lauantaina, syyskuuta 01, 2007

Mustikkakukkoa ja vaniljakastiketta

Kesälomalla teimme anopin kanssa ihanaa ja suussa sulavaa mustikkakukkoa. En muistanutkaan tällaista ihanuutta ja voin vieläkin maistaa täyteläiset maut suussani.

Mustikkakukko:
  • 250 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 4 dl ruisjauhoja
  • 1 dl ohrajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Täytteeseen mustikoita ja sokeria
Sekoita pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää ruisjauhot ja ohrajauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele noin 2/3 taikinasta korkeareunaisen uunivuoan pohjalle ja reunoille.
Lisää mustikat ja ripottele sokeria reilusti päälle.
Kaulitse lopusta taikinasta kansi päälle ja pistele vielä haarukalla ilmareikiä.
Paista noin 200 asteessa tunnin verran.


Nauti heti hyvän vaniljakastikkeen kera!

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En olisi muistanut tätä ihanaa jälkiruokaa ilman sinua! niin ja kiitos, että olet jälleen alkanut päivittämään blogiasi.

Ulla kirjoitti...

Siis tämä on aivan uusi tuttavuus mulle! Tosi hienon näköinen piirakka ja mielenkiinnolla pitäisi testata, jotenkin niin tulee meidän maakunta mieleen :)

Terhi kirjoitti...

Ulla - kiitos! Mustikkakukko on ihan käsittämättömän hyvää...ja niitähän voi tehdä vaikka annoskukkoinakin ja nauttia myös vaniljajäden kera :)

Huomasin myös, että anoppi kyllä on tehnyt mustikoille jotain koska ihan pelkkiä sokerin kera nuo ei ole. Täytyy kysyä ja korjailla tuohon ohjeeseen mutta tuo on siis alkuperäinen ohje

nohanna kirjoitti...

Tää on niin hyvää! jätskin tai vaniljakastikkeen kera, nam.. Täytynee joku päivä tehdä. Kivan näköinenkin!

Terhi kirjoitti...

nohanna - kiitos, ehkä kukkoa olisi voinut hieman koristellakin mutta minusta se ei sopinut tähän. Tässä yksinkertaisuus on kaunista.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä ohje kuvien kanssa....kiitos!

Vesseli kirjoitti...

Tämä on niin herkullista. Aivan mielettömän hyvää =)

Terhi kirjoitti...

Vesseli- niin on, pakko tehdä pian uudestaan!

vilijaana kirjoitti...

hyvännäköinen mustikkakukko...en ole koskaan maistanut saati tehnyt!!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan näköistä... millähän noi jauhot kannattais korvata kun vaivaa toi keliakia...