sunnuntaina, huhtikuuta 13, 2014

Palmusunnuntain vohvelikestit

Ihanaa palmusunnuntaita kosteahkosta ilmasta huolimatta! 
Meillä päivä on sujunut kirpputoreja kierrellen, virpojia palkiten, perheen miehillä aluerunkosarjan sijoituspelissä ja minulla vohveleita paistaen ja pastataikinaa vääntäen. Illalla nimmittäin herkutellaan lasagnella ja itsehän ne lasagnelevyt täytyy tehdä....ihan parhaita ikinä!
Ennen ihanan helppoa vohveliohjetta kurkistus keväiseen kotiimme ja siihen keltaiseen seinään.
Jos ei jo kuvista ole käynyt ilmi niin rakastan sitruunakeltaista ja se tosiaan nousi nyt kevään sisustusväriksi ja saa olla alkukesään saakka kotona. Myös narsisseihin sekä tulppaaneihin minulla on heikkous. Niitä ei voi olla kotona sekä ulkona liikaa, eihän?
Ja se seinä.
Pitkään mietin että rohkenenko noin isoa pintaa maalata sitruunankeltaisella vaan rohkaistuin. Ainahan sen saa takaisin valkoiseksi.
Mutta olihan hankalaa löytää tarpeeksi kirkkaan keltaista! Tikkurilalta ei löytynyt mutta lopulta Teknokselta löytyi oikean kirkas sävy.

Kun olin maalannut seinän iski pienoinen pakokauhu että mitä tuli tehtyä mutta jo seuraavana aamuna kun aurinko paistoi kaikista ikkunoista sisään, oli valinta niin oikea. Ei voi kun hymyillä kun tilaan astuu!

Päivällä siivoskelin hieman samalla kun ovikello pimputti vähän väliä ja palkitsin ihania virpojia jotka ilahduttivat vitsoillaan.
Sain muuten aivan ihastuttavan Alessi Tower-mittasetin lahjaksi ystäviltä. Aivan ihana vaan pelkään kyllä että posliiniset kupit kyllä särkyvät ennemmin kuin huomaankaan....
No niin ja ne vohvelit. Päätin paistaa vohveleita läjän pelistä kotiutuville miehille. Hankin taannoin tuommoisen vähän isomman vohveliraudan ja on kyllä ollut huippu käytössä! Meillä vohvelit on kyllä suurta herkkua ja luvattoman vähän niitä on tullut paistettua vaikka loppupeleissä on nopsaa ja helppoa.
Paistetaanko teillä vohveleita?
Ja siis vohvelithan sopivat niin Vappujuhlaan, lastenjuhliin kuin aikuisten suolaiseksi herkuksi esim. syksyllä rapukaudella.

No, se resepti!
Helpot vohvelit: 

  • 6 kananmunaa
  • 8 dl punaista maitoa
  • 2 dl vichyä
  • 100 g voita sulatettuna
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl vaniljasokeria (vain makeisiin vohveleihin!)
Paistoon:
  • voita
Sekoita kaikki taikinan ainekset, paitsi vichy, keskenään vispilän avulla. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia, minä annoin turvota tunnin. Lisää vichy.

Vinkki! Lisää vaniljasokeria jos tarjoat makeita vohveleita. Suolaisina tarjottaviin ei kannata lisätä vaniljasokeria.

Voitele kuuma vohvelirauta kevyesti voilla ja kaada taikinaa. Paista kunnes pinta on saanut kullankeltaisen värin.

Tarjoile heti sokerin, hillon tai tuoreiden marjojen kera.
Nam, mikä pino!

Herkullista palmusunnuntain jatkoa, minä alan kokkaamaan lasagnea!

Ei kommentteja: