maanantaina, marraskuuta 20, 2017

Tuomela residence pikkujoulut

Ystävien kesken ollaan vietetty Halloween-juhlia jo varmaan seitsemän kertaa, ensimmäisen ystäväperheen kanssa jo 10 vuotta sitten ja sitten monta, joku vuosi jäi työmatkojen vuoksi juhlimatta mutta sitten alkoi se kaikkien asuihin panostus Ovelle astuu vuonna 2014 tämä hahmo miten tästä nyt etenet, mitä nyt sitten keksit? Mutta eipä se mielikuvitus loppunut kun seuraavana vuonna oli kultamunaa, uhria ja mm. maahanmuuttajaa. Ai niin ja pölypallo 😂 
Ja viime vuodesta en blogannutkaan koska tilanne oli mikä oli.

Ja jotenkin nyt tänä vuonna tuntui että minun osalta, partykauppiaanakin halloween oli eletty ennen kuin se tulikaan mutta siihen varmasti vaikutti se kun en ollut varastolla & päämyymälässä.
Kun tämä on ollut niin pitkä traditio meidän ystäväperheiden kesken niin olipa omituinen sattuma että saimme kutsun Brittien Cake Masters Awards gaalaan ja peruimme Halloween partyt. Tuosta kakkuilijoiden Oscar-gaalasta juttua myöhemmin 😄.

Ja niin, kun niin harvoin näemme ruuhkavuosina tällä yhteen hitsatulla kokoonpanolla niin pikkujoulut oli juuri se oikea ratkaisu tähän paikkkaan. Nyyttäri-meiningillä, jokainen toi ruokaa & juomaa.

Kattauksesta ja juhlatilan somistuksesta vastaan aina minä. I wonder 😜. 
Kun ollaan party-alalla niin sen pitää näkyäkin. Suosin kattauksessa tietenkin aina alan parhaiden tuottajien tuotteita enkä säikähdä siitä että kristallin, Iittalan ym. joukossa on kertakäyttö- ja paperikattausta.

Meidän pieni juhlapiiri on pieni vaan kun siinä syödään jos jonkinlaista sorttia niin mm. upeat kertislautaset on aivan bueno! Tietenkin riippuu tarjottavasta.....fingerfood, tapas, meze-tyyppiset toimii!

Aah, ja kodin somistus. Siihen hurahtaa aina helposti edellinen päivä. Tilaan heliumpallot etukäteen omasta kaupastani Tuusulasta. Nämä pallerot olivat ensin kolmessa eri kimpussa mutta kun vein ne autoon niin nehän meni aivan solmuun....joten kotona yritin niitä selvittää mutta eipä kestänyt hermo. Mies sanoi että narut poikki ja kattoon. WAU, hälläkin välähtää ja tuli kyllä upea somistus.
Kurkkausta keittiööni piti tulla mutta kuvien laatu oli jotain aivan aliarvioista ja jostain syystä en saa kännykästäni nyt kuvia siirrettyä. Mutta ehkäpä kurkkaamme kotiini vielä piakkoin!

Amusen piti olla pieni keittiöni tervehdys mutta tämähän käy jo alkupalasta. Hups!
Kylmä myskikurpitsakeitto, chili-valkosipulikatkaravut ja rapea leipä.
Alkupalana pikkujouluissa ystäväni tekemää aasialaista avokado-rapuhässäkkää, hummusta sekä minun chorizo-mozzarella-tomaattihässäkkää myös....miten näitä nyt nimeämään kun raaka-aineita on niin monta.  Ja näitä uunissa rapsakoituneiden crostineiden päälle 👏
Alkupalon keskellä pikkujoulujen kruunu oli kanakebab ja ohje blogissa.
Näitä iltamia ollaan järjestetty mun toimesta aina kaksi kertaa vuodessa - kerran kotona ja kerran mökillä. Ja pitihän meillä olla vielä vähän photoboothia 😅

Tää ilmatäytteinen kehyspallo oli kyllä pikkujoulujen huipennus....kyllä sitä mallattiin nassuja kuvaan 😅. Moni otti myös mm. joulukorttikuvia - mikä idea!
Ja niin kuin kaikki kiva päättyy niin päättyy myös pikkujoulut. Jälkkäriksi olin tehnyt vadelma-mascarponemoussen, tuoreita vadelmia ja Amaretti-keksejä. Ja juhlissa voi ihan helposti olla kristallin sekä lasin keskellä kertakäyttökattausta sekä kovamuovisia astioita. Suosittelen!
Ja nämä mini-joulutortut vei kyllä suosion! Yksi torttulevy puoliksi ja sitten se puolikas neljään osaan.
Viillot ja hilloa. Mutta ompahan näprääminen saada torttuset kiinni vaan niin ne kauniisti paistui uunissa. Osassa torttuhilloa ja osassa oman pihan omppuloista tehtyä omenahilloa. Päällä lumijauhetta.
Huh, pikkujoulut on aina kivat mutta kun oma teini jo liian vanha joulupukkiin niin ikävähän tässä itellä tulee.
Onneksi meidän pikkujouluihin eksyi joulupukki jolla oli tosin kiiren pohjoseen....mutta miksi prinsessa on niin lähellä 😂
Ja minun ystäväpoppooni, niin monen vuoden ja niin monen juhlan takaa. We rules 💖
Enkä tiiä, oisko hullumpaa jättää jatkossa Halloweenit väliin ja vaan pikkujouluilla 😁


Ei kommentteja: