torstaina, helmikuuta 08, 2018

Kotipizzan paistajan paras työväline nro2.

Saatiin taannoin lahjaksi pizzakivi vaan ei jostain syystä tullut heti käytettyä. Sisko ja sen mies tuli kyläilemään ja halusivat paistaa meille rieskaa, Valjus rieskan tyyppistä (kainuulaiset tietää). Nimenomaan pizzakivellä ja hyväähän siitä tuli!

Mutta että pizzakivi on ehdoton kotona pizzaa tekevälle niin kyllä on myös pizzalapio. Ostettiin ihan Tokmannilta tämmönen kääntövarrellinen kesällä ja voi elämä että on ollut hyvä!
Toki olen pizzoja aikanaan Kotipizzassa lapiolla uuniin lappanut että taito on hyppysissä mutta ei homma vaikeaa ole kotonakaan vaikka siltä tuntuu kunhan et nuukaile jauhoissa.
Pizza vaan pitää nopeasti täyttää ja samoiten, nopeasti ottaa pizzalapiolle. Ei vetää käsin vaan antaa lapion tehdä työn. Helppoa kun sen hoksaa!
Tällä kertaa meillä täytteeksi löytyi mm. joulukinkun jämiä, paistettua jauhelihaa, pippurikinkkua, sipulia, tomaattia, tuoreita herkkusieniä sekä Aura-juustoa. Pohjalle paseerattua tomaattia, mausteet, mozzarellaraasteet ja lempitäytteet.

Muista välillä siemailla ihanan täyteläistä Malbecia, meidän suosikkipunkku ollut jo tovin!
Pizzataikina oli tällä kertaa ihan minun perus kun en muistanut tehdä päiviä ennen, eikä ollut pizzajauhojakaan. Toimii kyllä hyvin ihan näin "pikaistuksissakin" normireseptillä.

Ja on se valmis pizza vaan kaunis 😍. Niin ja mozzarellajuustossa ei kannata säästellä! Nooh...menihän tuota Auraakin 😅
Tämä joulun jälkeinen aika on siitä ihanaa että tulppaaneja on jo lähes joka paikassa ja jotenkin niitä on pakko vaan saada lisää vaikka koti jo pursuaa kukista.
Voiko kukkia olla kotona liikaa ja minkä väriset tulppaanit on sinun suosikkeja?

Ei kommentteja: