystäville.

Vinkki! Herkulliset ja näyttävät kahvikakut sopivat juhlapöytään vuoden ympäri, nami! Kun tarjoat kahvikakkua juhlissa niin sihtaa pinnalle tomusokeria.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

oi kun kuulostaakin hyvältä kanapastasalaatti ja entäs sitten tonno-chilipasteijat:reseptiä pikaisesti, kiitos! t. Rida

Terhi kirjoitti...

Hei Rida!

Pasteijoista en muista onko minulla minkäänlaista kuvaa mutta enköhän pian taas leivo niitä, joten reseptiä tulossa!
Kana-pastasalaattiin myöskin.