tiistaina, tammikuuta 09, 2018

Tiikerikakku ja tammikuun alun tunnelmia

Sisko ja sen mies oli kyläilemässä ja tuli puhetta tiikerikakusta. Heillä ei tästä retrokahvikakusta olleet kovin hääppöiset kokemukset erinäisistä syistä joten päätin leipoa heille täydellisen.
Valitsin Nordic Waren Heritage-kahvikakkuvuoan joka on yksi suosikeistani.
Tiikerikakku
  • 300 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria (ei pakko)
Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen ja ota vuoka esille. Jos käytät pinnoitettua vuokaa, sitä ei tarvitse voidella eikä jauhottaa. Itse en ole ikinä niin tehnyt ja kahvikakku lähtee upeasti irti ja pinta on siisti. 

Vaahdota sähkövispilällä tai yleiskoneella huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää kuohukerma.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja sekoita voi-sokerivaahtoon hissukseen vatkaten.

Ota taikinasta 2/3 osaa erilleen ja sekoita 1/3 osan joukkoon siivilöity tumma kaakaujauhe.

Lapa kahvikakkuvuokaan puolet vaaleasta taikinasta, sitten tummempi taikina ja päälle vielä vaalea taikina.
Ota haarukka ja nostele sieltä täältä tehden kahdeksikko ja ylös. Näin saat ihanat tiikeriraidat kakulle.

Paista noin 40 minuuttia, kokeile tikulla ja laske lämpöä hieman jos kahvikakku ei ole vielä valmis ja tummuu päältä. Vinkkinä voit myös laittaa leivinpaperin kahvikakun päälle laskematta lämpötilaa, näin pinta ei tummu mutta kahvikakku kypsyy.

Tämä retroakin retrompi kahvikakku on kyllä meidän perheen suosikki ja kuohukerman avulla siitä tulee super mehevä! Eikä jäänyt palaakaan😂.

Sain nämä ihanat ruusut jouluaaton aattona joulupöytään ja olen yhden kerran vaihtanut niille veden, imupintaa en ole leikannut kertaakaan....ja ne vaan jaksaa kukoistaa😲....onko nämä jotain säteiletyttejä ruusuja vai mitä? Reilun kaupan ruusuja sain mutta kyllähän jaksavat olla kauniita. Nyt ehkä on hieman havaittavissa tummumista joten nuupahtanevat piakkoin.
Tein siskolle ja sen miehelle hedelmäsalaattia vaan niinhän se unohtui ulkoterassille kun oli niin paljon syötävää ja käytiin mm. Helsingissä syömässä.
Säilykehedelmiä omassa mehussa, banaania, greippiä ja appelsiinia. Kylkeen mascarponevaahto.
Maistui kyllä tänään välipalana tosin mascarponevaahtoa jäi, joten huomenna on varmaankin keiteltävä kiisseliä jos pakkasesta löytyy marjoja.

Ihanan Barokki-jälkiruoka-astiaston sain anopilta toissa jouluna ja olen kyllä tykännyt😍. Jotenkin nämä vanhat lasiastiat on vaan niin lähellä sydäntä. Tykkäätkö sinä keräätkö jotain erityistä?

Ei kommentteja: