perjantaina, toukokuuta 16, 2014

Herkkua arkeen - täytetty patonki!

Meillä päivät venyvät töissä ja arki-iltoina eikä arki-iltoina varsinkaan jaksa aina kokata. Pikkumiehen treenitkin vievät muutaman illan viikossa joten todellakin saa miettiä että mihin aikaan minäkin iltana kokataan ja mitä.

Yhdeksi suosikiksi on noussut vuosien saatossa täytetyt patongit. Ja välillä niihin iskee himo kuten minulla just nyt, voisin syödä joka ilta!...oon syönykin, uuuh :)

Näitä täytettyjä patonkeja voit valmistaa niin vähän jo vanhentuneesta patongista kuin tuoreesta mutta meidän makuun on pehmeämpi patonki ja semmonen tuore, ei niinkään kovakuorinen. Ja väliinhän voi laittaa mitä sattuu löytymään jääkaapista; kananfilettä, pihvin- tai possun jämäfileitä tai grillattua tofua jos liha ei sovi.
Täytetty patonki kahdelle:

  • vehnäpatonki
  • 3 siivua Valion Aamupala raikas-juustoa
  • 4 siivua per patonki Atrian ohuen ohut leikkelettä; konjakki, herkku palvikinkku, pippurikinkku
  • keltasipulin siivuja, semmosia ohuen ohuita
  • herkkukurkun siivuja
  • jääsalaattia
  • Hellman's majoneesia
  • Saarioisen Rhode Island -salaatinkastiketta
Aseta uunisi lämpiämään noin 200 asteeseen ja se ritilä sinne yläosaan. Ja laitas ihan alaosaan pelti leivinpaperilla koska patongeista valuu aina joko juusto tai soossi. Vältät sen pesurumban :)

Leikkaa patonki puoleksi ja patongin palat halki niin että alaosa jää kiinni.
Levitä pohjalle majoneesia tai niin kuin mieheni, tulista soossia...tämä siis optio :).

Leikkaa aamupalajuustot vinottain kolmioiksi ja asettele kolme siivua per patonki majoneesin päälle.
Päälle jääsalaatin siivuja.

On muuten tässä vaiheessa pakko todeta että ompa harmi että noita Atrian ohuen ohuita herkku palvikinkun tai pippurikinkun siivuja ei ainakaan täällä Tuusula-Kerava-Järvenpää-Jumbo/Vantaa saa juurikaan koskaan. Ihan suru koska maku on minun mieleeni ja siivun paksuus/ohuus soveltuu niin moneen suolaiseen leivonnaiseen.

No, jatketaan eli sitten päälle oman maun mukaan siivuja kinkusta sekä sipulista & herkkukurkun siivuista.
Päälle reilu pursotus kastiketta.
Paina patonki kiinni ja aseta uuniritälän päälle. Anna lämmetä noin 5 minuuttia.

Syö heti!

Ihanaa! Ja kokeile vaihtaa soosseja, proteiinia jne. makusi mukaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Kerroppa kauppiaalle toiveesi/tarpeesi saada tuota kinkkua, varmasti tilaa kun tietää että joku sitä kaipaa ;)

Terveisin: Kauppiaan rouva :)