torstaina, toukokuuta 04, 2023

Ylioppilasjuhla -seisova herkkupöytä

Poikani Yo-juhlia vietettiin jo viime toukokuussa mutta nyt onkin sopiva aika tehdä postaus.
Tällä kertaa en leiponut ja valmistanut kaikkea yksin, kuten rippijuhlissa, vaan tilasin osan valmiina. Näin sain itsekin nauttia päivästä vaikka aikaa kuluikin keittiössä.
Kahvi- ja ruoka-astiat ostin tällä kertaa Ikeasta, vuokraukseen heräsin liian myöhään. Edullisesti astioita kyllä sain Ikeasta kun suunnittelin hyvin kaiken. Mikään ei satu silmääni niin kuin täysin eriparit astiat, jotain punaista lankaa täytyy esillelaitossa olla. Tosin nyt sitten mietin mitä niillä Ikean astioilla tekisi😅.
Järjestin juhlat kotonani ja olihan sitä taas jos jonkinlaista herkkua tarjolla. Tarjolla oli:

 • Mansikkakakkua
 • Tiikerikakkua
 • Pikkuleipiä
 • Mokkapaloja
 • Maisemakahvilan omenapiirakkaa
 • Kinkkuvoileipäkakkua
 • Minicroisantteja ja -pasteijoita
 • Kana-pastasalaattia
 • Vihreää salaattia ja salaatinkastikkeita
 • Savustettua lohta
 • Kylmäsavulohta
 • Palvattua possua ja omenasosetta
 • Juustotarjotin
 • Makeisia ja sipsejä
 • Mehua, limua, kuohuviiniä (myös 0%), olutta ja lonkeroa
Kaikki tarjottavat toteutin niin, että poika sai toivoa mitä haluaa ja sitten siihen päälle ideoin itse.
Kattauksen väreiksi valitsin valkoisen, kevään vihreän sekä koivun sävyt rippijuhlan mukaisesti sekä vähän kultaa.
Paperiset lyyra-koristeet ostin ihan marketista, samoin kuin kullan sävyisen serpentiinin, puiset koristeet tilasin Olen loistava.fi verkkokaupasta ja painetut servetit Juhlax verkkokaupasta. Molemmissa toimitus oli nopeaa ja tuotteet saapuivat hyvin pakattuna ja ehjinä.
Pojan yksi toive oli mokkapalat, ne tilasin kakkujen tekijältä ja maisemakahvilan omenapiirakan leipoi äitini.
Poika toivoi myös lusikkaleipiä ja hänen suosikkejaan Ässiä. Nekin tilasin kakun tekijältä.
Tulostin muuten paikkakortteihin kaikkien tarjottavien nimet. Ruokarajoitteisia ei vieraissa ollut mutta kaikki tarjottavat oli laktoosittomia.

Kinkkuvoileipäkakku oli hurjan iso, näitä olisi yksi riittänyt. mutta tilasin kaksi😇. Jäipähän itselle syötävää😂.
Poika halusi välttämättä, että tarjolla oli myös minikokoisia pasteijoita ja croisantteja, joten niitä oli myös paistettava.
Kana-pastasalaatin tein itse, se onkin ollut aina takuuvarma suosikki juhlissa! Vihreän salaatin koristelin syötävillä orvokeilla. Aivan ihania😍.

Isäni savusti lohta ja sitä tarjoilin kylmänä ja lämpimänä.
Äiti ja isä toivat Kajaanista mukanaan palvattua possua ja sen kaveriksi tarjosin oman puun omenoista tehtyä omenasosetta.
Kokosin itse juustotarjottimen mm. Jukolan juustoista ja seurana sinihomejuustoa sekä erilaisia leikkeleitä. Tämä vati tyhjeni myös aika pikavauhtia! Aito cheddarit on kyllä meidän suosikkeja, jääkaapista löytyy aina ainakin yksi paketillinen.

Kokosin astiat kauniisti eri pöytään ja juomapöydän vielä erillisen senkin päälle. Näin vierailla oli hyvin tilaa, eikä tarjoilupöytään syntynyt hässäkkää. No, eipä siinä hirveästi olisi ollut tilaakaan😅

Pojan lempiherkkuja; Pringlesejä ja Oreoita olin tilannut laivalta pikkupurkkeina ja myös ne tekivät kauppansa nuorten kesken.
Tuoreita kukkia minulla oli tietenkin useana kimppuna tarjoilupöydillä ja muutoin käytimme koivun kauniita oksia teeman mukaisesti.

Yo-juhlat olivat ihanan lämminhenkiset oman suvun ja ystävien kesken. Tarjottavaa jäi, kuten yleensäkin minun juhlista mutta pakkailin näitä sitten sukulaisille kotimatkalle mukaan.

Ikimuistoinen päivä äidille, nyt meitä lakkipäitä on kaksi!

1 kommentti:

Sirkku kirjoitti...

Huomasinpa, että tuo vihreä voileipäkakun reunus tekee kakusta ryhdikkään ja korostaa kivasti päälikoristeita. Itselläkin mietinnässä lakkiaistarjoilut, mutta joudun laittamaan tuhdin ruuan tarjoilujen perustaksi, kun useat vieraat (omaa perhettä kaikki), tulevat pitkästä matkasta. Porkkanakakku on ylioppilaan ehdoton toive...