maanantaina, marraskuuta 27, 2006

Pippuripihvit pippurisoosilla




- naudan sisäfilettä

Lohkoperunoihin:

- perunoita
- 1 pussi valkosipulikuorruketta (jos teet perunoita useammalle)
- oliiviöljyä

Kastikkeeseen:
- Musta Pekka-juustonappi
- Valion kevytkermaa
- loraus soijaa

- kasviksia maun mukaan

- iso kokonainen ja ehjä valkosipuli
- 1 rkl voita

Leikkaa sisäfileestä mieleisesi kokoinen pihvi. Muotoile ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Anna olla lämpimässä 1-2 tuntia ennen paistoa.

Leikkaa perunat lohkoiksi. Kaada joukkoon loraus oliiviöljyä ja valkosipulikuorruketta pussillinen, siis jos teet perunoita useammalle annokselle. Paista perunat uunissa kypsiksi. Vaativat kypsyäkseen noin 30-40 minuuttia, riippuen uunista.

Paloittele valitsemasi kasvikset sopivan kokoisiksi ja keitä al denteksi.

Leikkaa valkosipuleista hattu pois. Paista noin 225 asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia, lisää päälle nokare voita ja paista vielä toiset 10 minuuttia. Valkosipulit täytyy nauttia melkein heti.

Kastikkeen valmistat erittäin nopeasti ja helposti. Sulata kattilassa Musta Pekka-juusto ja lisää joukkoon hieman kevytkermaa ja halutessasi loraus soijaa. Kastike saa jäädä aika paksuksi. Kastikkeeseen saat uutta vivahdetta lorauttamalla hieman konjakkia sekaan.

Suosittelen ensin leikkaamaan lihat lämpiämään ja maustamaan pihvit suolalla ja mustapippurilla. Sitten potut uuniin, valkosipulit uuniin ja kasvikset liedelle. Viimeiseksi kastike tulille ja samalla paistelet pihvit ruokailijoiden kypsyysasteiden toiveen mukaisesti.

Kokoa annos ja nauti hyvän punaviinin kanssa.

Ja muistathan kauniin kattauksen ja hyvän sekä laadukkaan pihviveitsen!

Aina uuden muunnoksen saat vaihtamalla lisäkkeet esim. valkosipulikermaperunoihin ja vaikka papuihin sekä Habanero-chileihin kuten alemmassa kuvassa...mielikuvitusta vaan peliin niin voit yllättää vieraasi aina hieman erilaisella annoksella!
p.s. Tämä ei siis todellakaan ole mikään kevyt annos! Jos haluat keventää niin jätä pois kastike, laita vaikka nokare maustevoita ja korvaa perunat höyrytetyillä kasviksilla

Ei kommentteja: