torstaina, toukokuuta 30, 2019

Helatorstain kakkukahvit

Tänään kahviteltiin ystäväperheen kanssa pitkästä aikaa. Miten se kahvittelukulttuuri onkaan vähän hävinnyt vuosien saatossa? Muistan lapsuudesta kun mentiin aina lauantaina mummolaan kahville, me lapset tosin saatiin porstuasta valita limukorista pullolimsat. Kuka otti päärynää, vadelmaa ja yksi omppulimsaa :)
Niin ja kyläänhän mentiin ihan muuten vaan. Ei sitä soiteltu että ootteko kotona vaan tupsahdettiin oven taakse. Ei nykypäivänä ei. Hyvä jos pari kertaa vuodessa ehtii ystäväperheitä tapaamaan ellei oikein asioikseen järjestä.

Tänään järjestin tai no, ehdotin että olisi kiva nähdä pitkästä aikaa😂.

Kerrankin osasin pitää tarjottavat inhimillisinä; metukka-pasta-juustosalaattia, foccaciaa/patonkia kaupasta, mansikka-kuohuviinikakkua ja raparperipiirakkaa oman pihan sadosta.
Mansikka-kuohuviinikakun valmistuksen aloitin jo eilen, ohjeena edesmenneen ruokatoimittajan ohje jossa pohjan vaihdoin jo toistamiseen sokerikakkupohjaksi. Tällä kertaa vielä gluteenittomaksi.
Päätin myös vuorata kakun reunat mansikan siivuilla, tykkään että tuli näyttävyyttä lisää.
Ruokaisaan salaattiin käytin salamia, paprikaa, Port Salut -juustoa, omenaa, pastaa ja majoneesia sekä mausteita. Salaatinkin tein eilen jotta sai tekeytyä rauhassa.
Aina ennen "juhlia" tykkään myös laittaa tarvittavat astiat valmiiksi, säästyy ylimääräistä aikaa ihan vaan relaamisen joten suosittelen! Nämäkin laitoin eilen valmiiksi niin ja tietty puunasin kaikki aterimet vielä puti puhtaaksi😂 .
Vieraille tarjoilin juomaksi tietenkin kahvia mutta myös kuohuvaa sekä rose Pommacia. Vaaleanpunaisista laseista tietenkin!
Raparperipiirakka oli kauden ensimmäinen, ohje on melkein 30 vuoden takaa ensimmäisestä työpaikasta lukion ohella. Vaihdan vaan marjoja/hedelmiä ja aina tulee hyvä. Kiitos Ismo reseptistä jos ikinä blogiani luetkaan!
Katoin kahvitteluhetken terassillemme, oli niin ihanan lämpöistä ja aurinkoista!
Huomenna ajattelin pitää ihan ansaitun vapaa päivän; ensi viikolla on edessä koko alku viikko töitä Saksassa joten taidan ladata akkuja....ehkä toki vähän miettiä työjuttujakin.
Ihanan aurinkoista Helatorstain iltaa kaikille🌞

Ei kommentteja: