torstaina, maaliskuuta 02, 2023

Voisilmäpullat


On ollut tässä pikkasen haipakkaa, enkä ehtinyt ihan niin paljon postailla reseptejä kuin olisin halunnut. Mutta ihanaa, 🌞sta maaliskuuta.

Tässä taannoin teki mieli pullaa ja nimenomaan voisilmäpullia niin nehän valmistui samalla kun tein peruspullia laskiaiseen. Pullista tuli ihanan pehmosia, kun viimeinkin "uskalsin" jättää kananmunan pois taikinasta. 

Ja muista käyttää huoneenlämpöisiä raaka-aineita, jottei hiiva pelästy ja lakkaa toimimasta😊. 

Voisilmäpullat

Taikina:

 • 5 dl täysmaitoa
 • 50 g tuoretta hiivaa
 • hyppysellinen suolaa
 • 2 dl sokeria
 • noin 13 dl vehnäjauhoja
 • 150 g voita
 • kardemummaa oman maun mukaan
 1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (37 astetta) ja liuota joukkoon hiiva. 
 2. Sulata voi kattilassa.
 3. Lisää taikinaan suola, sokeri ja kardemumma. Pyöräytä yleiskoneessa (taikinakoukulla) muutama kierros, että ainekset sekoittuvat.
 4. Lisää taikinaan jauhoja vähitellen ja anna koneen vaivata taikinaa. Lisää sulatettua voita taikinaan ja sen verran lisää jauhoja, että taikina juuri irtoaa kulhosta. Vaivaa taikinaa koneessa noin kymmenisen minuuttia. Taikina saa olla pehmeää.
 5. Kohota taikinaa vedottomassa paikassa, liinan alla kaksinkertaiseksi.
Jauhojen määrää on jotenkin niin vaikea arvioida, ne kun vaihtelee merkeittäin ja esim. tuoreuden mukaan. Näppituntuma on paras!

Tässä kohtaa voi laittaa uunin lämpiämään noin 225 asteeseen.

Kaavi taikina kulhosta, vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla ja pyöritä taikinasta tasakokoisia pullia.
Kohota vielä liinan alla noin puolisen tuntia.

Täyte:
 • vehnäjauhoja
 • kylmää voita
 • hienoa sokeria
Voiteluun kananmunaa.
 1. Tee kohoneen pullan keskelle peukalolla kuoppa.
 2. Laita kuoppaan pikkuisen vehnäjauhoja, teelusikan kärjellinen.
 3. Laita kuoppaan kylmä voin palanen, koko oman maun mukaisesti😊
 4. Ripottele pinnalle hienoa sokeria
Voitele kananmunalla ja paista uunissa keskitasolla noin 10-15 minuuttia, seuraa paistoa, koska jokainen uuni käyttäytyy omalla tavallaan.

Nauti tuoreeltaan kylmän maidon kanssa. Ai että!

Kiirusta tässä on tosiaan ollut kun olen päivittänyt cv:täni uuteen uskoon, tehnyt hakemuspohjaa, hakenut erilaisia töitä & koulutuspaikkoja, miettinyt yrittäjyyttä ym.  

Ja kotiakin olen "päivitellyt", kun tehtiin vuosikausia tekemättömäksi jääneitä hommia mm. loppuja jalkalistoja, kaakelointia, silikonien vaihtoa, keittiön kaappien ovien fiksailua ym. Oikein hävettää kun miettii miten helppoja hommia vaan eipä tullut tänne muuttaessa tehtyä loppuun.
Ja samaan syssyyn olen laittamassa kotiani, Villa Niittymäkeä myyntiin koska onhan tämä +260 neliötä meille kahdelle vähän himppasen iso😂. Aika ei varmasti ole hyvä, mutta nyt uskon, että välitystoimisto on ainaskin kohillaan. Että saapa nähdä! Ja toisaalta hoppu ei ole mihinkään.

Se ois taas rankka penkkiurheilu viikonloppu edessä ja vielä pitkä viikonloppu, kun miehellä vapaata. Jos vaan kelit sallii niin aiotaan ulkoilla ja tehdä ehkäpä mini-päiväreissu Helsinkiin...niinkin kauas😂.

Kokkailen ja kokkaillaan yhdessä (miten ihanaa se onkaan, kun toinenkin tykkää!) varmasti, joten saapa nähdä jos vaikka jotain herkullista postaankin viikonlopun aikana. Ja minulta saa toki toivoakin reseptejä! Niitä on muutaman välivuoden aikana kertynyt takataskuun aikasta lailla.

Ihanaa torstaita ja melkein viikonlopun alkua juuri Sinulle💗.

Ei kommentteja: