tiistaina, maaliskuuta 06, 2018

Kotisali- ja salaatti

Me muutettiin meidän nykyiseen kotiin about seittemän vuotta sitten....se oli kesää silloin.
Muistan, että oltiin käyty katsomassa samaa taloa silloin nelisen vuotta sitten ja että josko oltaisiin laitettu Confetti talon alakertaan, tilaa kun olisi ollut. Onneksi ei tehty niin.

Asuttiin ennen tätä Tuusulan Rantatiellä kulttuurimaisemissa pienessä paritalossa ja hinku oli omakotitaloon. Sanoin miehelle että nyt me tarvitaan sitä tilaa, lapsen kamut lähelle (meidän lähellä kun sillon ei asunut ketään lapsen koulukamuja eikä muitakaan samanikäisiä) vaikkakin asuttiin alle kilometrin päässä alakoulusta.  Me, minä - haluttiin tilaa kun sillonhan sitä tarvisee kun se päiväkoti-alakoulu-harrastukset-yläkoulu rumba on päällä, eikö niin? Ja vain yksi lapsi. No other words needed, right.

Yks kaunis päivä tämä meidän koti tuli myyntiin. Olin lähdössä miehen kanssa messumatkalle ja niinhän siinä kävi että mies läks yksin. Kyllä äitini hämmentyi kun tulin siitä silloisen paritalon yläkerran makkarista alas ja sanoin että "en voinut lähteä. Pakko jättää tarjous talosta"....äitini oli kyllä aikasta pöllämystynyt mutta ymmärsi. Kai.
Silloin asuntokauppa oli todella kuumaa, hyvät talot meni nopsaan ja taistelimme toisen perheen kanssa tästä talosta mutta voitimme! Hiphurraa!

Aluksi uusimme keittiön, josta voisinkin postata uudestaan. Maalasin kodin seinät ja teimme pieniä juttuja mutta yhden kodin parhaista teimme jo heti alussa, pienimuotoisena silloin mutta nyt viime syksynä laajensimme. Kotikuntosalin.

Meillä on molemmilla vahva kuntosalitreenitausta ja mies nyt enemmän innostui muutoksen myötä, minulla hermokivut estää vaikka yritän välillä käydä jotakin tekemässä.
Meillä oli alakerrassa, joka on siis maan alla, kaksi makuuhuonetta (toinen oli siis kuntosalina ja toinen vierashuoneena) ja päätimme että puretaan väliseinä pois että saadaan tilaa. Meillä ei käy niin paljon vieraita yökylässä ettäkö emme voi majoittaa heitä muualle kotiin.

Väliseinä purettiin, seinät maalattiin ja lattiaan asennettiin tumman harmaa vinyylilattia.
Kuntopyörä ja juoksumatto ostettiin käytettynä muistaakseni Tori.fi:stä, superhyvä monitoimilaite joskus about 5 vuotta sitten Messukeskuksen joltain messuilta näytekappaleena ja muut mies tilasi GoFitness -kaupasta.
Tilaa on noin 20 neliötä, siltikin vetää ahtaaksi mutta kaksi mahtuu treenaamaan samaan aikaan. Vielä kaipaan tilaan isoa peiliä sekä viherkasveja....toki myös valaistus kaipaa uusintaa kun ei ole kuin yksi pikkuruinen ikkuna.
Kattoon mies laittoi akustiikkalevyjä ja toimii! Ei kaiu enää samalla tavalla kuin ennen.
Mun lempparilaite, pysty jalkaprässi. Tekee reisille ja pepulle hyvää😁.
Parhautta on että treenin jälkeen ei tarvitse lähteä minnekään. Sauna on aina valmis ja suihkuun. Ihan parasta! Ja treenin jälkeen hyvä sapuska....

...meidän suosikiksi on nyt yltänyt tämmönen kotisalaatti. Siellä on vähän kaikkea ja kaikki sekaisin.
Tässä oli pinaattia, rucolaa, avokadoa, saksanpähkinää, keitettyä punajuurta, cheddaria...oliiviöljyä.
Ja Cheddar napuja kylkeen. Näillä voi aina täydentää salaattia....tai napsia suuhun😃.

Toinen lempihuoneeni on leffahuone, siellä katsonkin sarjoja ja leffoja lähes joka päivä. Siitä juttua ehkä myöhemmin.
Katselen asuntoilmoituksia kyllä edelleen, se on vaan jäänyt päälle että pitää kurkkia alueen hintatasoa sekä asuntoja. Välillä saa vinkkejä oman kodin sisustukseenkin. Ja tuleehan se ehkä aika kun teini lentää pesästä ja tämä jää meille auttamatta liian isoksi mutta siihen on vielä onneksi aikaa😀.

Vielä olisi paljonkin kotona tehtävää, maalaushommia jne. joten jospa kevätaurinko antaa puhtia kun tätä aikaa nyt on😇. Mikä on sinun kodin paras huone?

2 kommenttia:

Heli Toivonen kirjoitti...

Moikka!
Aloin etsimään juustokakun (oikeaa amerikkalaista) ohjetta, muistin että Terhiltä löytyy. Olitkin postannut kotikuntosalista, ja arvaa tuliko kateelliseksi, no tulin! Olen monesti haaveillut miten kätevää olisi jos olisi oma sali, mutta aina luopunut enemmästä ideoinnista, kun tilaa ei ole riittävästi toimivalle kuntoiluhuoneelle johon saisi kaikki härpäkkeet jota haluaisin. Mutta sun sali kotonasi (Aurassa muuten SunSali) näyttää toimivalta kyllä.
Kotini paras huone keittiö, ja sen jälkeen kylpyhuone. Niihin panostettiin remontissa josta kohta jo 10v mutta vieläkin olen tyytyväinen. Olohuoneen kalustus tarvitsisi päivitystä haluaisin valkoisen nahkasohvan ja valkoisen ruokapöydän jolla saisi raikkautta sisustukseen.
Kiitos juustokakun ohjeesta ja Hyvää Pääsiäisen aikaa !

Tuula kirjoitti...

Todella tilavan ja monipuolisen kuntasalin olette tehneet. Itsekin olen jo pitkään haaveillut oman kotikuntosalin rakentamisesta. Ainakin kuntopyörä ja juoksumatto olisi ehdottomia, sekä jonkin verran painoja.