lauantaina, toukokuuta 10, 2014

Herkkulasagne vol.2, itse tehtyä pastaa ei voita mikään!

Parin viikon välein on pakko tehdä lasagnea. Ja nykyisin vain tuorepastasta ja vielä tarkemmin; omasta tuorepastasta. Kerran kun on tehnyt pastalevyt itse, ei pysty palaamaan edes kaupan tuorelevyihin.
Arkena ei jauhelihasoossin kanssa ehdi hifistelemään kuten joskus pitkän kaavan mukaan vaan mennään vähän helpommalla ja pakko myöntää että maussa ei kyllä jäädä yhtään paitsi. Ehkä parempaakin :)

Pastataikinan tein upeista Italialaisista pastajauhoista joista en kyllä luovu enää. Näitä pitää olla aina kaapissa! Ja näitähän ostin Hella & Herkku-kaupasta. Ja pitänee lähteä ihan kohta hamstrausreissulle :)
Kastikkeet taas pyöräytin kohtuu nopsaan ja joihin olen tottunut. Reseptiä en enää tarvitse ja monestikin tulee heitettyä joukkoon vähän nahistuneet basilikat tai kuivat parmesaanijuuston kannat.
Juustoina suosin nykyään Valion emmental- ja mozzarellaraastetta, molemmat pussit uppoaa sekoitettuna toisiinsa niin kastikkeeseen kuin lasagnen päälle.
Pastataikinan voi tehdä hyvin jo edellisenä iltana tai vaikka aamulla. Ei mene oikeesti kuin vartti!

Pastataikina:

  • 4,5 dl pastajauhoja ("00" jauhoja)
  • 3 kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • tarvittaessa vettä 
Tee jauhoista keko leivinalustalle ja paina kekoon kuoppa. 
Riko kuoppaan kananmunat ja ripauta hieman suolaa joukkoon.

Työstä taikinaa käsin kunnes taikinasta muotoutuu pallo. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää ripaus vettä. 
Taikina on hyvä kun se irtoaa niin pöydästä kuin käsistä.

Kääri taikina kelmuun ja anna levätä vähintään tunti.

Pastataikinan voi toki tehdä ilman kananmuniakin mutta minä vaan satun tykkäämään!

Käytä pastan teossa samoja jauhoja jottei pastalevyt tartu toisiinsa kiinni.
Voitele vuoka, varsinkin jos käytät emalisia tai lasisia.
Kuten olet varmaan huomannut minun sydämessäni ovat Finellin vanhat vuoat ja niitähän löytyykin jo eri sävyissä sekä erilaisissa muodoissa & koossa.

Lasagneen ensin pohjalle jauhelihakastiketta, pastalevyjä, juustokastiketta ja sama uudelleen.
Pinnalle emmental-mozzarellaraastetta. Sopivan suolainen & täyteläinen mutta myös pehmeä.
Paista noin 180 asteessa kunnes tikulla kokeillen tuntuu kypsältä.
Pastalevyt saavat olla napakat ja anna lasagnen vetäytyä noin 10 minuuttia folion alla.

Nauti hyvän salaatin ja punaviinin kera.
Tosiaan, helppoa ja superhyvää myös arkena jos teet aamulla ennen töihin lähtöä pastataikinan oottelemaan!

Meillä pikkumies ei niin välitä lasagnesta vaan kun olen alkanut tekemään omista pastalevyistä niin johan maistuu! Kokeilepa!

1 kommentti:

Kirsi kirjoitti...

Voih, miten herkullista lasagnea! Tuo itsetehty pasta on varmasti sata kertaa parempaa kuin kaupan!