keskiviikkona, maaliskuuta 14, 2012

FB:ssä arvonta!

Olethan jo huomannut että Terhin Keittiössä on myös Facebookissa! Liity nyt ihmeessä faniksi ja kun vielä jaat vielä linkin FB:ssä sunnuntaihin mennessä niin arvon ihanan keväisen leivonta- ja keittiötarvikepaketin!
Ja jos et ole huomannut niin katse tuohon vasemmalla olevaan banneriin. Juu-u, siinä ylhäällä. Klikkaapa siitä niin olet fanini. Kiitos ja kumarrus (tekisin sen sydämen minkä FB:ssä voi tehdä vaan täällä ei, pöh!) sinulle!

Tätä hetkeä muuten odottelen.
Viime keväänä jäiden lähdön aikaan saimme kivilaiturimme päästä näitä upeita jääpuikkoja drinkkeihin. Lasissa tumma rommi & cola jääpuikkojen kera, kylkeen mansikoita.


Kuva on otettu 24.4. eli ei toivottavasti tarvii kauaan odotella jäiden lähtöä kun pääsee jo mökin rauhaan!

Sitruuna-limemuffinit

Tässä muutama viikonloppu takaperin iski auringon säteiden säihkyessä olohuoneen lattiaan mieletön kevätpuuska!
Miehet olivat säbätreeneissä ja kelloa vahtien odotin että kotiutuvat ennen kolmea. Tietenkin he olivat jääneet Makuuniin valkkaamaan irtsareita...anteeksi saivat vain kun toivat minullekin pienen pussukan ja vielä kysymättä! Niin, minulla oli kiire Mirelloon, jonka tiesin sulkevansa ovensa lauantaisin klo 15...ja minä päätin saada keväisen pöytäliinan ja tyynynpäälliset.

Kymmentä vaille kolme vedin kaupan oven rivasta ja ihan kuin minua varten, harmaa pohjaista lumimarjakangasta oli juuri 270 cm jäljellä sekä kaksi tyynyliinaa sohvatyynyille. Ne niin odotti mua :).

Samalla piipahdin kaupassa ja päätin leipoa sitruuna-limemuffineita. Jotenkin tuo sitruunankeltainen on nyt niin mielenpäällä että koti saa siitä kevääksi tehostevärin eikä leivonnaisissa sitruuna tai lime voi liikaa maistua.

Nämä olivat niin hyviä ja sitruunaisia että valmiista muffineista en saanut kuvia.


Sitruuna-limemuffinit:

  • 100 g voita pehmeänä
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 dl kermaviiliä 
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/3 tl soodaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • yhden sitruunan raastettu kuori & mehu
  • yhden limen raastettu kuori & mehu
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lusikoi muffinivuoat piri pintaan. Näin saat ihanan muhkean muffinin!

Paista noin 200 asteessa kunnes pinta saa kauniin värin, noin 15-20 minuuttia.

Aah, näistä tuli todella sitruksisia. Juuri sellaisia kuin halusinkin ja niin helppo valmistaa vaikka olisi yllärivieraita tulossa!

Tulppaaniaika on onneksi jo täydessä vauhdissa ja kirkkaan keltaiset tulppaanit sulostuttavat jo kotia ja Festivoihin vaihdoin myös sähäkän keltaiset kynttilät. Luo ihanaa kontrastia niin musta-valko-harmaaseen kotiin!

Kevät saa tulla! Niin ja kuvia uusista kuoseista sekä paljon pyydetty keittiöjuttu tulossa :)

sunnuntai, maaliskuuta 04, 2012

Thaimaa, loikoilua altailla -vol.2

Ensimmäinen aamu oli upea kun avasimme hotlan ikkunanverhot ja tosiaan tajusimme että meillä on merinäköala!
Oli ihanaa katsella joka aamu pitkähäntäveneiden putputusta, vesiskoottereiden aaltojen pärsketä, purjeveneiden lipumista ohitse ja muutamana aamuna bongasimme isoja risteilijöitäkin.

Tämä loma vietettiin pikkumiehen ehdoin eikä meillä ollut oikein edes mitään toiveita mitä nähdä Thaimaassa. No joo, mies halusi kyllä kalastamaan sekä tietenkin sukeltamaan joista kerron myöhemmin. Minä odotin hyvää ruokaa ja juomaa sekä ruokakurssia jonka kyllä harmikseni jouduin peruman kun sukellusretket sekoittivat suunnitelmat...mutta ensi kerralla sitten!


Kun siis mentiin pikkumiehen ehdoilla niin vietimme aika monta päivää ihan vaan hotlan altailla. Allasalueita oli ainakin neljä mistä valita, aurinkotuolin sai joka päivä helposti ja pyyhkeen sai noutaa allasbaarista.
Samalla tuli tilattua ihania juomia kuten nämä aamun piristäjät: jäinen mango-, ananas- ja litsimehu. Näiden hintaa en enää muista mutta muutaman euron luokkaa drinksu.


Allastarjoilijat olivat superiloisia sekä tykkäsivät mielettömästi lapsista! Joka päivä aamupäivästä he tarjoilivat meille hedelmälohkoja; vesimelonia, cantaloupemelonia sekä pitahayaa eli lohikäärmehedelmää. Ostin muuten yhden hedelmän taannoin ja maksoin siitä viisi euroa, joten aikasta kallista täällä meillä!!
Me oltiin altailla jo heti aamupalan jälkeen eli noin 9-10 viimeistään ja uitiin & loikoiltiin pari tuntia ja puolen päivän aikaan suunnattiin aina lunchille. Nuo hedelmäviipaleet sekä hedelmädrinksut & -smoothiet piti hyvin nälkää.


Meidän "suosikkiallasalue" oli heti Sails-ravintolan yhteydessä ja mikäs siinä oli loikoilla....


...tai välillä ylemmällä tasolla jonne aurinko paistoi läpi päivän.
Meidän pikkumies sai "vesipeto" leiman jo ensimmäisenä päivänä ja olin varma että suomut kasvaa ;).


Allasalueella oli tarjolla myös suomenkielistä luettavaa ;). Välillä oli Hesari, iltapäivälehtiä sekä aikkareita. Itse jätin uusimman Kotivinkin muiden lomalaisten luettavaksi.

Sanomalehdet oli siis tulosteita (tuskin laillista touhua) ja mm. iltapäivälehdistä pyydettiin Minimarketeissa (pikkuruinen kauppa, vähän kuin meidän R-kioski) noin 160 TBH. Jäi ostamatta.


Muutenkin tuli kyllä vähän luettua suomalaisia uutisia vaikkakin näin yrittäjänä oli pakko olla nettiyhteys hotlalla joka olikin aikasta kallis! 600 TBH 24 tuntia, jonka sai toki aina poikki kun ei ollut netissä mutta silti. Osasi Hilton kyllä rahastaa...

Altailla oli ihanaa loikoilla ja kurkkia nettiä miesten uidessa ja paistatellessa päivää. Itse en halunnut palvoa aurinkoa koska palan jo aurinkoa katsellessa joten oli pakko olla varuillaan. Eikä se silti onnistunut ja tuloksena nyt ihanasti kuoriutuva iho :(.

Yhtä usein kun käytin Omppuani, olin vaan. Tuijotin palmuja, vettä ja miehiäni. Nautin.
Näin jälkeenpäin tajusin että osasin nollata ajatukset ja kurkkia työjuttuja vain sen tarpeellisen määrän. Aika hyvin!
Apua, nyt tuli juuri ikävä allasalueelle!

Ja olihan meillä altailla silmänruokaa ;), lähes joka aamu meitä viihdytti tämä upea riikinkukko jonka pikkumies risti Rikiksi.


Upea lintu ja selkeästi piti reviirinsä. Liian lähelle ei päässyt.

Muutaman kerran nautimme lunchin altailla kun pikkumiehellä oli seuraa altaan muista lapsista. Ruoka oli ihan jees mutta en kyllä suosittele kuin pakosta.
Pienen kävelymatkan päästä sai pa-aljon parempaa ja edullisempaa mutta lomailuun kuuluu myös helppous!

Puolen päivään jälkeen piti kyllä ottaa altailla aina joku drinksu, ihan pakko ja oli hirrrween hyviä ;).


Meidän suosikkeja oli Mai Tai ja Long Island, näillä taisi olla hintaa 200 - 225 TBH jos en väärin muista.


Allasbaarin listalta tuli kokeiltua myös Tequila Sunrise, Singapore Sling, Strawberry Daquiri, Strawberry Margarita, Gin Fizz ja Pina Colada...enkä muistanut puoliakaan mitä ne oli ennen tilausta joten pitäisi varmaan tehdä drinksuja enemmän!


Pikkumiehen kanssa kirmattiin yhtenä iltana ennen dinnerille menoa vähän viilentymään. Lähes joka päiväinen +35 lämpöä oli minulle aika extriimiä!

Jatkan raportointia ruokajutuilla :)

perjantaina, maaliskuuta 02, 2012

Thaimaa, Karon Beach - vol.1

Meidän perhe ei ole koskaan käynyt Thaimaassa mutta mieheni on sinne aina halunnut ystävien kertomusten innoittamana. Minä, myönnän, olen aina ollut vastaan koska en jaksa istua lentokoneessa puolta päivää enkä tykkää kuumasta.
Viime syksynä kävimme aiheesta kohtuu kiivasta keskustelua kun mietimme hiihtolomalle reissua. Minä liputin Jenkkien, Meksikon ja Karibian puolesta (joo, sinnekin pitkä lentomatka) mutta mies intti vaan edelleen Thaimaasta ja päätin että mennään nyt sitten. Miehellä osui myös työmatka Aasiaan hiihtolomaa edeltävälle viikolle joten matkakuluissa saatiin reippaasti säästöä.

Suurin vaikeus oli päättää Thaimaasta paikka ja hotelli. Kyselin ystäviltä ja tutuilta mutta silti oli to-osi vaikeaa....helpotus päätökseen tuli kun päätimme varata hotellin luottokorttipisteillä joten valinnan varaksi jäi Hilton-hotelli joka löytyi joko Pattayalta (suuri no-no), Hua Hinistä tai Phuketista.
Päädyimme jälkimmäiseen ja varasimme huoneen Phuketin Hilton Arcadia Resort & Spa -hotellista.


Saavuimme illalla Phukettiin ja otimme takstin lentokentältä hotellille (taksin hinta 1 300 TBH), matka kesti noin tunnin. Hotellissa oli erillinen "saapumisalue" jossa meidät otettiin vastaan ja saimme shuttle-bussin kuljetuksen hotellialueelle.
Menimme perusrespaan jossa meille ilmoitettiin että siirrymme ykstyisrespaan, jossa saimme kylmät pyyhkeet (tässä vaiheessa minulla oli jo niin kuuma että!) ja ihanat hedelmädrinkit!
Meidän hotlavarauksessa oli lukenut huoneeksi sviitti vaan nauroin vielä lähtiessä että en usko ennen kuin näen...ja nyt oli uskottava. Meille oli varattu 87 neliöinen sviitti, jossa oli olohuone, makkari, kylpyhuone ammeineen, suihkutila, wc ja kaksi isoa parveketta = Andama Suite.


Koko loman aikana muistin ottaa kuvan sviitistä vain saapumisiltana ja tietenkin oli jo niin pimeää että kuvatkin ihan sumuisia. Tässä makuuhuone, taustalla pukeutumistila ja lasi-ikkunan takana kylpyamme.
Loman aikana kyllä tajusimme että ihan perushuone olisi meille riittänyt koska kylpyammetta emme käyttäneet kertaakaan eikä parvekkeella vietetty kuin hetki.


Nämä kosmetiikkatuotteet tulivat kyllä tarpeeseen!


Lähes joka toinen päivä sviitistä löytyi ihania uusia kukkia....


...ja eniten orkideoita.

Ensimmäinen ilta meni nopsalla dinnerillä hotellissa ja suoraan unille.
Aamulla herätessä tajusimme että meillä oli myös merinäköala, näkymä oli upea!

Tässä kuvaa ensimmäisen lomaillan tunnelmasta huoneesta ennen dinnerille lähtöä.


Allasaluetta iltavalaistuksessa...


...ja vielä kerroksestamme kuvattuna.


Upea auringolasku koettiin iltaisin noin klo 18 aikaan.


Ensimmäisiä Thai-herkkuja söimme Butterfly Bistrossa Karon Beachin turistikadulla.


Minä tilasin kokonaisessa ananaksessa tarjoiltuna paistettua riisiä jonka seassa oli tuoretta ananasta, rusinoita ja kanaa. Päällä cashew-pähkinöitä sekä paistettua kananmunaa. Ja tietenkin se sateenvarjo :).
Aivan älyttömän hyvää kun päälle kaatoi vielä chilisoossia.


Mies tilasi jonkin rapu-annoksen tulisella soossilla.

Kävimme Butterflyissä syömässä vielä tämän jälkeenkin ja palvelu oli erinomaista. Paikassa ei ollut moittimista mutta viinilasin koko oli kyllä superpieni :). Nautinkin lähes koko loman ajan paikallista valkkaria, koska tuontiviinit olivat ihan meidän hinnoissa. Ja hauska oli huomata että mitä useammin kävit tietyssä paikassa syömässä niin sitä enemmän viiniä sait samaan hintaan ja taas toisaalta joissakin ravintoloissa viini oli tosi valjua ja toisaalla tuhtia tavaraa. Ja hintatasokin samalla kadulla vaihteli suuresti!
Itse maksoin noin 100-140 TBH lasista viiniä eli noin 2,5 - 4 € kun viereisessä ravintolassa pyydetiin 180 TBH ja tosiaan määrä oli 12 cl - 24 cl riippuen paikasta.

Jatkan raportointia...

perjantaina, helmikuuta 24, 2012

Terveisiä Thaimaasta!

Lomailen vielä muutaman päivän Thaimaassa Phuketissa joten pahoitteluni pienestä päivityskatkosta!
Tämä loma on kyllä niin ansaittu ja on antanut voimia tuleviin rutistuksiin töissä :).

Päivät täällä on kuluneet altailla tai meressä uiden, hyvin syöden & juoden sekä ihan vaan perheen kanssa köllötellen. 
Mm. tämä ihana kana-annos vei kielen mennessään! Paistettua riisiä & vihanneksia sekä kananmunaa ja kanaa. Seassa oli myös tuoretta ananasta sekä rusinoita ja vielä cashew-pähkinöitä. Loraus chilisoossia ja eipä jäänyt mitään jäljelle :).
Niin ja kyljessä tietty sateenvarjo ;). 

Tässä siis pieni kurkistus tuleviin matkaraportteihin sekä ravintola-arvioihin. Lupaan myös laittaa hintoja annoksista koska niitä on kyselty.


Upea auringonlasku ensimmäisenä iltanamme hotellin lounge-tilan parvekkeelta kuvattuna.


Vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä....no aika tasaseen täällä se +30 joka päivä, joten varmasti paistaa huomennakin ja lomaa jäljellä muutama päivä. Aamusta Raya Diversien retkelle sukeltamaan ja snorklaamaan...jännittää!

sunnuntai, helmikuuta 12, 2012

Amerikkalaiset pannarit vol.2

Veljeni oli viime viikolla visiitillä meillä ja yhtenä iltana toivoi minun paistavan amerikkalaisia pannareita.
Mitäpä sitä ei veljelle kokkaisi :).

Olin meidän muutossa nakannut vanhan pikkulettupannuni roskiin kun oli jo niin kulunut. Yritin pitkään etsiä pikkulettupannua induktioliedelle vaan en löytänyt. Toisaalta minulla ei ollut aiemmin edes kunnon lettupannua joten päädyin Tefalin lettupannuun joka sattui olemaan Cittarissa vielä tarjouksessa. Toki tämäkään ei sovellu induktiolle mutta onneksi minulla on kaasuliesi.
Ja näin jälkeenpäin mietin, että miksi en ole aiemmin paistanut kaasulla lettuja! Aivan superhelppoa ja nopeaa kun lämpötila pysyy koko ajan samana.


Aivan kuten supersuositun New York Cheesecaken reseptiä hain ja testasin vuosia niin sama juttu oli aikanaan näiden pannareiden kanssa. Itsellä kun on se tietty makuvisio miltä niiden kuuluu maistua niin siitä ei pääse irti!

Lettupannulla oli helppo paistaa kolme pannaria kerrallaan, kovin pulleita näistä ei tosin tule näin mutta maku onkin tärkein ja onnistuneitahan näistä tuli.

Amerikkalaiset pannarit:
  • 2 kanamunaa
  • 2 dl ranskankermaa (se pieni purkki)
  • 2 dl punaista maitoa
  • 1/5 dl sulatettua voita
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl soodaa
  • vajaa desi sokeria
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl suolaa

Aiemmin olen vaahdottanut kananmunanvalkuaiset erikseen mutta tällä kertaa sekoitin vain kaikki ainekset keskenään. Mielestäni tuli ihan yhtä kuohkeita kuin ennenkin.
Taikina saa olla aika paksua.

Paista pannukakut molemmilta puolilta kauniin ruskeaksi. Paistamiseen käytin voita.


Pannareiden kaveriksi olin pilkkonut viinirypäleitä, banaania, tuoreita mansikoita, tuoreita mustikoita ja tuoreita vadelmia.
Eihän nuo tuoreet marjat ole tähän aikaan vuodesta niin maukkaita mutta hyvin upposi meille kaikille.


Pannareiden kaveriksi kuuluu vielä vaahterasiirappi ja paksu vaniljakastike jonka tein luotto-ohjeellani.

Kaikki pannarit meni marjoineen päivineen ja hyvää oli. Nämä sopivat loistavasti esim. sunnuntain brunssille kun on aikaa kokkailla eikä mihinkään kiire.

lauantaina, helmikuuta 11, 2012

Suklaa-kookoskierrepullat

Meillä tykätään peruspullasta. Ja korvapuusteista. Ja laskiaispullista....ja kaikista pullista :).
Nämä suklaiset koookoskierteet tai suklaa-kookospullat (hyvällä pullalla on monta nimeä) ovat miesväen suosikkeja, jo toisessa sukupolvessa!

Äitini bongasi reseptin näihin vuosikymmeniä sitten jostain lehdestä, resepti on tosin käsissäni elänyt ja muokkaantunut mutta aah, niin hyvä!
Ensimmäisen kerran leivoin näitä blogireseptiksi yli viisi vuotta sitten, joten onhan jo aika blogata uudelleen ja muistuttaa näistä herkuista.

Pullataikina:
  • 2,5 dl punaista maitoa
  • vajaa 25 g tuoretta hiivaa
  • 1 kananmuna
  • hyppysellinen suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 100 g voita sulatettuna
  • 1 rkl kardemummaa
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
Valmista pullataikina, tee siitä mahdollisimman pehmeä säätelemällä jauhojen määrää.
Anna kohota lämpimässä.

Täyte:
  • 150 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 pussia Taloussuklaarouhetta
  • 2 dl kookoshiutaleita
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. 
Lisää joukkoon kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.

Lisää voi-sokerivaahtoon keskenään sekoitetut jauhot.
Kauli taikina levyksi.
Lapa pinnalle täyte (ilman suklaarouhetta) ja levitä se tasaisesti.
Ripottele pinnalle suklaarouhe.

Kääri rullalle ja leikkaa noin 2 cm levyisiä paloja.
Aseta palat pullavuokiin, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista noin 185 asteessa kunnes pinta saa väriä ja pullat ovat kypsiä.
Nauti heti kylmän maidon kera!