maanantaina, marraskuuta 27, 2006

Suklaa-kookospullat

Näitä pullia kun meidän perheessä leipoo niin ne häviävät salamavauhtia parempiin suihin :)

Taikina:
- 2,5 dl sinistä maitoa
- 25 g tuoretta hiivaa
- 1 kananmuna
- hyppysellinen suolaa
- 1 dl sokeria
- 100 g voita
- vehnäjauhoja, noin 6-7 dl


Täyte:
- 150 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 kananmunaa
- vajaa pussillinen Fazerin Minutblock tummaa suklaata
- 2 dl kookoshiutaleita
- 0,5 dl perunajauhoja
- 0,5 dl vehnäjauhoja

Valmista normaali pullataikina; lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää kananmuna, suola ja sokeri. Lisää osa vehnäjauhoista ja alusta taikinaa. Lisää rasva sekä loput vehnäjauhoista ja vaivaa taikina sopivan pehmeäksi. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 minuuttia.

Valmista täyte.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kananmunat yksitellen. Lisää lopuksi kookoshiutaleet ja jauhot täytteeseen. Sekoita tasaiseksi. Älä siis sekoita täytteen joukkoon suklaapaloja koska muuten täytteen levittäminen taikinan päälle hankaloituu.
Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen ohut levy. Levitä levyn päälle tasaisesti täytettä ja ripottele lopuksi pinnalle suklaapalat. Kääri levy rullalle.




Leikkaa rullasta sopivan kokoisia kiekkoja ja aseta ne wienervuokiin. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista noin 200 asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi.


Nauti lämpöisinä kylmän maidon kera!
p.s. minulla oli raesokeri loppu joten kuvan pullissa sitä ei ole.

2 kommenttia:

Hansu-kokki kirjoitti...

Kiitos vain aivan mahtavasta reseptistä! Taas on pullat uunissa :) En laita enää päälle raesokeria, sillä aika makeita nuo ovat jo ilmankin. Samoin munalla voitelu jää, kun pullien siirto vuokiin on aika sotkuista puuhaa, kun voitäyte alkaa jo sulaa. Tai sitten minä olen vain hidas kokki :)

Anonyymi kirjoitti...

mää tein noita mut korvapuustien muodossa. tuli hyviä, hieman epämuodostuneita tosin ku täytettä oli liikaa..
kiitos kuitenkin tosi hyvästä reseptistä :)