maanantaina, marraskuuta 27, 2006

Terhin pita shish taouk

Tämän pikkusuolaisen olen siis kehitellyt Montrealissa nauttimieni Shish taouk pitaleipien innoittamana. Näitä väsäsin eilen vielä yömyöhään kun koko illan olin väkertänyt täksi illaksi tapaksia...

- pitaleipiä (meillä oli Euroshopperin aika pieniä pitaleipiä mutta äärettömän hyviä!)
- valkosipulimajoneesia
- broikun fileitä
- oman maun mukaan mausteita broikulle; grillimaustetta, paprikajauhetta, cayannepippuria tms.- jäävuorisalaattia
- punasipulia
- luumutomaatteja

Suosittelen, että valkosipulimajoneesin teet itse. Pohjaksi käy kyllä kaupan valmis, saa toki tehdä itsekin jos ylimääräistä aikaa riittää. Mutta erittäin makoisaa saa kun kaupan valmiiseen purnukkaan puristaa lähes kokonaisen valkosipulin. Kansi kiinni ja anna tekeytyä jääkaapissa pari päivää....no, minä tein sen eilen päivällä ja hyvää oli jo illalla :).

Paista broikun fileet. Itse paistan fileet aina vichyvedessä tai esim. omena/appelsiinimehussa, riippuen siis haluanko fileisiin makua. Jos paistat fileet öljyssä pelkästään niin niistähän tulee ihan kuin kengänpohjia söisi! Paiston aikana neste kertyy fileeseen ja siitä tulee pullean maukas.

Suikaloi jäävuorisalaatti ohueksi ja viipaloi luumutomaatit sekä punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa terävällä lihaveitsellä vinottain broikunfileestä ohuen ohuita lastumaisia viipaleita.
Sivele pitaleivät vedellä ja lämmitä mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa pitaleipä auki ja sivele reilusti pohja valkosipulimajoneesilla. Levitä pitaleivälle broikunviipaleet, salaatti, pari tomaattisiivua ja muutama sipulin siivu.
Kääräise rullalle ja nauti välittömästi esim. cokiksen tai oluen/siiderin kera. Ja eikun nauttimaan!

Ei kommentteja: