maanantaina, helmikuuta 16, 2015

Kotijuusto-lakkapiiras

Ilokseni pääsin mukaan kehittelemään reseptejä Valion Eila® Kotijuustolle joka itse asiassa on minulle ihan uusi tuttavuus. 
Valio uudisti kotijuuston ja uudistunut Valion Eila® kotijuusto on mietoa ja kevyttä, rasvaa vain 9%. Aikaisemmin tuote on ollut Hyla mutta nyt helmikuusta eteenpäin laktoositon. Meillä ei onneksi laktoosin kanssa ole ongelmia mutta monelle allergikolle taatusti loistouutinen!
Ja pitihän minun heti kipaista kauppaan ostamaan kotijuustoa ja maistelemaan ihan semmoisenaan jotta reseptinystyräni saivat vauhtia. Minusta maku oli sekoitus mozzarellaa ja grillijuustoa.

Halusin ehdottomasti kokeilla kotijuustoa leivonnassa ja hetken mietin minkä kanssa juusto sopii. Maistoin pensasmustikan kanssa mutta combo oli liian mieto. Kunnes tajusin. Lakka, tuo marjojen kuningatar olisi täydellinen kumppani kotijuustolle. Ja minullahan sattui olemaan täydellisiä yksilöitä pakkasessa, poikani Lapin soilta poimimia.
KOTIJUUSTO-LAKKAPIIRAS:

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruokokidesokeria
  • 1 kananmuna
  • 70 g voita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 prk kermaviiliä
  • lakkoja
  • 1/2 pakettia Valion Eila® kotijuustoa
Valmiin piirakan pinnalle:
  • valkosuklaata
  • lakkalikööriä
Pilko Valion Eila® kotijuusto pieniksi kuutioiksi. Sulata voi.
Sekoita kaikki ainekset nuolijalla varovasti sekaisin.

Lapa taikina pieniin piirasvuokiin.
Jos haluat isomman piirakan, tuplaa annos.
Paista piirakat 190 asteessa, noin 10-15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä välillä cocktailtikulla.

Anna piirakoiden jäähtyä hetki. Sulata valkosuklaa ja pursota pinnalle, halutessasi valuta vielä piirakan pinnalle 1 tl lakkalikööriä / yksi pieni piirakka.
Nauti lämpöisinä vuoasta lusikoiden.

Pakko myöntää että kotijuuston ja lakan liitto oli loistava! Parin viikon päästä kokkailen jälleen kotijuustosta ja katsotaan miten se taipuu avokadon kanssa salsaksi ;)
Ihanan herkullisia reseptejä löydät myös Blogiringin blogeista; Prinsessakeittiö, Pumpkin Jam, Andalusianan auringossa, Kaikki äitini reseptit ja Kokit ja potit.

Ps. Minä söin loput lakat ihan pelkän kotijuuston kera ja lorautin pinnalle vaahterasiirappia. Toimii!
Yhteistyössä Valio

3 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Nam . Ja ihanan helppoa...sekoita kaikki aineet nuolijalla... tykkään. Lakat vaan puuttuu.

Nanna kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Terhi kirjoitti...

Nann, kiitos. Mä tykkään myös helpoista resepteistä, joten nuolija on paras ystäväni :D. Nämä oli kyllä tosi hyviä ja hävisi nopeasti parempiin suihin :). Pikkumies toi minulle viime kesän lapin reissulta monta pussukkaa lakkoja….ai-ai, niin hyviä!