lauantaina, tammikuuta 01, 2011

Uusi vuosi 2011

Vietimme tänä vuonna uutta vuotta ihan oman perheen kesken, koska kotimme on "huoneiden muutos tilassa" ja kaaos kaikkialla muualla kuin keittiössä - kaamea!
Ruokailyryhmämme on myös tässä samassa hötäkässä menossa vaihtoon, tämä kirsikkainen Kirsi-pöytä & tuolit on palvellut meitä jo yli 10 vuotta. Mistä vaan löytyisi hyvä ostaja ja halvalla lähtisi hyvään kotiin?
Vanhan väistyessä ostimme jo Vepsäläisen outletista ihanat BoConceptin tuolit mutta pöytä on hakusessa....mutta siis asiaan.

Minulle kattaus, värien sopivuus ym. on ehkä liiankin tärkeää. Tänä vuonna pöytäliinaksi valitsin jälleen tutun ja turvallisen musta-valko-harmaan ananaskuosin Marimekolta. Siihen on niin näppärä sovittaa värejä kuin värejä!
Toisaalta taas jäi harmittamaan, että minulla ei ollutkaan harmaisiin Kartio-laseihin sopivaa kaadinta! Päädyin sitten sinisiin laseihin ja kaatimeen - hyvinhän ne sopi kuitenkin kattaukseen! Mutta mutta...harmaan kaatimen ostoksen paikka!

Punaviinissä päädyimme tuttuun suosikkiin Luigi Boscaan, jonka kaadoin tuulettumaan Riedelin dekanteriin. Muistathan, että punaviini on hyvä tuulettaa ennen tarjoilua. Näin kaikki ihanat aromit pääsevät esiin.

Ja vielä sihen kattaukseen...en muuten millään löytänyt samaa sarjaa olevia lautasliinoja vaikka kiersin kaupan jos kaupan! Onneksi Mirellosta bongasin valko-harmaat liinat ja ne pelastivatkin kattaukseni!

Tämän uuden vuoden menussa päädyimme erilaisiin pikkuherkkuihin. Ja siinähän sitten vähän mopo karkasi käsistä :)....näitä "pikkuherkkuja" syödään vielä pitkään mutta eihän se mittään haittaa!

Ostin tuttavapariskunnalle, ruokaihmisiä myös, tämän herkullisen Tête de Moine juuston leikkureineen. Ja sehän jäi kaivelemaan mieltä....eli etsimään itselle samaa! City-market myy ainakin Jumbossa pakkausta, jossa on mukana juusto sekä muovinen leikkuri. En ollut koskaan maistanut ks. juustoa ja mietin, että onkohan hyvää vaikka näin olin lukenut ja kuullut. Jumbon juustopisteen henkilökunta ystävällisesti avasi pakkauksen ja antoi maistaa...ja se oli siinä. Pakkaus päätyi kauppakärryyn ja meidän uuden vuoden pöytään. Aivan ihanaa, jos tykkää vahvasta juustosta ja ruusukkeet ovat todella näyttäviä. Postaan tästä vielä varmaan myöhemmin!

Juustojen ja muiden pikkuherkkujen seuraksi sopivat loistavasti kivettömät calamata-oliivit sekä marinoidut valkosipulit. Minä tarjoilin ne hauskasta "veneestä", joka on yksi suosikkini tarjoiluastioista.

Jos sitten tarkempi katsaus herkkuihimme!
Koska perheessämme ja onneksi, on pikkumies, ei kaikki ruoka voi olla vain meidän mieleen. Perusjutuissa on myös pakko pysyä.
Paistoin erittäin kuumassa uunissa ranskalaisia pottuja, jotta sain niistä rapeita ja pyöritin voissa pannulla prinssinakkeja. Hmm....nämä maistuivat kyllä myös aikuisille :).
Perinteisesti olen pyörittänyt uutena vuotena pöytään sen lähes sata pikkuruista cocktail-lihapullaa, niin myös tänä vuonna.

Näitä perusherkkuja meillä dipattiin chilimajoneesiin, Mrs. Bridges shampanjalla ja hunajalla maustettuun sinappiin sekä valkosipulidippiin.
Mietimme pitkään sisukan paiston suhteen mutta päädyimme kuitenkin "leikkelelautaseen". Lautaselta löytyi kylmäsavuporoa, pippurisalamia, ilmakuivattua parmankinkkua, ilmakuivattua maustettua kassleria sekä ilmakuivattua salamia. Feta-juusto siivitti makunautintoja!
Paistoin myös pikkupizzoja, ihan vaan mausteisen jauhelihan kera.

Niin ja Uutena vuotena pitää olla aina jotain pientä purtavaa, jota voi napata silloin kun siltä tuntuu. Tein crostadi-keksien päälle herkkupalan. Ranskankerma & sinappi, pala paahtopaistia ja muutama siivu pikkukurkkuja. Uuh....aikasta hyvvää!

Ja jottei ilta mennyt liian ruokapainotteiseksi oli meillä kylmässä täysin kuiva Cava. IHANAA!
Takana kuvassa näkyy myös vati, johon olin pilkkonut hunajamelonia, päärynää ja Ghanalaista luomu-ananasta. Ihanan raikasta läpi illan napostelujen sekä Auran kera!

Ja ne jälkkärit, kovasta suunnittelusta huolimatta, jäi tekemättä.....joten onneksi ostin taannoisella Hollannin reissulla Bailey's konvehteja. Nämä olivat sopiva nautinto Uuden vuoden herkkujen lopuksi.
Aikamoinen setti ihan vaan omalle perheelle :). Mutta minkäs hyvälle ruoalle voi!
Ihanaa ja herkullista Uutta vuotta 2011 kaikille lukijoilleni! Reseptisatoa luvassa myös tulevana vuonna :)

3 kommenttia:

ekku kirjoitti...

Olipa herkulliset syömingit.Pitääkin mennä katteleen tota juustoa oisko sitä täällä myynnissä.Onko tuo muovinen leikkuri kertakäyttöinen vai käykö se uudelleen käytettäväksi?

Terhi kirjoitti...

Kiitos Ekku!
Hyvin varustelluista K-Supermarketeista pitäisi löytyä ja samoin Cittareista.
Höylä on muovinen, eikä niin tyylikäs kun muut näkemäni mutta tähän tarkoitukseen sopii loistavasti ja uskon, että kestää hyvin!

Nanna kirjoitti...

Vaikka leikkuri on muovinen, se ajoi asiansa ja varsinkin cittarin pakkauksen yhteishinta oli voittamaton, oliko se joku 17 euroa. Sillä ei saa yksin leikkuria eikä taida saada muuten edes kyseistä juustoa. Ja hyvin maistui!