keskiviikkona, toukokuuta 01, 2013

Vappu 2013

Vappu on kyllä kevään ihanin juhla! Vaikka sää ei aina suosi niin mieli on ihanan kuplivan keväinen, vai mitä?
Minä päätin pitää vapaapäivän vappuaattona jotta ehtisin siivoilla, pyykkäillä & kokkailla. Heräsin jo ennen kahdeksaa ja puoli kymmeneltä koti oli puunattu & koristeltu.
Päädyin sävyissä ihanan keväisiin limen vihreään sekä pinkkiin. Aika tuttu väriyhdistelmä vai mitä ;).
Kävin aikani itseni kanssa keskustelua pöytäliinasta sekä astioista. Olisin nii-in halunnut kattaa ihanat Keep Calm & -kertisastiat pöytään mutta päädyin kuitenkin ihan normiastioihin. Nuo kertisastiat sopii kyllä helppoon buffameininkiin, lastenjuhliin sekä piknikkiin. 
Pöytäliinaksi otin kuitenkin limen vihreän muoviliinan, niin helppoa vetää vaan koko liina roskiin sotkuineen päivineen ja sitähän syntyy...niin aikuisilta kuin pilteiltäkin :)


Polkadot-kuosi sopi minusta juurikin tähän vappumeininkiin!
Mies toi vielä ihanan vappuisen kukkakimpun pöytään. Pinkkiä tietenkin :).





Vieraaksemme saapui ystäväni perheineen ja halusin tarjoilla kokin tervehdyksen. Annoslusikassa carpaccio. Voi kun olisi ollut vielä rucolaa koristeeksi...
Aijai, olipas hyvää ihanan kylmän Proseccon kera jolla avasimme Vapun!
Kokin tervehdys on aina ihana yllätys, siksi se on myös ihana valmistaa. Harmillista siinä on vaan aina se, että suupala on niin hyvä että sitä tahtoisi lisää. Ja siitähän onkin kysymys!

Minä suunnittelin Vappumenun johon ystäväni toi omat annoksensa. Halusin pitää menun supersimppelinä, perusherkkuna koska joka Vappu olen tehnyt ruokaa liikaa. Vähän mietitytti mutta menumme näytti tältä:

- perunasalaatti
- Niinan aurinkokuivattu tomaatti-basilika-mozzarellasalaatti
- Niinan juustopiirakka
- uuden sadon perunoista lohkoperunat kuorrukkeella
- kanavartaat
- paistetut prinssinakit
- pikkulihapullat
- pikkupizzat
- foccacia
- aioli
- tsatsiki
- erilaisia chilisoosseja sekä savuvalkosipulia
Ystävän valmistama salaatti oli superhyvää! Ja minipizzat hävisivät lapsosten suihin...
...uuden sadon potut, vaikkakin aurinkomailta, maistuivat kyllä ihanan rapeikse paistettuina. Käytän perunakuorrutejauhetta joka on kyllä yksi suosikkini. Kaikki maut samassa pussissa ja potuista tulee ihanan rapsakoita!
Lihapullat pyöritin minikokoisiksi kuten aina juhlissa ja maustoin taikinan savuvalkosipulisoossilla jota ostin Lähiruoka & Luomu-messuilta. Ihan parhaita soosseja....postausta tulossa näistä!
Ja foccaciaa tein ihan tunteella ja sehän se riitti. Ihanan kuohkeaa, mureaa ja öljyistä. Juuri kuin olla pittää!
Enempäänsä kuvia en ehtinyt nappailla kun oli "pakko" herkutella kaikkea lämpösenä.

Herkkuja oli kerrankin juuri sopivasti ja Vappubrunssilla meni ne viimoisetkin. Reseptejä muutamista herkuista on tulossa, sopivatkin juuri kevään juhliin.

Onhan ollut ihana Vappu! Tänään korkattiin jo terassikausi, ihan omalla terassilla :).
Niin ja vaikka menu oli simppeli, se oli just hyvä ja sopivan kokoinen. Klara Vappen!

1 kommentti:

Minka kirjoitti...

Nams! Tosi herkullisen näköistä ja kaunis kattaus :-) Nyt alkoi tehdä ihan hirveästi mieli mozzarellasalaattia.. :D