sunnuntaina, huhtikuuta 04, 2010

Pääsiäinen Montrealissa

Terveisiä Kanadasta!

Lähdimme matkaan tämän vuoden "kakkoskotiimme" viime keskiviikkona ja huh, olihan pitkä matka! En ole käynyt Kanadassa ja Quebecin provinsissa sen jälkeen kun lähdimme Suomeen eli yli viiteen vuoteen. Paljon oli Montrealissa muuttunut, lähinnä kotisaarellamme Nun's Islandilla, jossa pikkuruinen golf rangekin on saanut siirtyä toimistorakennusten tieltä.

Suuntasimme suoraan Sherbrookeen, jossa mieheni on töissä tämän vuoden. Minä, ruokaihmisenä olin tietenkin jo tehnyt lähes listaa niistä ravintoloista, ruokakaupoista, kirjakaupoista jne. joissa loman aikana haluan käydä, fiilistellä ja hakea uusia ideoita. Osa lomasta siis meneekin kyllä työn merkeissä mutta kun se on intohimo, se ei haittaa ;).

Ruokapuoli ainakin tällä reissulla täytyy hoitaa sen mukaan mistä saa sopivaa sapuskaa myös pojallemme, joten ihan super fine dining jää kyllä väliin.

Keskiviikko sujui ihan kotosalla, pyörähdimme kyllä ruokakaupassa ja sieltä kuvasin hauskoja lastenkakkuja iPhonella mutta en nyt saanut niitä siirrettyä tänne blogiin.

Näitä ihania Peeps:ejä minulla on kyllä ollut ikävä! Ihanan värikkäitä vaahtokarkkimakeisia Pääsiäiseen viettoon. Me valitsimme nyt pinkit puput ja keltaiset tiput - nämä on hyviä, yami :)!


Torstai-iltana aloitimmekin "ruokaseikkailun" ketjuravintolasta; Boston Pizzasta. Nimestään huolimatta paikka ei ole puhdas pizzapaikka vaan menusta löytyy perus "jenkkiburgereita ja sandwichejä", pizzaa, pastaa, salaatteja ja mikä parasta mm. pastat voi kasata itse niistä raaka-aineista kun haluaa.
Minä valitsin fettucinin Alfredo-soosilla ja kanalla. Kylkeen sain pari valkosipulileipää. Viinit, ja varsinkin eurooppalaiset ovat hinnoissaan täällä rapakon takana, joten pastan kyytipojaksi otin ihan "table wine" eli talonviiniä lasin.


Mitää super-hyvää pastaa näissä ei kyllä saa, vaan keskitason luokkaa tämäkin annos oli.
Parasta taas näissä ketjuravintoloissa on se, että he huomioivat lapsiperheet parhaiten. Samuel sai heti hauskan tehtävän pöytään istuuduttuaan mutta tästä en kerro enempää koska aion kopioida tämän idean myymälöihimme :).

Hyvin monessa ketjuravintolassa lasten annoksiin kuuluu mukaan juoma ja jälkiruoka. Tällä kertaa Samuel valitsi hillittömän kokoisen chocolate cookien! Siinä oli pikkumiehellä ihmettelemistä eikä jaksanutkaan syödä kuin puolet.


Perjantaina aloitimme aamun suosikki aamupalapaikassani eli Chez Corassa. Montrealissa "Nunnan saarella" asuessamme tuli useinkin viikonloppuna suunnattua aamupalalle, joten olihan sitä pakko päästä fiilistelemään tunnelmaa.

Tietenkään en muistanut, että suosikki vohvelini olisi pitänyt tilata ilman kermavaahtokiekuroita ja Crème Anglais eli paksu vaniljakastike "on the side" eli kannussa. Nooh...menihän tämä näinkin! Sain myös valita haluanko vaahterasiirapin kannusta (= ei mitään tekemistä vaahterasiirapin kanssa, lisäaineita jne tsiljoona) vai maksanko himpun puhtaasta vaahterasiirapista. Hmmm....vaikea valinta.....no ei todellakaan, oikeaa kehiin!

Täällä perus ruokakaupassa asia paljastuu siten, että fake siirappi maksaa $ 3-4 mutta kunnon kama yli $9. Suomessakin puhtaasta vaahterasiirapista saa kyllä pulittaa yli viisi euroa. Muista siis katsoa raaka-ainesisältö!

Omassa aamupalassani oli siis paksuakin paksumpi vohveli (näkyy vähän tuolta alta), Crème Anglais, huikea määrä erilaisia hedelmiä ja vaahterasiirappia. Kylkeen tilasin kahvia ja mansikka-kiiwi smoothien, jota en muistanut kuvata.

Mieheni on enemmän suolaisen ystävä, joten hänen aamupalalautaseltaan löytyi kokojyväinen bagel, kylmäsavulohta, punasipulia ja kapriksia. Hedelmälajitelmaa unohtamatta. Samuel "tyytyi" pannukakkuihin sokerin kera :).

Heti aamupalalta suuntasimme kohti Montrealia viettämään viikonloppua. Mieheni oli varannut meille huoneen uudesta Hilton Garden Inn hotellista ihan Montrealin keskustasta.
Ennen Montrealiin saapumista pysähdyimme ensin Bromontissa outleteilla, josta mukaan tarttui vähän vaatteita, kun alennukset olivat jopa -50%!
Miehet halusivat myös ajaa vähän cartingia, joten minä sain hetken aikaa lepuuttaa jalkoja ennen seuraavaa outlettia Quartier Dix30.

Lounaan söimme ravintola Cumuluksen terasilla, lämpöä oli yli 25 astetta! Ravintolaa en kyllä suosittele, koska Samuelin piti saada lounasta ennen pieni keittoannos mutta se jäi tulematta. Koroketta terassituolille pyysimme usean kerran ennen kuin se tuotiin ja ruoka oli keskinkertaista. Oma Ceasar-salaattini oli ihan jees, tosin kastiketta olisi voinut olla kyllä useampikin loraus vähemmän ja krutonkeja neljää enempi. Ja onko se vaikeaa paistaa krutonkeja tilausten mukaan, kivikovat krutongit eivät saa kiitosta. Mieheni "talon salaatti" oli onneton esitys.
Ainoan plussan saikin Sangria-kannu, se oli ihanan viilentävää kuumana päivänä! Lapsia tässä ravintolassa ei huomioitu menu-valikoimaa enempää.

Kirjakaupasta mukaanin tarttui muutama ruokalehti, joista kakkulehti näköjään jäi kuvasta pois.

Ja Montrealista löysin pitkään himoitsemani kirjan! PW:n blogia monien muiden jenkkiblogien (mm. Bakerella) olen seurannut jo pitkään ja odotin, että pääsen ostamaan hänen kirjansa.

Miehet lähtivät uimaan hotellin altaille ja minä nappasin lasin kylmää valkoviiniä ja uppouduin nahkatuoliin selailemaan kirjaa. Aah...eipä ollut pettymys ei! Ihania kuvia, tarinaa cowboy- ja ranch-elämästä sekä toinen toistaan herkullisimpia reseptejä.

Odotan jo innolla, että pääsen kokeilemaan herkullisia reseptejä!


Lauantaina shoppailimme aamupäivän Montrealissa ja lounaan Pita Shish Taouk jäi kuvaamatta kun kävimme syömässä Eaton Centerin foodcourtin Amirissa. Jo aiemmin postaamani resepti suomalaisilla raaka-aineilla on kyllä lähellä oikeaa mutta miksei Suomessa ole tajuttu, että kebab-härveliin voi laittaa myös broiskun fileitä ja höylätä niitä? Ihana ominaismaku broiskuun tulee juuri tästä!

Lauantai illan vietimme ystäväperheemme luona nauttien ihanan illallisen! Reseptit kuvineen postaan ihan pian :)

Sunnuntaina nautimme vielä ihanan aamiaisen hotellilla. Hotellissa oli buffet-aamiainen mutta tarjoilija toi tilauksesta myös vohveleita, pannukakkuja, French toasteja sekä erilaisia munakkaita. Hotellin ravintolassakin lapset otettiin upeasti huomioon; Samuel sai "super-salaisella" reseptillä tehtyä kuumaa kaakaota maitovaahdolla, ja tarjoilija saikin kuulla, että oli maailman parasta kaakaota! Kuvia en heti aamutuimaan muistanut ottaa.

Kotimatkalla pysähdyimme lounaalle ihanaan Granbyn kaupunkiin. Samuel toivoi jälleen spaghettia, joten valintamme oli La Casa du Spaghetti. Olin jo ajatellut tilaavani pastaa mutta kun kävelimme kiviuunin ohi pöytäämme, mieli vaihtui :). Ihana tulen loimu sai haaveilemaan pizzasta ja päädyin tilaamaan herkullisen pizzan sekä talon viiniä lasin.


Ravintolan tien toisella puolella oli houkuttelevan näköinen jäätelöbaari, jonne lounaan jälkeen kirmasimme.

Samuel valitsi double chocolate pallon ja minä jäätelöannoksen. Uu-uh....mikä sokeripöhö näistä tulikaan ja nukuimmekin Samuelin kanssa autossa kotiin saakka, hih :).

Jäätelöpaikka oli Chez Ben ja samassa yhteydessä oli ilmeisen suosittu "pikaruokapaikka", koska jonoa oli koko ajan. Poutine-annokset; ranskalaisia, ruskeaa kastiketta ja juustopalloja, ovat Quebecissä erittäin suosittuja. Näitä annoksia saa erikoispaikoista (monella Quebecin provinssin kaupungilla tai kylällä on se oma nro 1. paikka), A&W:sta ja La Belle Provincesta sekä lukuisista muista ravintoloista mm. Mäkkäristä.


Itse olen kerran maistanut poutinea mutta ei ollut kyllä minun juttu. Näissä annoksissa on kuulemma paljon eroja, joten ehkäpä tällä lomalla tälle annokselle täytyy antaa "uusi mahdollisuus" :)


Lomamme jatkuu, joten postauksia on luvassa lisää....Hyvää Pääsiäistä lukijoilleni.Muuta kuvasatoa löytyy FB:stä!

7 kommenttia:

ekku kirjoitti...

Ihanaa lukea teidän reissusta.Ootteko kauan siellä?

Terhi kirjoitti...

Heippa Ekku!
Ollaan vielä viikko eli kotiin tullaan sitten 12.päivä :).

Sanna kirjoitti...

Huokaus- mä olisin kyl voinut tulla mukaan.... Noi peepsit näyttää aika makeilta, olikos niitä vihreän värisinä????? ;) Viettäkäähän vielä oikein ihana viikko ja sitten olisi paluu tänne työntäyteiseen arkeen!

Arja kirjoitti...

Ihania kuvia Terhi! Annokset ovat upeita ja todellakin huikeita myös kooltaan. Nauttikaa kunnolla lomastanne, arki odottaa sitten viikon päästä. Terkkuja molemmille pojille.

Minna kirjoitti...

Herkullisia kuvia ja juttuja! Ja sääkin suosii! Mukavaa matkanjatkoa, laita vaan lisää kuvia kun ehdit, täällä odotellaan...

cebic kirjoitti...

Voi miten ihania kuvia ja kuulumisia! :) On varmasti ihana päästä haistelemaan ruokatuulia toiselle puolelle merta ja herättelemään muistoja :) Ruokaloma ois kiva!

Meillä on ihan perinne mummolasta lähtien uittaa lammasta kahviliemessä uunissa ja tehdä siitä myös kastike, johon lisätään vielä kahvia. Ei kuitenkaan ole mitään kahvilitkua, jos joku ei vaikka kahvista niin välitä. Oiva mauste. Suosittelen, sopii lampaalle kuin nakutettu!

Terhi kirjoitti...

Sanna, ei loytynyt vihreita Peepseja :(, oisin tuonut sulle. Makeitahan ne on :).

Lisaa kuvia tulossa!