sunnuntaina, marraskuuta 22, 2009

Kinkku-fetapasteijat

Oman blogini päivitykset ovat olleet hieman jäissä muuton ja uuden putiikin rakentamisen vuoksi. Nyt hieman helpottaa tosin Confetin Joulublogi pitää saada vielä pian auki :).

Kotona leipominen on keskittynyt Joulublogin reseptiikan kehittelyyn sekä blogin tuottamiseen mutta näitä kinkku-fetapasteijoita paistoin yhtenä iltana kun suolaisen nälkä yllätti.

Kinkku-fetapasteijat:
  • valmista voitaikinaa
  • kinkkua (itse käytin Ohuen ohutta herkkupalvikinkkua) pikku paloiksi viipaloituna
  • fetajuustoa murustettuna
  • mustapippuria
  • Dijon-sinappia

Anna voitaikinalevyjen sulaa pakkauksen ohjeen mukaisesti ja leikkaa yksi levy kahdeksi palaksi.
Sivele teelusikalla hieman Dijon-sinappia levyn toiselle puolelle, kolmion muotoiselle alustalle.
Nosta päälle kinkkupaloja, murustettua fetaa sekä pyöräytä pippurimyllystä hieman mustapippuria pinnalle.

Sivele sudilla kolmion reunat vedellä, taita toinen puoli päälle ja pistele haarukalla reunat kiinni.
Leikkaa yhdestä voitaikinapalasta pienellä sydän-muotilla koristeet pasteijan pinnalle.
Voitele kananmunalla ja paista noin 200 asteessa kunnen pinta saa väriä.


Pikkupasteijat ovat ihania suolapaloja pikkujouluissa tai aattoiltana. Aaton kinkun jämät voi myös hyvin hyödyntää näihin pasteijoihin ja tarjoilla vaikka uuden vuoden iltana!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Varmasti on ollut kiirettä sinulla kaikkien uusien juttujen kanssa. Pakko nostaa hattua!
Mietin juuri mitä suolapalaa illaksi tekisi ja taidan ottaa tämän ohjeen heti testaukseen.
Kiitti jälleen.
Päivi

Anonyymi kirjoitti...

Oooh. Pakko kokeilla!

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyviä ja helppoja :) Paljon makua.