sunnuntaina, helmikuuta 11, 2007

Amerikkalaiset pannukakut


Sunnuntaina aamuisin silloin tällöin innostun paistamaan myöhäiseksi aamupalaksi amerikkalaisia pannukakkuja. Jenkeissä asuessa näitä oli helppo tehdä suoraan pussissta, Aunt Jemima:n Buttermilk-pannukakkuja.

Halusin kuitenkin löytää hyvän reseptin jolla pannukakkuja voisi loihtia myös kotimaassa. Pitkään kokeilin ja testailin, paistoin pannukakkuja ja petyin...ei tuntunut löytyvän mistään mielestä "sitä oikeaa" reseptiä. Mutta sitten, melkein sattumalta, löysin jostain lehdestä reseptin jota vielä hieman muokkaamalla onnistuin! Pannukakuista tuli sopivan suolaisia, kuohkeita ja ainakin minusta, aivan loistavia!

Paistan pannukakut pikkulettupannulla mutta täytyy myöntää, että omani on pannukakkuihin väärä. Aikeissa on hankkia joko paksumpi reunainen pikkulettupannu tai sitten ihan oikea pannukakkupannu...joskus.

-------------------------------------------------------------------------------

Amerikkalaiset pannukakut

- 2 kanamunankeltuaista
- 2 dl ranskankermaa
- 1,5 / 2 dl sinistä maitoa
- 1/2 dl juoksevaa margariinia
- 4,5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl soodaa
- vajaa desi sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl suolaa

- 2 kananmunanvalkuaista

Sekoita kaikki muut ainekset keskenään paitsi kananmunanvalkuaiset. Maidon määrä siis riippuu siitä millainen taikinasta tulee, säätele sitä siis maidolla. Taikina saa olla aika paksua.
Vatkaa kananmunanvalkuaiset löysäksi vaahdoksi ja nostele varovasti muiden ainesten sekaan.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Paista pannukakut pikkulettupannulla tai oikealla pannukakkupannulla molemmilta puolilta kauniin ruskeaksi. Paistamiseen sopii parhaiten juokseva margariini.

Tarjoile heti pilkottujen hedelmien/marjojen, vaahterasiiparin sekä paksun vaniljakastikkeen kera.


-------------------------------------------------------------------------------

Meillä lautaselle päätyivät tänään tuore ananas, viinirypäleet, mansikat, kiiwi, banaaninlohkot ja meloni.
Varsinkin banaani tuo ihanaa pehmeyttä annokseen! Oma suosikkini onkin pannarit banaaneiden ja tuoreiden mansikoiden kera. Näin talvella on tyydyttävä pakastemarjoihin mutta kyllä nekin toimivat.

Mielessä on edelleen varsinkin Kanadassa erittäin suosittu aamupalapaikka Chez Cora. Heidän aamupalojaan/brunsseja on edelleen ikävä :). Siellä tuli pannareita viikonloppuisin nautittua...

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näitä täytyy kyllä heti kokeilla...näyttää ihanilta!!=)

Jenni kirjoitti...

Heippa Terhi,

En tiedä asutko Helsingissä mutta ainakin jos liikut täällä päin niin käyppä katsomassa city-käytävässä Mr. Nibble herkkukauppaa (www.mrnibble.com) Heillä on myynnissä paljon erilaisia jenkkielintarvikkeita, mm. Aunt Jemina pannukakkuja. Itse ostimme taas Pioneer Brand pancake mix pusseja. Postaamme niistä varmaan ensi sunnuntaina...
- Jenni liemessä

Anonyymi kirjoitti...

Olenkin aina miettinyt, miltä ns. "oikeat" amerikkalaiset pannukakut maistuvat. Näitä pitää kokeilla, kiitos ohjeesta.

Anonyymi kirjoitti...

joni ja jenni - Mr. Nibble on tuttu, samoi Behnford's. Mr. Nibblessä tosin valikoima on vielä kovin pieni mutta palvelu oli mielestäni parempaa kuin mitä tuossa toisessa!

-m- Eivät nämä oikeita Jenkkipannukakkuja voita mutta ainakin minä pääsin mielessäni lähelle samaa makunautintoa :). Tulin muuten miettineeksi, että ohjeessa toimisi kohotusaineena ehkä paremmin sooda, koska ranskankerma on hapanta. Kokeilen ensi kerralla.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan näköisiä!

Anonyymi kirjoitti...

Ihan varoituksena, ostin juuri Nibblestä Reese's Shell Top saucea, jonka best before pvm oli marraskuussa 06. Että kannattaa tsekata pvämäärät ennen ostoa!

Anonyymi kirjoitti...

HEI
Itse teen pannukakkuja käyttämällä kermaviiliä enkä lisää ollenkaan maitoa, jotenkin ehkä kuohkeempia tulee. T. amerkkalaisen aamupalan ystäva

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyviä pannareita. Kiitos! T: L&M

Terhi kirjoitti...

L&M - hienoa, että reseptini toimii!
Täytyykin taas joku aamu paistaa itsekin :)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Kuinkahan paljon yhdestä taikinallisesta tulee lettuja?

Terhi kirjoitti...

Heippa anonyymi! Vastailin jo tuossa uudempaan versioon tästä reseptistä että on tosi vaikea arvioida kun riippuu niin paljon siitä minkä kokoisia lättyjä paistaa. Uskallan luvata että lisukkeineen 2-3 henkilöä saa massut sopivasti täyteen :)